Resto

Λεύκες

Όνειρο στο σπίτι με τις λεύκες. Τέρμα οι… φουαγκράδες, τέρμα τα Asian και τα fusion, τέρμα και τα Zantak τα αναβράζοντα...  Στις Λεύκες θα απολαύσεις γνώριμη ελληνική κουζίνα και θα σου αρέσει πολύ το ωραίο της περιβάλλον – αντίκες,

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 285
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2609-7225.jpg

Όνειρο στο σπίτι με τις λεύκες. Τέρμα οι… φουαγκράδες, τέρμα τα Asian και τα fusion, τέρμα και τα Zantak τα αναβράζοντα...  Στις Λεύκες θα απολαύσεις γνώριμη ελληνική κουζίνα και θα σου αρέσει πολύ το ωραίο της περιβάλλον – αντίκες, ζεστά χρώματα, σεπαρέ δωματιάκια, ατμόσφαιρα για χαλάρωση. Θα ακούσεις ωραίες μουσικές, τα Παρασκευοσάββατα ελληνικά και ξένα, ή αν πας άλλη καθημερινή μπορεί να πετύχεις κανένα γκρουπάκι ροκ ή έντεχνο. Και τέλος θα απολαύσεις όλα αυτά τα κατευναστικά φαγάκια που σου θυμίζουν τη μάνα σου – ξέρω, και τη δικιά μου… 

Kατάλογος μακρύτατος και του πειρασμού: Στα ορεκτικά θα συναντήσεις πληθώρα ελληνικών γεύσεων, όπως κλασικό τζατζίκι, αλλά και πατάτες στο φούρνο με τυριά και μπέικον, μαντεία Μακεδονίας (πιτάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού), μπουγιουρντί σε πήλινο (ντομάτα, φέτα, μπέικον, αυγό, κρουτόν, ψημένα στο φούρνο) και γιομαδάκια (πιτάκια με ψαρονέφρι, λιαστή ντομάτα και σος τυριών). Προχωρώντας θα παραγγείλεις κι ένα από τα φημισμένα κοτόπουλά τους –προτείνω το λουκούλλειο, αλλά δεν ξεχνώ και  τους κλασικούς  κεφτέδες–, μαζί θα πάρεις και την ωραιότατη σαλάτα Λεύκες (μαρούλι, ντομάτα, κοτόπουλο, καλαμπόκι, τυράκι, σος, φιστίκι Αιγίνης). Και από τη λίστα «Για να χορτάσεις» έχεις να διαλέξεις από όλα τα της ώρας, όλα εξαίσια ψημένα στα κάρβουνα, συν αρνί σουβλάκι, συν κότσι χοιρινό, συν Πιπερονάτα (γεμιστή μοσχαρίσια κόντρα με σάλτσα από πιπεριές, ελιές, τσίλι, μαύρη ζάχαρη και κάπαρη).

Επιλογές πολλές θα βρεις και στα πιάτα ημέρας που αλλάζουν κάθε βδομάδα και είναι δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας. 

Γλυκάκια επίσης πολύ ωραία (και με μια πιο διεθνή «εσάνς»), ων ουκ έστι αριθμός, μπανανίτα, μπράουνις, τζιζ κέικ με φρούτα του δάσους ή ψημένο με σος Βailey’s, πανακότα, σούπα σοκολάτας με κέικ σοκολάτας και παγωτό, μηλόπιτα, καρυδόπιτα, καζάν ντιπί με καραμελωμένα καρύδια κ.λπ.

Λεύκες, Πυθαγόρα 1 & Λ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, 210 2924.458, κρατήσεις απαραιτήτως. Ανοιχτά Τρίτη-Σάββατο έως 1.30 π.μ., Κυριακή μόνο μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά. Κατανάλωση/άτομο € 25-30 με κρασί και μουσική.

INFO
Το σπίτι με τις λεύκες
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Ασυνήθιστος και όμορφος χώρος γεμάτος παλιά αντικείμενα-ιδιοκτήτης συλλέκτης. Κουζίνα που πατάει στη παράδοση αλλά...της αλλάζει τα φώτα, με πολύ ευχάριστα αποτελέσματα. Κλειστά Δευτέρα.

Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ