- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κυριακάτικο ανοιξιάτικο απομεσήμερο και οι Αθηναίοι σαν τα σαλιγκάρια κατέκλυσαν τα νότια προάστια αποζητώντας τον ήλιο και τη μυρωδιά της θάλασσας. Στο ολοκαίνουργιο Opus φτάσαμε νωρίς το απόγευμα με… τροχισμένη όρεξη, μια και είχαμε διασχίσει την παραλιακή μαζί με χιλιάδες άλλους που είχαν την ίδια ιδέα με μας.
Βρίσκεται απέναντι από το Palait des Sports της Γλυφάδας, στην Αγγέλου Ιωάννου Μεταξά, και είναι ένα χαλαρό café-restaurant-bar, σε σοφιστικέ χρωματικούς τόνους του γκρίζου και του μαύρου που συνδυάζονται με σκανδιναβικού design έπιπλα. Μεγάλο μπαρ, τοίχοι ντυμένοι με μπουκάλια, και εξωτερικοί χώροι με τζαμαρίες και γύρω γύρω φυτά. Ο κόσμος πολύς, TV περσόνες, καλλιτέχνες (ηθοποιοί - τραγουδιστές), μπασκετμπολίστες και ποδοσφαιριστές, γενικώς stars. Φίλοι και γνωστοί του Αντώνη Ρέμου, που είναι και super star και ιδιοκτήτης.
Το φαγητό είναι εξαιρετικών προδιαγραφών και το επιμελείται ο καλός σεφ Μέντζελος Δροσόπουλος. Ο κατάλογος περιλαμβάνει όλες τις μοντέρνες τάσεις στην εστίαση. Δηλαδή, snacks, ποικιλία καφέδων, εξαιρετικών τσαγιών, smoothies, energy drinks, super cocktails με αλκοόλ ή χωρίς.
Για το εστιατόριο υπάρχει άλλη λίστα με πολύ δυνατές γεύσεις, στημένη με φιλοσοφία πολυσυλλεκτική, αφού βρίσκεις πιάτα από πολλές έθνικ κουζίνες. Διαλέξαμε τη σαλάτα Ρομαίν (μαρούλι - προσούτο - καβουρδισμένα φουντούκια - ντρέσινγκ ροκφόρ). Τα κεμπάπ κοτόπουλου γκάραμ μασάλα με πιτάκια καλαμποκιού και σος λεμονιού με αρώματα ανατολής τα πήραμε για ορεκτικά. Τα πρώτα μάς ενθουσίασαν. Επίτηδες διαλέξαμε για δεύτερα τα πιο «τεχνικά» πιάτα του μενού: το Duo γαρίδας-κοτόπουλου (με ελαφριά σάλτσα από κάρι με μπασμάτι και αποξηραμένο ανανά και τζίντζερ), το ριζότο με μοσχαρίσιο φιλέτο ψιλοκομμένο, μελιτζάνα και καπνιστή φέτα, και lollipop σολομού στον ατμό, γεμιστό με σπανάκι, φύκια nori και πουρέ παντζαριού, πέστο ρόκας και πατατάκια. Πιάτα που τους βάλαμε άριστα και για τη σύλληψη της σύνθεσης και για τη γεύση τους. Ελαφριά, εύγευστα, φίνα πραγματικά.
Από τα γλυκά διαλέξαμε ένα πλουσιότατο εκμέκ με καϊμάκι παγωτό, γλυκό κουταλιού αγριοκέρασο και τριμμένο φυστίκι αιγίνης, που μύριζε πολίτικη κουζίνα.
Στο Opus θα ακούσεις ωραίες μουσικές mainstream και μαύρες, θα πιεις και θα φας πολύ ωραία όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ το service είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και τα πάντα σερβίρονται όλες τις ώρες από το πρωί έως αργά το βράδυ.
Opus café-restaurant-bar, Α. Μεταξά 48 & Πανδώρας 9, Γλυφάδα, 210 8980.050. Ανοιχτά κάθε μέρα έως 1 π.μ. Κατανάλωση/άτομο € 35-45.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.