Gigifioggos, το νέο wine bistro στο Περιστέρι
Brunch, φαγητό και κρασί στο καινούργιο ατμοσφαιρικό στέκι της πόλης
Ο Gigifioggos είναι ένα νέο wine bistro στο Περιστέρι, που σε περιμένει από το πρωί για brunch και καφέ για να συνεχίσει με νόστιμο finger food και κρασί ως το βράδυ
Η μπάρα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις όταν ανοίγει η πόρτα. Από πάνω της κρέμονται λευκά λουλούδια, vintage φωτιστικά της δίνουν φως και χάρη, σε τραβάει σαν μαγνήτης. Το δεύτερο που προσέχεις είναι το κόκκινο βελούδο. Υπάρχει παντού. Στις κουρτίνες, στους καναπέδες, στις πολυθρόνες. Απλίκες φωτίζουν τα οβάλ πορτρέτα στους τοίχους, άνθρωποι που μπορεί να έχεις συναντήσει σε μια άλλη ζωή, μπορεί κι όχι, σίγουρα θες να πιεις μαζί τους όμως ένα ποτήρι κρασί. Και τα δύο –πορτρέτα και τοίχους– τα έχει ζωγραφίσει η Έλενα Καραγιάννη. Αυτός είναι ο «Gigifioggos»: ένα νέο, ατμοσφαιρικό wine bistro στο Περιστέρι.
«Η ιδέα ήταν» λέει ο ιδιοκτήτης του Τάκης Ζαχαρόπουλος «ένα μαγαζί που θα έμοιαζε με τα bar του Παρισιού τη δεκαετία του ’20. Τότε που οι συγγραφείς συναντιόντουσαν με τους χαμάληδες στο ίδιο μέρος». Ο Gigifioggos ανοίγει από τις 10 το πρωί για καφέ και brunch (στα «οπωσδήποτε» τα αυγά bio καγιανά και το βελούδινο scramble) το οποίο κρατάει μέχρι τις 16.00. Το απόγευμα αλλάζει η κάρτα του μενού και τη θέση του παίρνει ένας κατάλογος με μεσογειακή προσέγγιση και αρκετά finger food, που μπορείς να συνοδέψεις με το κρασί σου. Αυτό είναι το μεγάλο κεφάλαιο στον Gigifioggo: μια ωραία λίστα κρασιών (περίπου 65 ετικέτες) που έχει επιμεληθεί o Βασίλης Παπαδόπουλος. Λίστα ταξιδιάρα, καθώς δεν περιορίζεται μόνο στους ελληνικούς αμπελώνες, αλλά φέρνει στο τραπέζι σου κρασιά από όλη την Ευρώπη που δεν θα βρεις εύκολα αλλού, ειδικά σε αυτές τις τιμές.
Το κρασί έχει τον βασικό ρόλο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το φαγητό είναι δευτεραγωνιστής. Το μενού επιμελείται η Αριστέα Βλάχου και έχει όλη τη νοστιμιά που ζητάς. Δοκίμασα την πράσινη σαλάτα με σύκα, ρόδια, ξηρούς καρπούς, αχλάδι και chevre (€8), πεντανόστιμες και άκρως τραγανές κροκέτες με jamon Serrano και μανιτάρια (€8), γαρίδες σε τραγανή κρούστα μυρωδικών με tartare sauce και σαλάτα mesclun (€12), αλλά και υπέροχα νιόκι (μάλλον από τα πιο νόστιμα που έχω πετύχει στην Αθήνα) γεμιστά με μανιτάρια πορτσίνι και λευκή σάλτσα τρούφας (€9). Υπάρχουν επίσης ωραία πλατό τυριών και αλλαντικών για να συνοδέψεις το κρασί σου.
Πολύ δυνατή και η μπάρα που δημιουργεί ανατρεπτικά, ευχάριστα cocktails. Φιλόξενη και ατμοσφαιρική θα σε κρατήσει κοντά της για ακόμα μία Gigi Margarita ή ένα αρωματικό τζιν τόνικ με ιβίσκο. Όσο για τη μουσική – βασικό μέρος στην υπόθεση Gigifioggos, λέει ο Τάκης- καλύπτει όλα τα γούστα. Στην κυριολεξία. Γιατί μπορεί να ακούσεις Frank Sinatra και το επόμενο λεπτό Τζένη Βάνου. Όπως και να έχει, ένα wine bistro (με μουσική που δεν γνωρίζει όρια και ωραία πιάτα) έλειπε από το Περιστέρι, ο Gigifioggos όμως είναι εδώ για να κάνει μια (νόστιμη) αρχή.
Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, 6977655507
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.