Resto

Στο Odori για brunch, βερμούτ και dolce vita

Η ομάδα του The Clumsies,του Theory Bar & More και του Odori ξέρει πώς να μας κάνει να περνάμε καλά

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378156-780517.jpg

Κυριακή μεσημέρι και δεν πέφτει καρφίτσα. Παρέες, ζευγάρια, κολλητές φίλες έχουν ήδη πάρει θέση στα τραπέζια της οδού Σκουλενίου, οι συζητήσεις και τα γέλια στήνουν ευχάριστο μουρμουρητό, υπάρχει μια έξαψη και μια προσμονή, που ξέρω ακριβώς τι σημαίνει. «Επιτέλους θα φάω ΑΥΤΟ το brunch» λένε τα πρόσωπα όλων. Όχι, δεν είμαι υπερβολική, οι κυριακάτικες λιχουδιές του Odori κέρδισαν με το σπαθί τους τα κεφαλαία.

Αυγά Italian Benedict με φρυγανισμένο ψωμί dinkel, prosciutto, 2 αυγά ποσέ και pesto hollandaise

Μπαίνω στο ψητό, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η pizza. Πίτσα σπιρτόζα και πληθωρική, όπως το συνηθίζουν οι ιταλιάνες, με χειροποίητο ζυμάρι, ψημένη στον ξυλόφουρνο. Τη βρίσκεις σε τρεις εκδοχές. Εγώ θα τις πω, εσύ προσπάθησε να μην κλάψεις. Νο 1. Carbonara. Με τραγανή pancetta, μανιτάρια, αυγό ποσέ, σάλτσα carbonara, φρέσκο θυμάρι και μαύρη τρούφα (μεγάλη €12,50, μικρή €10,50). Νο 2. Rachetta Croque Monsier, η μεγάλη ντίβα. Με prosciutto cotto, salami picante, κρέμα παρμεζάνας, ρικότα, μοτσαρέλα, μπεσαμέλ, αυγό μάτι και σχοινόπρασο (€14,50). Ο φίλος που με έστειλε εδώ, είπε «ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις τη Rachetta». Οκ, αυτός είναι εθισμένος, μην του δίνετε σημασία. Εντυπωσιακή πίτσα ωστόσο. Όταν ήρθε στο τραπέζι μας, έκανε κεφάλια να γυρίζουν σε όλη τη διαδρομή από την κουζίνα. Νο 3. Margheritta. Με San Marzano sauce, mozzarella fior di latte και φύλλα φρέσκου βασιλικού (μεγάλη €9,50, μικρή €7,50).

 2 ποσέ αυγά σε φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως, ψιλοκομμένο αβοκάντο, σπιτικά πατατάκια kale, μείγμα ξηρών καρπών και ψητά ντοματίνιαH διάσημη Rachetta Croque Monsieur

Πεινάσατε; Και δεν έχουμε καν ζεσταθεί... Στον κατάλογο του brunch με την υπογραφή του σεφ Αλμπέρτο Σιμιλίδη, περίοπτη θέση έχουν τα αυγά, με 8 προτάσεις σε κάθε δυνατή εκδοχή (από €6,50), λουκούλλεια burgers (από €10,50), μια λαχταριστή focaccia (€10,50), και η Piadina con Pollo (€7), δηλαδή τραγανό κοτόπουλο, αυγά ποσέ, παρφέ μανιταριών, crispy pancetta και baby ρόκα. Χώρια τα κολασμένα γλυκά (από €6,50). Για να…κατέβει το brunch, θα βρεις 2 smoothies και φυσικά cocktails, την καρδιά του Odori που πάνω απ’ όλα είναι μια φίνα βερμουτερία της Αθήνας.

 παναρισμένο κοτόπουλο, ιταλική coleslaw με φοινόκιο, aioli sauce και τουρσί αγγούριPanetone με κρέμα τιραμισού, παγωτό αφρόγαλο, crumble σοκολάτας και καραμελωμένα αμύγδαλα

Πώς είναι το brunch; Φαντάσου όλες αυτές τις φωτογραφίες από κολασμένα πρωινά που χαζεύεις στο Instagram και κολλάς με τις ώρες. Αυτό ακριβώς. Μόνο που στην περίπτωση του Odori η γεύση είναι εξίσου εντυπωσιακή με την εικόνα (κάτι που δεν συμβαίνει συχνά είναι η αλήθεια). Άριστα υλικά (πραγματικά μπράβο), ωραίες ιδέες, άψογη εκτέλεση. Όχι, δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο από την ομάδα που έφτιαξε και το The Clumsies και έστειλε την αθηναϊκή, νυχτερινή ζωή στο Νο. 6 της λίστας με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, ο Λευτέρης Γεωργόπουλος, ο Γιώργος Καίσαρης και ο Θάνος Τσουνάκας είναι οι άνθρωποι πίσω από το επιτυχημένο στέκι. Θα μπορούσαμε να περιγράφουμε ώρες το design του Odori (υπεύθυνος για αυτό είναι ο Θάνος) με τη retro αισθητική, την ατμόσφαιρα αριστοκρατικής εποχής και τις λεπτομέρειες που σταματάνε το βλέμμα σε κάθε γωνία, αλλά δεν έχει νόημα. Πριν πιούμε το επόμενο νοσταλγικό βερμούτ, ας πούμε μόνο πως μια άχαρη γωνιά μεταμορφώθηκε σε ένα από τα πιο ζωντανά και ενδιαφέροντα σημεία της πόλης,.

Σκουλενίου 2, 210 3314674, Fb: Odori Vermuteria Di Atene

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ