- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Με σημαντικές αλλαγές και καινοτομίες ο φετινός αγώνας
Στον «Σείριο» η υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, η εκκίνηση στην Λαμία και μία ολόκληρη ημέρα χωρίς service για τους αγωνιζόμενους
Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Η επίσημη παρουσίαση στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων «Σείριος»
Τι είναι
Το 68ο Ράλλυ Ακρόπολις είναι ο δέκατος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WERC) 2024 που θα διεξαχθεί με κέντρο την Λαμία από τις 5 ως τις 8 Σεπτεμβρίου.
Η παρουσίαση
Η επίσημη παρουσίαση έγινε στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων «Σείριος» υπό την παρουσία πλήθους κόσμου και των αρχών, σε μία ημέρα που οι θερμοκρασίες των 40 βαθμών κελσίου δεν ήταν και οι «πιο συνεργάσιμες»…
Παρ’ όλα αυτά οι υπεύθυνοι του αγώνα, η διοργανωτική αρχή, εκπρόσωποι της πολιτείας και των τοπικών αρχών των περιοχών που θα περάσει ο αγώνας, αλλά και εκπρόσωποι όλων των υποστηρικτών/χορηγών του αγώνα, βρέθηκαν στην εθνική οδό για να πάρουν μία πρώτη γεύση από το 68ο Ράλλυ Ακρόπολις 2024.
Νεωτερισμός
Ο γνωστός Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών «Σείριος» θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης θεατών και αγωνιζομένων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στις 7 Σεπτεμβρίου, με μια υπερειδική διαδρομή πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια δεδομένα.
Πλατεία Συντάγματος, ΟΑΚΑ, Πλατεία Νερού. Τρία εμβληματικά σημεία της Ελλάδας που χαρακτήρισαν τα πρόσφατα Ράλλυ Ακρόπολις έρχονται να δώσουν τη σκυτάλη σε ακόμα μία πρωτοποριακή όσο και απρόσμενη τοποθεσία για την υπερειδική διαδρομή του 2024.
Αξίζει να αναφερθεί ότι εγχείρημα ανάλογο της φετινής EKO Super Special Stage δεν έχει επιχειρηθεί από καμία διοργανώτρια χώρα στον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA.
Στον χώρο θα διοργανωθεί μια συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, η οποία θα ανοίξει την EKO Super Special Stage. Τόσο η Υπερειδική όσο και η συναυλία που θα διεξαχθεί με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους θεατές, καθώς δεν υπάρχει εισιτήριο.
Η Σουπερειδική Διαδρομή
Η υπερειδική διαδρομή, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, θα είναι κάτι πρωτοποριακό. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που εκκινούν πάνω στο κατάστρωμα του αυτοκινητόδρομου, μια με κατεύθυνση προς την Αθήνα και το άλλο προς τη Λαμία. Πηδώντας πάνω από το διαχωριστικό στηθαίο μέσω ειδικά διαμορφωμένης ράμπας, θα συνεχίσει στο άλλο ρεύμα κατεύθυνσης, καλύπτοντας μια διαδρομή 3,2 χλμ. Το τμήμα της διαδρομής που περνά μέσα από το πάρκινγκ του ΣΕΑ Σείριος στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ κατά το μήκος της χαράς της που υπάρχουν τεχνικά εμπόδια.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης τόνισε: «Μια υπερειδική διαδρομή συνήθως δεν κρίνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα, χαρακτηρίζει όμως τη θέληση των οργανωτών να δώσουν κάτι μοναδικό στους θεατές. Αυτό ακριβώς είναι το πλάνο μας, αφού αξιολογήσαμε το σημείο ως ιδανικό για την πρόσβαση του κοινού. Ο χώρος είναι κυριολεκτικά άπλετος, ενώ η παρουσία στο σημείο τριών σπουδαίων χορηγών μας, της ΕΚΟ, του Κωτσόβολου και της Νέας Οδού, αποτελεί μια μοναδική συγκυρία που εγγυάται το αρτιότερο δυνατό αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα, ο χώρος μάς δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε παράλληλες δραστηριότητες πέρα από το καθαρό αγωνιστικό στοιχείο, πάντα με τον θεατή στο επίκεντρο».
Ο αγώνας
Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στη Λαμία, και ειδικότερα στην Πανελλήνια Έκθεση, όπου και το Service Park και το Αρχηγείο του αγώνα, η τελευταία εκκίνηση θα συνδυαστεί με μία συναυλία, και πάλι με ελεύθερη είσοδο.
Κάπως έτσι η σκυτάλη θα περάσει στους πρωταγωνιστές του αγώνα, στα πληρώματα, τα οποία φέτος θα έχουν ένα αρκετά δύσκολο έργο να διαχειριστούν: μια μεγάλη πρώτη ημέρα με τρεις εμβληματικές ειδικές διαδρομές (επαναλαμβανόμενες), ένα απαιτητικό χωρίς ενδιάμεσο σέρβις και μια Κυριακή που, αν και μικρότερη, θα αποτελέσει το κρίσιμο βήμα για αυτόν που τελικά θα προσθέσει στο παλμαρέ του την πολυπόθητη νίκη στο Ράλλυ Ακρόπολις.
Οι λεπτομέρειες της διαδρομής του φετινού αγώνα αναπτύχθηκαν από την Αλυτάρχη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολης, Ανίτα Πασαλή. Η ίδια στάθηκε στις προσαρμογές που χρειάστηκε να ώστε η διαδρομή να γίνουν πληρέστερες οι απαιτήσεις που προκύπτουν από την αλλαγή -από φέτος- στη βαθμολογία των αγώνων του Πρωταθλήματος.
Έτσι, μεταξύ άλλων στο ωράριο του αγώνα «επέστρεψε» η Ε.Δ. Θήβα, ενώ προστέθηκε η ολοκαίνουργια Ε.Δ. Οινοχώρι και μια νέα εκδοχή της αγαπημένης των θεατών, Παύλιανης, που, ως Άνω Παύλιανη φέτος, θα αποτελείται από ένα νέο τμήμα που θα «συναντά» την παλιότερη Ε.Δ., με αντίθετη όμως φορά. Πέραν αυτών, με αφετηρία στο χωριό Ρεγγίνι επιστρέφει η ομώνυμη ε.δ., στην οποία περιλαμβάνεται και η Ελάτεια (με αντίθετη φορά), ενώ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο αγώνας θα εξαπλωθεί από την Κόρινθο και τις Ε.Δ. Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι, μέχρι την Ευρυτανία με το θρυλικό «Ταρζάν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο νίκες για τη Mercedes, τρίτη η Ferrari με τον Λεκλέρ
Το πρώτο μοντέλο της «νέας τάξης» που περνά στη μαζική παραγωγή
Με τη μοντέρνα και διεθνή σχεδιαστική φιλοσοφία των οχημάτων NEV της Geely
Η ναυαρχίδα της γκάμας Chery προσαρμόζει αυτόματα τις λειτουργίες οδήγησης για διαφορετικές συνθήκες
Με 579 Ι.Χ. ανά 1.000 κατοίκους και στόλος 17 ετών επιβαρύνουν την καθημερινότητα
Καινοτομία και στιλ στο 6ης γενιάς best seller supermini
Με στάνταρ προβολείς LED που περιλαμβάνουν κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας
Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός παντός εδάφους SUV, με τη σπορ ουσία ενός hatchback, σε ένα coupé αμάξωμα.
Με ενσωμάτωση της καινοτόμου μπαταρίας τύπου Blade Battery, σήμα κατατεθέν της BYD
Γίνεται ο νεότερος νικητής του αγώνα αυτού στην ιστορία της διοργάνωσης
Στα 17,8 έτη η μέση ηλικία των ΙΧ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ACEA
«Το αυτοκίνητο που κάνει την καθημερινότητά σας Pandastic»
Με πολυτελές εσωτερικό και πρακτικό αποθηκευτικό χώρο 17 λίτρων
Η ΕΕ καλείται να επιμείνει στην πλήρη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα ή να υποχωρήσει στις πιέσεις της βιομηχανίας και των λόμπι
Αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και diesel με κορυφαία τεχνολογία και αποδοτικότητα
Oδηγήσαμε ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη χώρα μας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του
Αποστολή στην Ιταλία για το νέο μοντέλο της Toyota
Με σπορ premium περιβάλλον και ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.