- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σε μια βόλτα της στην Τσακάλωφ η A.V, σταμάτησε έξω από μία όμορφη βιτρίνα. Δεν ήταν βιτρίνα ρούχων, δεν πουλούσε τσάντες ή χαριτωμένα αντικείμενα. Ήταν μια βιτρίνα απλή και πεντακάθαρη, που από πίσω της, φανέρωνε ένα κόσμο βουτηγμένο στο γαλάζιο και το λευκό, απόλυτα ελληνικό. Ήταν το Yozen, όπου θα βρεις παγωμένο γιαούρτι, φρέσκο, αγνό, με γεύση παλιάς Ελλάδας, μα εμφάνιση κομψή και σύγχρονη.

« Ήθελα να δώσω στον κόσμο κάτι που να είναι το ίδιο νόστιμο με το παγωτό, αλλά περισσότερο υγιεινό. Ταυτόχρονα ήθελα να αναδείξω τα ελληνικά προϊόντα τόσο εδώ όσο και εκτός Ελλάδας. Το καλύτερο γιαούρτι είναι ελληνικό. Είναι πρώτο στα ράφια του εξωτερικού. Έτσι σκέφτηκα το παγωμένο γιαούρτι», λέει ο Άγγελος.
Ο Άγγελος με την Άννα, άνοιξαν το Yozen πριν από πέντε περίπου χρόνια. Έκτοτε, έχουν κερδίσει την προτίμηση του κόσμου και μια σταθερή πελατεία. «Έχουμε πελάτες, που έρχονται συστημένοι από διαιτολόγους», λέει ο Άγγελος, εξηγώντας ότι το παγωμένο γιαούρτι είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Πέρα από το (100% ελληνικό) γιαούρτι και γάλα που παίρνουν από μικρές οικογενειακές φάρμες κοντά στη Λαμία, στηρίζουν και το γυναικείο συνεταιρισμό από την ίδια περιοχή, απ’ όπου προμηθεύονται γλυκά του κουταλιού.
Το πρώτο που μας τράβηξε την προσοχή (πριν ακόμα καταπιούμε την πρώτη μπουκιά από το παγωμένο γιαούρτι με γεύση cheesecake) ήταν ο χώρος: πολύχρωμα πουφ, λευκοί τοίχοι, γαλάζιες πινελιές, μυρωδάτοι βασιλικοί στα τραπεζάκια, μικρές κούκλες ντυμένοι τσολιάδες μοιάζουν να περιμένουν καρτερικά για μια κουταλιά παγωμένο γιαούρτι. Στο ταβάνι, ζωγραφισμένο με κιμωλία ένα στιγμιότυπο από το παλιό αγαπημένο αλφαβητάρι, με τη σημείωση δίπλα: «Γιο-γιο, γιόζεν». Όλα σε κάνουν να αισθάνεσαι κάτι το οικείο. Όλα αναδεικνύουν ένα άρωμα Ελλάδας, αποφεύγοντας όμως το φολκλόρ.

Πίσω από τη βιτρίνα που έχει πάνω από 40 toppings, μια χαμογελαστή κοπέλα σε ρωτάει τη γεύση προτιμάς. Υπάρχουν πάντα 3 σταθερές γεύσεις: κλασσική, σοκολάτα και cheesecake, και μία τέταρτη που αλλάζει κάθε εβδομάδα. Δύο σιντριβάνια με λευκή και σοκολάτα γάλακτος Βελγίου, σε κάνουν να ανυπομονείς ακόμα περισσότερο για την παραγγελία σου. Στο βάθος βρίσκεται το εργαστήρι του Yozen. Εδώ φτιάχνουν κάθε μέρα το μείγμα από στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά και φρέσκο γάλα με 1,5 % λιπαρά, που αργότερα παγώνει το μηχάνημα.

Αφού επιλέξεις τη γεύση και το μέγεθος που θέλεις να έχει το γιαούρτι σου (υπάρχουν τρία μεγέθη: μικρό με €2,90, μεσαίο με €3,90 και μεγάλο με €6,90), έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 40 διαφορετικά toppings για να το περιλούσεις. Αν θες να τα δοκιμάσεις όλα, μάθε ότι από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη και από τις 12.00 μέχρι τις 17.00, για κάθε κεσεδάκι παίρνεις δώρο άλλο ένα.
Τσακάλωφ 7, Κολωνάκι, 210 3603196
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.