15 ταβερνάκια με τέλειους μεζέδες

Κουντουριώτικο: Το μερακλίδικο μεζεδοπωλείο στο Κουκάκι που εύχεσαι να ήταν δίπλα στο σπίτι σου

Ψητομεζεδοπωλείο από τα λίγα!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κουντουριώτικο
Κουντουριώτικο
Κουντουριώτικο
Κουντουριώτικο
Κουντουριώτικο
Κουντουριώτικο

Στο Κουντουριώτικο, στο Κουκάκι, για μερακλίδικους μεζέδες και τέλειο σουβλάκι

Στη γραφική γειτονιά του Φιξ, υπάρχει ένα μέρος που απευθύνεται στους real καλοφαγάδες. Το Κουντουριώτικο είναι το πιο μερακλίδικο μεζοδοπωλείο του Κουκακίου και δικαίως αποκαλείται το καλύτερο “meating” point. Ψητομεζεδοπωλείο από τα λίγα, με εκλεκτά κρέατα, άριστες πρώτες ύλες και φαγητό που επιστρέφεις ξανά και ξανά για να το γευτείς. Ο κατάλογος είναι μεγάλος και φτιαγμένος με μεράκι, αφού έτσι μερακλήδες είναι και οι άνθρωποι του Κουντουριώτικου.

Η γευστική απόλαυση ξεκινάει με τα ορεκτικά. Δοκίμασε οπωσδήποτε τους ντοματοκεφτέδες και τα μπουρεκάκια μελιτζάνας με μπέικον και τυριά και από σαλάτες το Κουντουριώτικο, με ανάμεικτα πράσινα λαχανικά, μανιτάρια πλευρώτους, ντοματίνια, μανούρι ψητό, κοτόπουλο πανέ και dressing βαλσάμικο. Την τιμητική του έχει αυτό που όλοι αγαπάμε –η πιο αγαπημένη αμαρτία μας–, το σουβλάκι, το οποίο εδώ θα βρεις σε πολλές γεύσεις και εκδοχές (με πίτα, με τορτίγια, με κυπριακή πίτα, με σκεπαστή – φημίζονται για αυτές τις τελευταίες!). Αν πεινάς πολύ, τότε σου προτείνουμε ένα τυλιχτό γίγας, ή μια κυπριακή παντόφλα (γίγας κι αυτή), εξίσου λαχταριστά και χορταστικά. Απ’ όλα τα καλά έχει το Κουντουριώτικο, εννοείται και σε μερίδες, καθώς και μικρή και μεγάλη ποικιλία κρεατικών, για όσους αμφιταλαντεύονται στο τι να προτιμήσουν ή και θέλουν να τα γευτούν όλα. Δοκίμασε και τα μοσχαρίσια μπιφτέκια που είναι γεμιστά με φέτα αλλά και τα σούπερ νόστιμα και χειροποίητα καλαμάκια. Οι τηγανητές πατάτες εδώ είναι πάντα φρεσκότατες και οι σος χειροποίητες.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η ομώνυμη πλατεία γεμίζει κόσμο και χαμόγελα. Το Κουντουριώτικο διαθέτει τραπεζάκια έξω, ενώ φυσικά μπορείς να περάσεις για ένα take away ή να παραγγείλεις για το γραφείο ή το σπίτι, σε ένα ευρύ ωράριο λειτουργίας, ό,τι πρέπει για όσους νυχτοπερπατούν: Καθημερινά 12.00-02.00.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ