9 νόστιμα στέκια στο Περιστέρι

Mailo’s: Η μακαρονάδα της ζωής σου τρώγεται στο χέρι

Το στέκι που μετέτρεψε την τέλεια pasta σε street food

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mailo’s
Mailo’s
Mailo’s
Mailo’s
Mailo’s

Στο Mailo's, στο Περιστέρι, θα βρεις τη μακαρονάδα της ζωής σου, μαζί και το πιο φιλικό προσωπικό

Λατρεύω το street food, τις φρέσκες ιδέες, τις λαχταριστές μακαρονάδες. Και για τα Mailo’s όλο άκουγα διθυραμβικά σχόλια, όλο έλεγα να δοκιμάσω αυτές τις μακαρονάδες που στη νοστιμιά τους ορκίζονται όλοι όσοι γνωρίζω, κι όλο κάτι τύχαινε. Έτσι, όταν ο δρόμος με έβγαλε στο Περιστέρι και είδα μπροστά μου την κατακόκκινη γωνιά, δεν το σκέφτηκα δύο φορές.

Μπήκα στο Mailo’s με τη χαρά παιδιού που μπαίνει σε λούνα παρκ κι έμεινα να χαζεύω τον κατάλογο, χωρίς να ξέρω τι θέλω, ούτε πώς να το ζητήσω. Μία χαμογελαστή φωνή με έβγαλε από την ονειροπόληση: «Μπορώ να βοηθήσω;». Η Αρσενία, η κοπέλα όλο χαμόγελο πίσω από το ταμείο, μάντεψε αμέσως κάθε απορία μου. Μου έδειξε την Pasta Machine, εξηγώντας ότι εδώ γίνονται όλα τα θρυλικά ζυμαρικά του Mailo’s, μόνο από βιολογικό σιμιγδάλι και νερό. Μου είπε ότι μπορώ να διαλέξω όποιο από τα τρία είδη ολόφρεσκων ζυμαρικών επιθυμώ (rigatoni, campanelle και casarecce) και να τα συνδυάσω με κάποια από τις 10 φρέσκες, signature σάλτσες που δημιουργούνται καθημερινά εδώ.

Προτίμησα να δοκιμάσω (επιτέλους!) τη μακαρονάδα για την οποία τόσα είχα ακούσει: το μοναδικό «Παστίτσιο» όπου ο σιγομαγειρεμένος κιμάς μπλέκεται με κρεμώδη μπεσαμέλ τυριών, μετατρέποντας έτσι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας σε μακαρονάδα!

Ο Νίκος, ο σεφ στο κατάστημα του Mailo’s στο Περιστέρι, είναι εξαιρετικά έμπειρος μάγειρας και τρομερά επικοινωνιακός, όσο εκτελεί την παραγγελία μου απαντάει στις απανωτές ερωτήσεις μου. Μετά από περίπου 10 λεπτά έχω την πολυπόθητη μακαρονάδα στα χέρια μου, παίρνω μία γεμάτη πιρουνιά και… αποκάλυψη! Είναι σίγουρα στις 10 καλύτερες που έχω φάει στη ζωή μου, και χρειάζομαι όλη την αυτοσυγκράτηση που διαθέτω για να μην παραγγείλω επί τόπου και δεύτερη μερίδα. Δεν τα καταφέρνω. Παραγγέλνω ακόμα μία μακαρονάδα για τον δρόμο κι υπακούω πρόθυμα στην πρόταση της Αρσενίας (την εμπιστεύομαι ήδη με κλειστά τα μάτια!) να δοκιμάσω την best seller Truffle Mushrooms με άγρια μανιτάρια, κρέμα παρμεζάνας και λάδι λευκής τρούφας.

Θα επιστρέψω ξανά (και ξανά!) για να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα σουξέ: το Beef Ragu με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με μυρωδικά, αλλά και το Parmesan Chicken με κοτόπουλο, κρέμα παρμεζάνας, φρέσκα μανιτάρια και εστραγκόν. Εκτός όμως από τις (θεϊκές) μακαρονάδες θα επιστρέψω και για την Αρσενία, τον Νίκο και όλη την ομάδα του Mailo’s, που με έκαναν να νιώσω ότι είναι εδώ για εμένα. Μη διστάσεις να τους μιλήσεις, θα σου προτείνουν την ιδανική για εσένα μακαρονάδα και θα σε εξυπηρετήσουν με τεράστιο χαμόγελο. Κι αυτή η εγκάρδια εξυπηρέτηση (μετά το ωραιότερο «Παστίτσιο» του κόσμου!), είναι από μόνη της λόγος για να βρεθείς στα Mailo’s ξανά…

www.mailos.gr