- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Άλκης Βατόπουλος, παρότι προέρχεται από χώρους που δεν έχουν σχέση με την εστίαση και το clubbing, δημιούργησε στο Γκάζι ένα καινούργιο στέκι, με το πολύ ιντριγκαδόρικο όνομα Voodoo, το οποίο είναι το δίχως άλλο της κατηγορίας «θα ξαναπάω». Γιατί στεγάζεται σε ένα παλιό ψηλοτάβανο κτίριο, με πέτρινους τοίχους και άπλα χώρου, γιατί έχει ντυθεί στα μαύρα, με παθιάρικους κόκκινους υπαινιγμούς – κόκκινα δέντρα, κόκκινες Panton καρέκλες διάσπαρτες και κόκκινα μπαλόνια. Γιατί έχει μεγάλους καναπέδες και μεγάλη, πολύ ενημερωμένη μπάρα. Γιατί έχει Dj (Νίκος Αλεξίου) που υπογραμμίζει με τη μουσική του την erotic ατμόσφαιρα και αναμειγνύει πολύ ωραία ξένα κομμάτια όλων των ειδών με Ρέμο και Μαζωνάκη μέχρι σημείου… βαλαντώματος. Γιατί όλοι όσοι εργάζονται εκεί ξέρουν καλά τη δουλειά τους (σέρβις, μπαρ, κουζίνα κ.λπ.) και, τέλος, γιατί τη βραδιά που πήγαμε φάγαμε πολύ μα πολύ καλά – σεφ ο Χρήστος Φώτος.
Μας καλωσόρισαν με σούπα βελουτέ τραχανά με ντομάτα, μους φέτας και κρουτόν από κριθαρένιο ψωμί. Από τα ορεκτικά δοκιμάσαμε δύο πιάτα που μπορεί κανείς να επιλέξει και στο όρθιο μαζί με το ποτό του: σπρινγκ ρολς με κοτόπουλο, λαχανικά και πέστο κόκκινης πιπεριάς και γραβιέρα σε φύλλο με αποξηραμένα βερίκοκα και σάλτσα κυδώνι. Για σαλάτα πήραμε ανάμεικτα λαχανικά με σταφίδες, καρύδια, ψητό κυδώνι και βινεγκρέτ με μέλι και βανίλια. Από τα κύρια διαλέξαμε, κατόπιν μεγάλης δυσκολίας γιατί όλα μας φαίνονταν καταπληκτικά, ριζότο με ποικιλία μανιταριών και κρέμα μαύρης τρούφας, φιλετάκια χοιρινά με ξερά σύκα, ριζότο σταριού και σάλτσα Porto, black angus rib-eye με ψητά λαχανικά, πατάτες τηγανητές και αρωματικό βούτυρο και burger μόσχου με μετσοβόνε, καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητές πατάτες. Για το τέλος αφήσαμε χώρο για μους σοκολάτας με κάρδαμο και σος πορτοκάλι και κρέμα μαστίχας σε σιροπιασμένο τσουρέκι με παγωτό φυστίκι. Φαγητά και γλυκά μάς ενθουσίασαν πραγματικά, αλλά αυτό που δεν παιζόταν και δεν το είχα ξαναδοκιμάσει ήταν το ριζότο σταριού, που ήταν στάρι μαγειρεμένο όπως το ριζότο, απλά θεσπέσιο. Το Voodoo έχει τη στόφα και τα μαγικά... φόντα να γίνει ένα από τα πιο hot σημεία της πόλης.
Voodoo, Ιάκχου 29, Γκάζι, 210 3457.334, 694 4654.019, aνοιχτά από Τετάρτη έως Κυριακή από τις 9.00 μ.μ. Κατανάλωση/άτομο 30-40 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.