- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το Καπλάνι: Αυθεντικές κρητικές και μεσογειακές γεύσεις
Παραδοσιακές γευστικές προτάσεις με μια δημιουργική πινελιά
Το Καπλάνι, στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για όσους αγαπούν το καλό φαγητό
Ένα κομψό και φιλόξενο εστιατόριο τριών επιπέδων στο κέντρο της Αθήνας που φέρνει όλη την Ελλάδα στο πιάτο σου, με έμφαση στις αυθεντικές κρητικές γεύσεις, αυτό είναι το αγαπημένο Καπλάνι. Όταν ο καιρός ανοίγει, ο εσωτερικός χώρος ανοίγει και ενώνεται με τα τραπεζάκια στο εξωτερικό του δημιουργώντας μια άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, κάθε στιγμή της ημέρας. Το μενού επιμελούνται ο ιδιοκτήτης Μανώλης Ρωμανάκης και ο σεφ Δημήτρης Σκαφιδάς, συνδυάζοντας παραδοσιακές γευστικές προτάσεις με μια δημιουργική πινελιά. Η χαλαρή ατμόσφαιρα και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κάνουν το Καπλάνι ιδανικό για όσους αγαπούν το καλό φαγητό αλλά και όσους θέλουν να οργανώσουν μια επαγγελματική ή κοινωνική εκδήλωση. Δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε το Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας 2022 και 2023 από τον παγκόσμιο οργανισμό GTBB. Εκτός από τα ήδη αγαπημένα γαμοπίλαφο, οφτό αρνί και σφακιανόπιτα με μέλι και παγωτό κανέλα, δοκίμασε επίσης τα χειροποίητα γαρδουμπάκια με λαχανικά, αυγολέμονο και πλιγούρι, τη σαλάτα με φακές, καπνιστό βακαλάο, ντομάτα και βότανα, αλλά και τη χοχλιδομακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, κολοκυθάκι και ξηρό ανθότυρο. Στα must φυσικά οι χοχλιοί μπουμπουριστοί, το κατσικάκι με χόρτα εποχής, ο ντάκος με παξιμάδια από αλεύρι οσπρίων, τριμμένη ντομάτα και σπιτική ξινομυζήθρα και η πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια.