- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η ταβέρνα του Ντάγκλα είναι ένα καταπληκτικό μεζεδοπωλείο στο λιμάνι της Κοιλάδας στην Ερμιόνη, το επίνειο του Κρανιδίου.
Η ταβέρνα του Ντάγκλα είναι ένα καταπληκτικό μεζεδοπωλείο στο λιμάνι της Κοιλάδας στην Ερμιόνη, το επίνειο του Κρανιδίου, της κωμόπολης που μαζί με τα δύο κοντινά νησιά, την Ύδρα και τις Σπέτσες χάρη στους στόλους τους, έπαιξαν έναν καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821. Δίπλα στο λιμάνι και μπροστά από τα καΐκια της Κοιλάδας, ο Τάκης Μπασιμακόπουλος ο επωνομαζόμενος Ντάγκλας δημιούργησε την πιο αυθεντική ψαροταβέρνα της Ερμιονίδας!
Πηγή της αυθεντικότητας ο ίδιος ο Ντάγκλας, ο οποίος μέχρι και την όψη του μαγαζιού μετέφερε κατά την τελευταία μετακόμιση του καταστήματός του! Το εσωτερικό της ταβέρνας φτιαγμένο με το λαϊκό γούστο του Τάκη ξαφνιάζει από τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς και το όμορφο στήσιμο των διακοσμητικών αντικειμένων. Παλιές μαυρόασπρες φωτογραφίες της Κοιλάδας, μία έγχρωμη του γιού του με μια συναγρίδα 20 κιλών, κουμπούρια της επανάστασης, πηδάλια καϊκιών.
Στο σερβίρισμα ο Τάκης έχει τον τρόπο του. Με το που κάτσεις έρχεται ένας δίσκος με τους πρώτους μεζέδες. Φάβα, μελιτζανοσαλάτα, γίγαντες κοκκινιστοί, γαύρος ξιδάτος, ψευτοκεφτέδες κ.λ.π. Μετά τα ορεκτικά η παραγγελία δίνεται στον Τάκη ο οποίος τις περισσότερες φορές υποδεικνύει στους πελάτες τι να φάνε! Αρκεί να απαντήσουν στο ερώτημα: κρέας ή ψάρι;
Το δυνατό του σημείο βέβαια είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά, γιατί ο κόλπος της Κοιλάδας είναι πλούσιος σε μπαρμπούνια, καλαμαράκια μικρά, καλαμάρια, κόκκινες γαρίδες της Κοιλάδας και βέβαια πρώτα ψάρια. Περισσότερα.
*Για τα Αρχοντικά στο Κρανίδι διαβάστε εδώ.
**Για το Λαογραφικό Εργαστήρι Δήμου Ερμιονίδας διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.
