- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Με μότο το «Eat, Drink, Share», το ΖΑΚ Bistrot, ήρθε για να αλλάξει την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για την εστίαση. Στον όμορφο χώρο του μαγαζιού η κουζίνα είναι «ανοικτή» με όλη την έννοια της λέξης. Τουτέστιν, όχι μόνο δεν μένει κρυφή από τα βλέμματα, αλλά έχεις το ελεύθερο να την χρησιμοποιήσεις όποτε θελήσεις, κατόπιν συνεννόησης.

Έτσι στο ΖΑΚ, μπορείς να καλέσεις όλη την παρέα σου και να τους κάνεις το τραπέζι που θα έχεις μαγειρέψει εσύ. Φυσικά στη δίπλα κουζίνα, ο σεφ του ΖΑΚ πάντα ετοιμοπόλεμος, ώστε να προσφέρει συνοδευτικά πιάτα, σαλάτες, ή ό, τι άλλο χρειαστείς για να ολοκληρωθεί το τραπέζι.
Αλλά ακόμα και αν δεν έχεις όρεξη για μαγείρεμα, μπορείς να δοκιμάσεις τα νόστιμα μεσογειακά πιάτα που προτείνει το Ζακ καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας ή να πας από το πρωί για καφέ, τσάι ή χυμό και το βραδάκι για τέλεια home cocktails, ποτό και κρασί. Όλα σε έναν απόλυτα καλοκαιρινό και φιλόξενο χώρο, με θέα τη θάλασσα.

Και οι πρωτότυπες ιδέες του ΖΑΚ δεν τελειώνουν εδώ. Ο πάνω χώρος του καταστήματος λέγεται Exposé και διατίθεται ελεύθερα σε όποιον θέλει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, κάνοντας τη δική του έκθεση.
Ταξιαρχών 1, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 213 0438921
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.