- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ακταίον: Το στέκι των γλυκατζήδων στη Νάξο σερβίρει απολαυστικό brunch
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Λεπτές και μοναδικές γεύσεις, γαλλικό φινίρισμα και γλυκά που διαφέρουν είναι τα χαρακτηριστικά των ζαχαροπλαστείων Ακταίον στη Νάξο
Το όνομα Ακταίον στη Νάξο έχει μακρά ιστορία από την εποχή που ήταν παραδοσιακό καφενείο μέχρι σήμερα που είναι το πιο φημισμένο γλυκοπωλείο του νησιού. Όταν πας, να ρωτήσεις τους ανθρώπους του να σου αφηγηθούν. Εκεί θα ανακαλύψεις τα εξαιρετικά macaron τα οποία είναι βραβευμένα από τη γαλλική πρεσβεία. Θα τα βρεις σε ευφάνταστους συνδυασμούς ελληνικών κυρίως γεύσεων, όπως είναι αυτό με ελαιόλαδο, βασιλικό και περγαμόντο, με το οποίο ο pastry chef, Σταμάτης Ξενάκης, κατέκτησε τη 2η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Le meilleur Macaron Grec! Οπωσδήποτε θα δοκιμάσεις όμως και τις κρέμες πατισερί. Ξεχωρίζουν για την ποιότητα της πρώτης ύλης, όπως και όλα άλλωστε στο Ακταίον, για την υφή και τις εξαιρετικές γευστικές προτάσεις. Η φετινή must try στην κατηγορία είναι η Yuzu με την ομώνυμη ποικιλία σοκολάτας valrhona πάνω σε τραγανή βάση μπισκότου – δροσιστική και αδιαπραγμάτευτα πεντανόστιμη.
Το Ακταίον το βρίσκεις σε δύο σημεία, στο λιμάνι και στον περιφερειακό. Η διαφορά τους είναι ότι στο πρώτο θα απολαύσεις εκτός από τα υπέροχα γλυκά και φανταστικό brunch. Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς. Έχε υπόψη ότι το ψωμί είναι δικής τους παραγωγής, το ίδιο και οι πεντανόστιμες σος. Θα συνοδεύσεις με δροσερά cocktails.
Extra info: Στο Ακταίον του περιφερειακού να πας πριν φύγεις από το νησί για να πάρεις μαζί σου καλούδια για την πόλη!
INFO
Χώρα Νάξου, 2285026111 / Περιφερειακός Χώρας Νάξου, 2285025112
www.aktaion.gr
Facebook Aktaion Naxos
Instagram aktaionaxos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.