- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Nyx: Σούσι και άλλα ωραία ασιατικά με θέα Ακρόπολη και Λυκαβηττό
Εξωτισμός, ωραία ατμόσφαιρα και περιποίηση πολλών αστέρων
Nyx: το ωραίο ασιατικό εστιατόριο του Academias Hotel με την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη
Περνάω από μπροστά του στα καθημερινά μου δρομολόγια γραφείο-σπίτι και με κάποιο τρόπο μου φτιάχνει πάντα τη διάθεση. Το καινούργιο Academias Hotel, πάνω στην Ακαδημίας, έχει μοντέρνα όψη, μαύρα «πολυτελή» χρώματα, φωτάκια, κι έναν κύριο απ’ έξω με στολή να υποδέχεται τον κόσμο με χαμόγελο. Μου φαίνεται πως βάζει φως, χαρά και ζωή σ’ έναν δρόμο που μοιάζει καταδικασμένος να φορτώνει κάθε μέρα αυτοκίνητα, καυσαέρια, γρήγορους ρυθμούς και νεύρα. Σαν να κλείνει το μάτι σε μένα και σε όσους περνάνε, σαν να μας ψιθυρίζει εμπιστευτικά «…βάλε μια άνω τελεία, έχω επάνω ομορφιές που διώχνουν όλες τις σκοτούρες…».
Προχτές, μια νύχτα, μεσοβδόμαδη και πάαααρα πολύ κρύα, πήρα αγκαζέ την παρέα μου και πέρασα το κατώφλι του ζεστού και ατμοσφαιρικού, και λαμπερού ξενοδοχείου. Ψηλά στον 7ο όροφο έχει τοποθετήσει το Nyx, το ωραίο του εστιατόριο, στα τραπέζια του οποίου σερβίρεται φίνα ασιατική κουζίνα ενώ το μεγάλο μπαρ συμπληρώνει με τα μοντέρνας φιλοσοφίας κοκτέιλ του. Ο χώρος έχει κι εδώ dark τόνους, ατμοσφαιρικό φωτισμό, μίνιμαλ ιαπωνική αισθητική, πολλές πρασινάδες που του χαρίζουν φρεσκάδα και στιλ εξοτίκ, «πριβέ» γωνιές. Το κυριότερο όμως που έχει είναι η συγκλονιστική του θέα!
Στο τραπέζι που κάθομαι έχω πίνακα μπροστά μου την Ακρόπολη, κάτω τα φωτισμένα μεγάλα κτίρια του κέντρου της Αθήνας, στο βάθος, -είναι νύχτα αλλά μαντεύω-, τη θάλασσα. Όταν λίγο αργότερα βγαίνω στις βεράντες βλέπω εικόνες μιας φαντασμαγορικής, αλλιώτικης πόλης, λαμπερής και πανέμορφης. Στην πλαϊνή βεράντα εντυπωσιάζομαι, από εδώ νομίζω πως θα απλώσω το χέρι και θα πιάσω τον ολόφωτο Λόφο του Λυκαβηττού! Έxει κι εδώ τραπέζια, αποφασίζω πως μόλις ανοίξει λίγο ο καιρός θα μου προσφέρω ακόμη μια, μάλλον και περισσότερες βραδιές στο Nyx.
Πίνουμε Paloma, επιμένει η παρέα και καλά κάνει, τα κοκτέιλ είναι εξαιρετικά, «δυνατούτσικα» όπως μου αρέσουν, φτιαγμένα για να ταιριάζουν τέλεια με το μενού. Ξεκινάμε με edamame και τελειώνουμε την πρώτη Paloma, συνεχίζουμε με τη δεύτερη και μια υπέροχη salmon sashimi salad, δεν είμαι φανατική της σαλάτας αλλά μια βραδιά κομψή θα την πέρναγα και μόνο με αυτήν, είναι όλα της τα λαχανικά φρέσκα, ο σολομός είναι εξαιρετικής ποιότητας και δουλεμένος «σπιτικά», έχει μια σος που φέρνει τη μυρωδάτη Ασία στα πιάτα μας.
Ακολουθούν gyoza beef, δηλαδή λεπτοκαμωμένα ντάμπλινγκς με μοσχάρι, μανιτάρια shitake και μια ανάλαφρη κρέμα παρμεζάνας 24μηνης ωρίμανσης, περνάμε σε ποικιλία από sushi rolls –με χέλι, πίκλα καρότου, σπαράγγι, με τόνο και τσίλι και φρέσκο κρεμμυδάκι, με σολομό, με καβούρι-, που έρχονται σε εντυπωσιακή σύνθεση-γόνδολα στολισμένη με εξωτικά λουλούδια! Δεν είπαμε όχι ούτε σε ένα Black Angus rib eye με βασιλομανίταρα, pak choi, πουρέ από παστινάκη και spicy beef sauce –ήταν πεντανόστιμο- και κλείσαμε γλυκά με namelaka black forest καθώς και με απανωτές Paloma, τον αριθμό των οποίων είπαμε να κρατήσουμε μεταξύ μας...
Στην παγωμένη νύχτα και την Ακαδημίας όταν ξαναβγήκαμε η διάθεση ήταν ανεβασμένη ψηλά, πολύ ψηλά σαν το rooftop του Academias Hotel, το Nyx μπήκε στην ατζέντα μας, το ίδιο συστήνω και σε εσάς ανεπιφύλακτα. Μπορείτε να πάτε και μόνο για ποτό, ή και για «τσιμπητό» σούσι στο μπαρ, οι τιμές του είναι καλές, υπολογίστε γύρω στα 30-35 ευρώ χωρίς τα ποτά.
Nyx Rooftop Bar-Restaurant, (Academias Hotel, Autograph Collection by Marriott International), Ακαδημίας 38 & Ομήρου, 2103670000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.