- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Άνοιξε το καλοκαίρι και έφερε την Ιταλία στις γειτονιές της Καλλιθέας. Ο χώρος μακρόστενος, ντιζαϊνάτος, υπέροχος. Πάνω από την ανοιχτή κουζίνα κρέμονται δεκάδες άσπρα φλιτζάνια, δίπλα ο τελευταίας τεχνολογίας φούρνος ξεφουρνίζει κάθε λίγα λεπτά πιτσάκια, panini και βουτυρένια κρουασάν, αριστερά μια προθήκη με ολοστρόγγυλα σοκολατάκια επιβεβαιώνει ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Αναπαυτικές πολυθρόνες, ξύλινα τραπέζια, στο βάθος ένα δωμάτιο που μοιάζει με κήπο, είναι ο ακάλυπτος της πολυκατοικίας και έχει διαμορφωθεί σε χώρο καπνιστών.
Διαλέγω μια όμορφη γωνιά, δίπλα στη μεγάλη βιβλιοθήκη. Χαλαρώνω μέσα στη ζεστή, γλυκιά ατμόσφαιρα και την απαλή μουσική, ξεχνώντας παντελώς ότι έξω βρέχει μανιωδώς. Μέχρι το Italus με έφεραν οι φήμες που λένε ότι εδώ σου σερβίρουν τον καφέ μέσα σε μπισκοτένιο φλιτζανάκι. Και είναι αλήθεια! Ο cappuccino μου έρχεται καυτός μέσα στο ειδικό φλιτζανάκι από χωνάκι παγωτού, που είναι όμως επίπεδο στο κάτω μέρος του. Τα εσωτερικά τοιχώματα δε, είναι καλυμμένα από σοκολάτα, έτσι που με κάθε γουλιά καφέ, παίρνεις και μια γερή σοκολατένια εσάνς. Εννοείται ότι μόλις πιεις τον καφέ, τρως και το φλιτζάνι. Τέλειο;
Στον κατάλογο βρήκα κι άλλα λιγουρευτικά. Δηλαδή, λαχταριστά panini με αλλαντικά Sary και τυριά από τον Κωσταρέλο, focaccia (δοκίμασα αυτή με κρέμα πεκορίνο, λάδι τρούφας, φρέσκα μανιτάρια και πιπεριά και τη βρήκα εξαιρετική), pizzetta, (τουτέστιν δύο τορτίγιες σε μέγεθος ατομικής πίτσας που κρύβουν μοτσαρέλα και πινακοτύρι ανάμεσά τους, ενώ από πάνω πασπαλίζονται με διάφορα υλικά που ξεκινούν από το προσούτο και φτάνουν μέχρι τον καβουρμά), ομελέτες φούρνου, σαλάτες και κάποιες ακόμα λιχουδιές που παραπέμπουν σε κλασικά πιάτα του brunch (μερικά παραδείγματα είναι το κρουασάν βουτύρου με μους αβοκάντο, χοντροσπασμένη φέτα και αυγό ή το cheddar melt pancake με τσένταρ, μπέικον και αυγό).
Το μενού, που έχει επιμεληθεί ο σεφ και food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης (Cool Artisan), είναι πλούσιο, λαχταριστό και…πασπαρτού. Καταναλώνεται με ευχαρίστηση όλες τις ώρες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ικανοποιεί την ανάγκη για ένα καλό πρωινό (θα βρεις επίσης και διάφορους δυναμωτικούς χυμούς με φρούτα ή λαχανικά εποχής), ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή μια βραδινή ατασθαλία που θα ταιριάξει τέλεια με ένα από τα δροσερά cocktails. Και φυσικά δεν ξεχνά την αδυναμία σου στα γλυκά. Εκτός από τα ωραία σοκολατάκια (που μπορείς να πάρεις μαζί σου φεύγοντας), θα βρεις επίσης και cheesecake Νutella φράουλα, lemon pie με βάση μωσαϊκό, pancakes, ακόμη και υγιεινά smoothie bowls! Ρίξε μια ματιά και στις τετράγωνες τούρτες τις οποίες μπορείς να αγοράσεις ολόκληρες, μισές ή κομμένες σε τέταρτα και να φτιάξεις τη δική σου ποικιλία τουρτο-γεύσεων.
Για την ιστορία, ο Italus (Italus) ήταν Βασιλιάς των Σικελών, γεννημένος στην Κέρκυρα και εγγονός του Μίνωα ή του Οδυσσέα. Λένε ότι απ’ αυτόν πήρε το όνομά της η Ιταλία, η οποία είμαι σίγουρη ότι θα ζήλευε τρελά το συνονόματο .
Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα, 210 9512341, Fb: Italus
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.