- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Πλατιά: Αυθεντικές γεύσεις και φιλοξενία στη Νάξο
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά


Στην Πλατιά θα δοκιμάσεις τις αυθεντικές γεύσεις της Νάξου
Η Νάξος ξέρεις ότι φημίζεται για την κουζίνα της, αλλά αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι μόλις 7 χλμ. από τη Χώρα του νησιού και συγκεκριμένα στο πανέμορφο χωριό Γαλήνη, βρίσκεται η Πλατιά, ένα εστιατόριο γνωστό για τη φιλοξενία, τις αυθεντικές γεύσεις και… τη φάρμα του! Όλο το καλοκαίρι είναι ανοικτό από τις 17.00 και στην παραδοσιακή αυλή του θα ευχαριστηθείς πιάτα από ολόφρεσκα υλικά της φάρμας και ντόπια προϊόντα που θα συνοδεύσεις με κρασί και ρακή δικής τους παραγωγής. Το μενού ανανεώνεται σύμφωνα με την εποχικότητα. Δοκίμασε οπωσδήποτε ρολά μελιτζάνας με γραβιέρα Νάξου ψημένα στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, κρεμμυδοφωλιές, χοιρινό με γλυκοπατάτα, κόκορα κοκκινιστό και κοκκινιστό κατσικάκι.

Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά. Αρκεί να επικοινωνήσεις με την ομάδα του εστιατορίου και να επιλέξεις από ένα άκρως παραδοσιακό μενού το πιάτο που θα μαγειρέψεις. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε μία παραδοσιακή κουζίνα και μόλις έρθεις θα σε περιμένει ένα welcome με παραδοσιακά τυριά, φρούτα εποχής, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες. Στη συνέχεια θα φορέσεις την ποδιά σου και θα συμμετέχεις στη παρασκευή του αγαπημένου σου πιάτου.

Όταν το φαγητό μπει στον φούρνο, ακολουθεί ξενάγηση στη φάρμα για να γνωρίσεις τα υλικά που χρησιμοποίησες μαγειρεύοντας κι όταν επιστρέψεις το φαγητό σου θα είναι έτοιμο για να το απολαύσεις, ενώ φεύγοντας θα πάρεις μαζί σου τυπωμένη τη συνταγή του πιάτου σου.

INFO
Χωριό Γαλήνη, Νάξος, 2285062617
Facebook PlatiaNaxos/Πλατιά Νάξος
Instagram platia restaurantgalini
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όνομα από την επανάσταση του Θερίσου, κουζίνα κρητική, κρασιά φυσικά
Η ωραία ταβέρνα των Πετραλώνων συνεχίζει την ιστορία της από το 1930
Ένα Seaside Bar Restaurant που συνδυάζει φαγητό, ποτό και νησιώτικη ατμόσφαιρα
Μουσικές βραδιές, χοροί και βουτυράτα περέκ
Τοπικά υλικά, σύγχρονη ματιά και θέα στο Αιγαίο
Ξύλινα τραπέζια, σουβλάκια στα κάρβουνα και Καζαντζίδης
Το νέο brunch στέκι που φτιάχτηκε για να αγαπηθεί όσο και το vol1 του
Με εξαιρετική πρώτη ύλυ και ένα σεφ που ξέρει πώς να τη μαγειρέψει
Απέναντι από την όμορφη πλατεία των Αγίων Θεοδώρων και δίπλα στο Tanpopo
Ξεκινάς με αυγά και μπέργκερ, συνεχίζεις με κοκτέιλ και πάρτι
Ωραία ελληνικά προϊόντα, aperitivo και χαλαρή ατμόσφαιρα
Εδώ θέλουμε να ξεκαλοκαιριάσουμε!
Το στέκι που πάντα ήθελες μόλις άνοιξε
Πιάτα ελληνικά και fusion από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη
Στην ταράτσα του ξενοδοχείου Ergon στο Σύνταγμα είδαμε τα χίλια πρόσωπα της ζύμης
Όλα είναι ιδιαίτερα από τα εικαστικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών και τoν φωτισμό ως τις στολές του προσωπικού, που είναι δημιουργία του Άγγελου Μπράτη.
Το δικό μας στέκι στου Ψυρρή επανέρχεται με νέο μενού, πανέτοιμο για ένα ακόμη καυτό, αθηναϊκό καλοκαίρι
Φιλόξενοι άνθρωποι, ωραία ατμόσφαιρα, νόστιμοι μεζέδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.