Είναι δύσκολο να μη σταθείς τουλάχιστον μια στιγμή να το χαζέψεις. Έχει χρώματα έντονα, που δηλώνουν με πάθος τον ethnic χαρακτήρα του, μουσικές που ομορφαίνουν όλη την Κολοκοτρώνη, και πινελιές από κάθε γωνιά του κόσμου. Τα πλακάκια, για παράδειγμα, είναι χειροποίητα και φερμένα από την Ισπανία. Οι τοίχοι είναι ντυμένοι με κλώστρα, παραδοσιακό διακοσμητικό στοιχείο του Μαρόκο, ενώ τα ράφια φιλοξενούν βαζάκια με όσπρια και μπαχαρικά, που βοηθούν στα μικρά θαύματα της κουζίνας. Ρεβίθια, κόκκοι κακάο, ζατάρ (μείγμα μπαχαρικών), κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδής γλυκάνισος και άλλα πολλά που περιμένουν να μεταμορφωθούν σε φαλάφελ, να γλιστρήσουν στην guacamole, να μπερδευτούν με τον κιμά του burrito. Και αν δεν το καταλάβατε ακόμα, το Etnico είναι ξεφτέρι στις πολυεθνικές γεύσεις.

Αυτό που το διαφοροποιεί όμως, είναι η μαγική φράση «street food» που τόσο ιδανικό ταίρι κάνει με τη λεξούλα «πολυεθνικό». Και εδώ φτάνουμε στο επίμαχο σημείο της γεύσης. Στις δύο εβδομάδες που είναι ανοιχτό, νομίζω ότι έχω καταφέρει να δοκιμάσω όλο τον κατάλογο. Πληθωρικά φαλάφελ (€2,50 το μικρό, €3,50 το μεγάλο), burritos με κιμά, με λαχανικά, ή κοτόπουλο (€4), nachos με υπέροχες σος (€3-€4,50), μεξικάνικη quesadilla (€3.80), ινδικά samosas (€3,30) και τη μεγάλη σταρ: chimichanga με κοτόπουλο (€3 η μικρή, €4,50 η μεγάλη).

Όλα μπορείς να τα πάρεις και στο χέρι, αν βιάζεσαι τόσο που δεν θες να κάτσεις στα ξύλινα τραπεζάκια του. Πίσω από τη μεγάλη τους νοστιμιά, κρύβεται η εμπειρία του εστιατορίου Altamira, που κατάφερε να προσαρμόσει τα πιο διάσημα πιάτα του στη street food εκδοχή τους. Κάθε μπουκιά και ταξίδι. Μεξικό, Αραβία, Ινδία, διάλεξε εσύ τον προορισμό. Εγώ σου λέω μόνο ότι όπου και να πας, θα σου αρέσει.

Θα βρεις ακόμη ένα vitamin bar, όπου σου φτιάχνουν επιτόπου χυμούς λαχανικών και φρούτων από ό,τι συνδυασμό θες (δοκίμασε με πατζάρι, καρότο, ανανά, μήλο, πορτοκάλι και αγγούρι), ωραία γλυκάκια από €1 (μας άρεσε πολύ η Jamaica- bitter σοκολάτα με μαύρο ρούμι Καραϊβικής) και διάφορα street happenings. Από ζογκλερικά μέχρι φεστιβάλ μουσικής. Για του λόγου το αληθές, την πρώτη φορά πέτυχα το σερβιτόρο να εγκαταλείπει το πόστο του για να χορέψει με την ομάδα του στο δρόμο, τη δεύτερη μια μπάντα με Ρουμάνους μουσικούς που έπαιζαν jazz και μετά από αυτά αναρωτιέμαι για το τι θα συναντήσω την επόμενη. Σε όλα τα παραπάνω, βάλε δίπλα και τις ωραίες Μαργαρίτες (λεμόνι και φράουλα) που έχουν μόλις €2,50 και θα δεις πόσο γρήγορα θα το κάνεις στέκι σου.
Κολοκοτρώνη 22& Χαβρίου, 211 4113880, ανοιχτά από τις 11.00 κάθε μέρα (Κυριακή από τις 17.00) μέχρι τις 4.00
INFO
Πολυεθνικό street food που το απολαμβάνεις είτε στο χέρι, είτε στον πολύχρωμο χώρο με τις ethnic μουσικές να παίζουν δυνατά. Τραγανά φαλάφελ, burritos με κιμά, λαχανικά ή κοτόπουλο, nachos με (τέλειες) σος, μεξικάνικες quesadillas, ινδικά samosas, chimichanga με κοτόπουλο. Με άλλα λόγια, όλος ο πλούσιος κατάλογος του μεγάλου αδερφού «Altamira», προσαρμοσμένος στη street food εκδοχή του. Συχνά πετυχαίνεις και διάφορα street happenings που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι αργά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.