15 ταβερνάκια με τέλειους μεζέδες

Ονειρία: Ο παραδοσιακός καφενές του Χαλανδρίου με την αυλή-όνειρο

Νόστιμοι μεζέδες, ωραία αποστάγματα και καφές στη χόβολη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ονειρία
Ονειρία
Ονειρία
Ονειρία

Ονειρία: ένα από τα πιο ωραία μεζεδοπωλεία του Χαλανδρίου

Σε ένα από τα πιο όμορφα αρχοντικά του Χαλανδρίου έχει βρει το στέκι του από το 2017 ο παραδοσιακός καφενές Ονειρία. Και πραγματικά, σε κάνει να ονειρεύεσαι και να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι κάπου αλλού, κάπου μακριά. Η μεγάλη σάλα διακοσμημένη με στοιχεία της ελληνικής λαογραφίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι τρεις πλακόστρωτες αυλές, πλημμυρισμένες από τα χρώματα και τα αρώματα από τις βουκαμβίλιες και τα γεράνια. Σε αυτό το αληθινά ταξιδιάρικο και φιλόξενο περιβάλλον θα απολαύσετε πιάτα της παρέας, τους αγαπημένους μας μεζέδες, βασισμένους σε παραδοσιακές συνταγές, σε μια πιο σύγχρονη απόδοση και πάντα μαγειρεμένους με αγνά υλικά της ελληνικής γης.

Να δοκιμάσετε την παραδοσιακή Αλιάδα Κεφαλονιάς, που είναι σκορδαλιά με φιστίκι Αιγίνης, τους εξαιρετικούς κολοκυθοκεφτέδες donuts, που φτιάχνονται βάσει παραδοσιακής συνταγής με φέτα, άνηθο και μαϊντανό και σερβίρονται σε σχήμα donut με πασπαλισμένα τα μυρωδικά τους από πάνω. Κι ακόμα, τους εκπληκτικούς γκιουζλεμέδες, τα παραδοσιακά πιτάκια της Λέσβου, με κασέρι Μυτιλήνης, παστουρμά, ντομάτα και σπιτική σάλτσα πάπρικα, αλλά και το πεντανόστιμο απάκι κοτόπουλου που συνοδεύεται από στριφτάρια, το παραδοσιακό ζυμαρικό της Λέσβου. 

Όλα αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε με φίνα αποστάγματα και κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ κανέναν δεν θα αφήσει ασυγκίνητο ο καφές που ψήνεται στη χόβολη.

Extra tip: Η Ονειρία έχει και κάποια γλυκά όνειρα για το τέλος: τέλειο το μαλεμπί με ροδόνερο και γλυκό τριαντάφυλλο, ενώ αναμνήσεις από τα παιδικά σας χρόνια θα σας φέρει το υποβρύχιο, δηλαδή βανίλια με λουκουμάκι!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ