- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τα καλύτερα της θάλασσας στο Ναυάγιο της Μήλου
Τα μυστικά της ιστορικής ταβέρνας, με ιστορία 30 χρόνων
Οι περισσότεροι είναι ερωτευμένοι με τη Μήλο για τις παραλίες της. Λένε πως οι «πολύ καλές» είναι τουλάχιστον 75, αλλά αν υπάρχει όχημα 4Χ4 ή σκάφος είναι πολύ περισσότερες. Οι πιο «ψαγμένοι», όμως, (ανα)γνωρίζουν τη Μήλο και για το υπέροχο φαγητό της. Κι ένα από τα εστιατόρια που δημιούργησαν αυτή τη φήμη είναι το Ναυάγιο, με παρουσία στο νησί 30 ετών.

Το Ναυάγιο βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του Αδάμαντα, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, είναι πλήρως ανανεωμένο και οι άνθρωποί του θα σε κάνουν να νιώσεις τόσο ζεστά, όσο κι αν πήγαινες στο κατάστημα ενός πολύ καλού σου φίλου. Αλλά εδώ το άλφα και το ωμέγα είναι το φαγητό, το οποίο επιμελείται ο πολύ καλός (και πολύ γνωστός) σεφ, Κώστας Παπαϊωάννου.

Η κουζίνα είναι μοντέρνα μεσογειακή με βάση τα θαλασσινά, τα οποία είναι πάντα φρέσκα, προσεκτικά διαλεγμένα από τους ψαράδες του νησιού. Εδώ, μπροστά στη θάλασσα, θα απολαύσεις φοβερά πιάτα όπως καρπάτσιο χταποδιού, κατσαρόλα θαλασσινών στο ζωμό της με λάδι τρούφας, χυλοπιτάκι γαρίδας, ταρτάρ φρέσκου ψαριού, σεβίτσε τόνου και πολλά ακόμα ωραία και νόστιμα, χωρίς να λείπουν και οι προτάσεις κρεατικών (θα γλύφεις τα δάχτυλά σου με τη χοιρινή μπριζόλα 700γρ.), αλλά και οι δροσερές σαλάτες.

Να ρωτήσεις και για τις ντόπιες παραδοσιακές γεύσεις, όπως τα πιταράκια και την καρπουζόπιτα και να απολαύσεις τις μικρές χαρές της ζωής σε μια από τις πιο ιδιαίτερες ταβέρνες των ελληνικών νησιών.

Μήλος, Αδάμαντας, 2287024124, fb: Navagio Milos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.