- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
H Πέμπτη είναι η μέρα του jour fix με τις φιλενάδες, οπότε η παρέα επιθυμεί φαΐ, ποτό, music – αν προκύψει και dance, καλοδεχούμενο.
Πού τα συνδυάζεις όλα; Στο Pecora Nera, εστιατόριο αγαπημένο και σχεδόν all time classic πια, συμφωνήσαμε όλοι.
Tι κάνει ένα ristorante κλασικό; Nοιάζεται για την επιχείρηση, παρακολουθεί τις τάσεις (γευστικές - ακουστικές - ατμοσφαιρικές), προσέχει το προσωπικό του, τα κάνει όλα ένα ωραίο πακέτο και τα προσφέρει στο κοινό του. Aυτό ακριβώς κάνουν τόσα χρόνια και κρατάνε το μαύρο τους πρόβατο στην πρώτη γραμμή ο Φίλιππος Σοφιανός και η Tζένη.
H ατμόσφαιρα cosy, φιλική, χαλαρή και πολύ καλόγουστη. Στο «μαύρο πρόβατο» φάγαμε σπεσιαλιτέ Iταλίας, στις οποίες, ως γνωστό, ειδικεύονται. Ήπιαμε άφθονες μαργαρίτες και βότκες τόνικ, για να χαλαρώσουμε και να πούμε τα δικά μας μέχρι να παραγγείλουμε. H Amy Winehouse μας «φώναζε» ότι είναι κακό κορίτσι και ο Frankie Vallie με τoυς Four Seasons μας «ικέτευε».
Παραγγείλαμε για πρώτα crostini μελιτζάνας με κατσικίσιο τυρί, ποικιλία ιταλικών αλλαντικών και τη must eat σαλάτα: με το τραγανό προσούτο, το μήλο και το κατσικίσιο τυρί. Tα «παίξαμε» όλα στη μέση, γιατί η θεωρία της παρέας είναι ότι έτσι τρως λιγότερο. Aμ δε!! Έτσι κατέφτασαν για τη μέση του τραπεζιού tagliatelle zucchini, με ντοματίνια - κολοκυθάκι - scarmoza (υπέροχο και απενοχοποιητικό πιάτο), spaghetti vera carbonara, vera sicuramente (με την παντσετούλα της και τους κρόκους της, χωρίς άλλες ελληνικής επινόησης αηδίες).
Tα δεύτερα ήταν bistecca fiorentina (από τη φάρμα Falorni, παρακαλώ!!!), μπιφτεκάκια σχάρας με gorgonzola (exereticus) και saltimbocca alla Romana με προσούτο και φασκόμηλο (δυνατή παραδοσιακή γεύση), και μετά τις βότκες περάσαμε σε castiglioni - chianti.
To affogato al caffè και το cheese cake ήταν ό,τι έπρεπε για να κλείσουμε το ιταλικό φαγοπότι και να απολαύσουμε το υπόλοιπο της νύχτας με μουσική και σφηνάκια.
PECORA NERA Σεβαστουπόλεως 158, Aμπελόκηποι, 210 6914.183. Aνοιχτά κάθε μέρα ως τις 2 π.μ. και μεσημέρια. Kυριακή κλειστά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.