Resto

Bella Nonna, η πιο όμορφη γιαγιά του Γκαζιού

Pizza &Pasta στη γειτονιά που δεν κοιμάται ποτέ

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 506
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82093-183538.jpg

Η Τριπτολέμου στο Γκάζι είναι ένα μικρό όμορφο στενό στη γειτονιά που δεν κοιμάται ποτέ. Εκείνο το βράδυ όμως, που πεινασμένοι βρήκαμε το Bella Nonna, ήταν παραδόξως ήσυχη. Ευτυχώς, γιατί διαφορετικά δεν θα μας τράβαγαν την προσοχή τα γέλια που ακούγονταν μέσα στην «όμορφη γιαγιά». Ψάχναμε κάτι ωραίο και χαλαρό για φαγητό και η ταμπέλα με τη γιαγιά μπροστά από μια αχνιστή πίτσα μάς κάλυψε. Πίτσα και φιλικό κλίμα... «Εδώ είμαστε» είπαμε ομόφωνα και προχωρήσαμε στα ενδότερα.

Ο χώρος είναι πανέμορφος, με το ξύλο και την πέτρα να αποπνέουν μια ξεχωριστή ζεστασιά. Έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε ένα ιταλικό σπιτικό και ότι σε λίγο θα πεταχτεί από την κουζίνα μια στρουμπουλή Ιταλίδα γιαγιά σκέτη γλύκα για να σε τρατάρει κάτι καταπληκτικό που μόλις έφτιαξε. Εντάξει, ίσως είμαι λίγο επηρεασμένη από τις Ελληνίδες γιαγιάδες, αλλά πιάσατε την εικόνα.

Καθίσαμε σε ένα τραπεζάκι δίπλα σε μια μεγάλη νεαρή παρέα, που γέλαγε με την ψυχή της. Απέναντι ένα ερωτευμένο ζευγαράκι ήταν σε τρυφερό ενσταντανέ: Εκείνος την τάιζε σπαγγέτι και εκείνη τον κοίταγε γουργουρίζοντας. Σκέφτομαι ότι είναι ιδανικός χώρος να πας και με την παρέα σου, αλλά και με την... «παρέα» σου.

Μετά σταμάτησα να παρατηρώ τριγύρω γιατί ήρθε η δύσκολη ώρα: να αποφασίσω από έναν κατάλογο που δεν είχε τελειωμό. Να πάρω τα ζυμαρικά Bella Nonna (ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια, πιπεριά, φρέσκια ντομάτα, σάλτσα και τυρί), τον Σολομό (με σολομό, σκόρδο, κονιάκ, άσπρη ή κόκκινη ή ροζέ σάλτσα), την Αλφρέντο (με μανιτάρια, κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και τυρί) ή την Κέκο (με φρέσκια ντομάτα, σκόρδο, βασιλικό, μοτσαρέλα, κρασί, σάλτσα και τυρί); Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και το ίδιο συμβαίνει και στις πίτσες (που παρεμπιπτόντως ψήνονται σε ξυλόφουρνο και βγαίνουν τέλειες). Τα ορεκτικά και οι σαλάτες είναι «πιο περιορισμένης έκτασης», αλλά με τόσο δελεαστικές προτάσεις που και εκεί προβληματίζομαι. Τελικά παραδίδω τον κατάλογο στην αποφασιστική φίλη και ησυχάζω.

Πήραμε σκορδόψωμο, σαλάτα Σισιλιάνα (με σπανάκι, μαρούλι, ντομάτα, καρύδια, σος, λιαστή ντομάτα και μανούρι), σπαγγέτι με πράσινη σάλτσα (γαρίδες σοταρισμένες με σπανάκι, κρέμα γάλακτος, τυρί, κονιάκ, σκόρδο) και την πίτσα Καπριτσιόζα (με μανιτάρια, προσούτο, αυγό, φρέσκια ντομάτα και ελιές). Δεν συνειδητοποιήσαμε πόσο πολλά ήταν μέχρι που ήρθαν στο τραπέζι και δεν χωράγανε. Οι μερίδες είναι γιγαντιαίων διαστάσεων και οι τιμές πραγματικά πολύ καλές. Ενδεικτικά το σπαγγέτι για δύο άτομα είχε €9. Φάγαμε καλά, ήπιαμε ακόμα καλύτερα (το άσπρο χύμα κρασάκι που δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικό) και φύγαμε με την υπόσχεση ότι θα ξανάρθουμε, όταν ξαναπεθυμήσουμε ωραία ιταλική κουζίνα. Αύριο ας πούμε.

Τριπτολέμου 8, Γκάζι, 215 5515933, Δευτ.-Πέμ. 17.00-01.00, Παρ.-Σάβ. 17.00-02.00, Κυρ. 13.00-01.00. Delivery: κάθε μέρα από τις 18.00 έως τις 12.00.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ