- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Έχει κάτι νοσταλγικό και ταυτόχρονα οικείο η γειτονιά των Πετραλώνων που σε κάνει να την ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Κι όταν τα καλά μέρη συνδυάζονται και με καλό φαγητό, τότε είναι που ο έρωτας γίνεται αγάπη παντοτινή. Η γραφική μονοκατοικία του «Κύριου Χου», με τα υπέροχα μωσαϊκά, τα ψηλοτάβανα φωτεινά δωμάτια, τους διακριτικά χρωματισμένους τοίχους και την παραδοσιακή επίπλωση που θυμίζει παλιό καφενείο, είναι αναμφίβολα ένα από αυτά τα καλά και αγαπημένα στέκια για καφέ ή πρωινό τα σαββατοκύριακα.
Χαρούμενα πρόσωπα, hip παρέες, φιλόξενη ατμόσφαιρα, φιλική εξυπηρέτηση. Όλα σε κάνουν να επιστρέφεις με κάθε ευκαιρία στην πόρτα του Κύριου Χου. Το μενού είναι μια «βίβλος» για τους foodies του αθηναϊκού κέντρου. Και όταν ο καιρός ανοίγει το απολαμβάνεις στην πανέμορφη και ηλιόλουστη αυλή του. Το σαββατοκύριακό σου φτιάχνεται με τις καλύτερες - και πιο λαχταριστές - εικόνες:
Θα δοκιμάσεις αυγά ποσέ (με ή χωρίς τη σάλτσα Hollandaise), συνδυασμένα με τραγανό χωριάτικο ψωμί και δυο φέτες προσούτο. «Ποίημα» και το γαλλικό τοστ με ψωμάκια μπριός πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη, κομμάτια μπανάνας και μέλι. Όλα δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις. Θα πας πολλές φορές όμως. Την επόμενη θα πάρεις σάντουιτς chorizo, με τυρί τσένταρ, ρόκα και μανιτάρια. Πραγματικά θεσπέσιο.
Οι ντόπιοι και οι πιο παραδοσιακοί τύποι, θα πάνε για τον ελληνικό τους καφέ από νωρίς το πρωί, ο καθένας με τις ώρες του... Το σαββατοκύριακο πάντως έχει πολλά να σου δώσει και για να μην χάσεις καμία στιγμή του θα δοκιμάσεις και το deep purple κοκτέιλ του Κύριου Χου με λικέρ μαστίχα, λευκό κρασί, λάιμ και πικραμύγδαλο!
Υπερίωνος 1, Πετράλωνα, 210 3423972
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.