Το Μεταξουργείο είναι από τις γειτονιές της πόλης που χαίρεσαι να τις περπατάς. Πλακόστρωτοι δρόμοι, όμορφα μαγαζιά, περήφανα νεοκλασικά, μια δημοτική πινακοθήκη-στολίδι, όλα στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης.
Σε μια βόλτα εκεί, έπεσα πάνω στο Cube Project. Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό του 1920 (εκεί που παλιά ήταν το Meson el Mirador) και άνοιξε την όμορφη δίφυλλη πόρτα του, μόλις πριν 20 μέρες. Ο Λευτέρης, η Κατερίνα, ο Γιώργος, ο Γρηγόρης και η Ελένη, είναι 5 νέα παιδιά, αποφασισμένα να ξεκινήσουν κάτι δικό τους. Δημιούργησαν λοιπόν το δικό τους συνεταιριστικό πολυχώρο και τον βάφτισαν «Cube Project». Εδώ τους συνάντησα ένα κυριακάτικο απόγευμα στη δροσερή ταράτσα, με θέα την Ακρόπολη.

Είναι ένα ήσυχο καταφύγιο για να πιεις τον καφέ σου, ένα σημείο συνάντησης για το ποτό σου και αν πεινάσεις ο έξω καρδιά Λευτέρης, (που είναι Ικαριώτης), θα σου μαγειρέψει τα καλύτερα: Σαλάτα με ντομάτα, κρουτόν, μανούρι και πέστο βασιλικού (€5), κοτόπουλο με πιπεριές σουσάμι και σαλάτα ρόκα αβοκάντο, χοιρινή τηγανιά με καπνιστή πάπρικα και φρούτα εποχής (€6,50 -τώρα την τιμητική του έχει το βερίκοκο), είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που έβαλα στο μάτι. Θα βρεις επίσης και πολλά βότανα, που έρχονται κατευθείαν από αγροτικό συνεταιρισμό στην Ικαρία.

Η όμορφη ταράτσα είναι αυτό ακριβώς που γυρεύεις τα καλοκαιρινά βράδια. Δροσερή, ήσυχη (αλλά και ανήσυχη), με lounge και χαλαρή μουσική, ποτά από €5 και κοκτέιλ από €6. Από Οκτώβρη ο πολυχώρος θα συμπληρώσει την ταυτότητά του με εκδηλώσεις, σεμινάρια bazaar και πολλά ακόμα. «Η ιδέα είναι», λέει η Κατερίνα, «στα 3 επίπεδα του κτιρίου να γίνονται παράλληλα πράγματα. Έτσι, θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μια εκδήλωση ή ένα σεμινάριο κάτω και πάνω να πιει τον καφέ του».

«Πολλοί», μου λένε τα παιδιά, «βλέπουν ένα εντυπωσιακό φωτισμένο νεοκλασικό και νομίζουν ότι είναι κυριλέ, αλλά δεν είναι έτσι». Πράγματι, το Cube Project, είναι ένας χαλαρός και ζωντανός χώρος, ανοιχτός για όλους.
Όσο για το όνομα, όταν τους ρωτάω γιατί «Cube Project», γελάνε και μου δείχνουν το Λευτέρη: «Cube, γιατί το κτίριο μου θύμιζε…κύβο!».
Αγησιλάου 88, Μεταξουργείο, 213 0331572
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.