Αυτοκινηση

Ford Mustang Mach - E: Απολαυστική οδηγική εμπειρία με επίκεντρο εσένα!

Εκεί που το στιλ συναντά τη βιωσιμότητα

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach- E: Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο της εταιρείας - θρύλου στην αγορά των σπορ αυτοκινήτων.

Η Ford δημιούργησε την Mustang Mach-E έχοντας κατά νου να μην παρεκκλίνει σε τίποτα η εμπειρία οδήγησής της, παραπέμποντας στην δοξασμένη coupe έκδοση που μάθαμε, την εμβληματική Mustang της δεκαετίας του ’60!

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τις 17 Νοεμβρίου 2019, όταν η Ford ανακοίνωσε τη δημιουργία της Mustang Mach-E. Ένα εντελώς νέο σε concept και αντίληψη αυτοκίνητο με βαριά κληρονομιά τουλάχιστον σε επίπεδο ονομασίας. Ένα μοντέλο που δεν σχετιζόταν με καμία από τις εκδόσεις του muscle car Mustang, αλλά ήταν ένα ηλεκτρικό crossover με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Με αυτονομία από 340–605 χλμ. και πλήρως ενημερωμένο σύστημα Ford Sync με κάθετη οθόνη 15,5 ιντσών, η Mustang Mach-E διατίθεται από τότε με πισωκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις αλλά και με δύο επιλογές μπαταρίας.

Mustang Mach-E Technical Briefing

Ford Mustang: Σχεδιασμός που ξεχωρίζει

Ο επιθετικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου του προσδίδει έναν ιδιαίτερο ελκυστικό χαρακτήρα, με την ειδική πολυανθρακική μάσκα με 3D χαρακτηριστικά να ξεχωρίζει. Η προαιρετική πανοραμική οροφή με σταθερό κρύσταλλο έχει το δικό της μυστικό: την ειδική επίστρωση κρυστάλλου με υπέρυθρη προστασία, η οποία συμβάλει ώστε το εσωτερικό να παραμένει πιο δροσερό το καλοκαίρι και πιο ζεστό το χειμώνα. Επιπλέον, ένα εσωτερικό στρώμα μέσα στο κρύσταλλο βοηθά στην προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Μία ακόμα σχεδιαστική ιδιαιτερότητα είναι η απουσία χερουλιών για το άνοιγμα των θυρών. Αντ’ αυτών υπάρχει ηλεκτρονικό μπουτόν και μικρή χειρολαβή!

Ford Mustang Mach-E

Στο πολυτελές και άνετο εσωτερικό, στο λιτό ταμπλό ξεχωρίζει η κάθετη HD οθόνη αφής 15,5’’ που με κορυφαία χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας επόμενης γενιάς, όπως το FordPass Connect και το Ford SYNC 4A, σού επιτρέπει να αλληλεπιδράς με το ηλεκτρικό SUV σου όπως ποτέ άλλοτε. Μάλιστα η Mustang Mach-E έχει σχεδιαστεί για να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Οι ασφαλείς ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air updates) προσφέρουν βελτιώσεις: από την ενημέρωση του λογισμικού SYNC 4A μέχρι αναβαθμίσεις που βελτιώνουν την ποιότητα, την ικανότητα και την διαχείρηση του οχήματός σου.

Η Mach-E μπορεί να συνδεθεί με την εφαρμογή FordPass στο smartphone σου, για να ξεκλειδώσεις ακόμα περισσότερο την έξυπνη πλευρά του. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνό σου για να εντοπίσεις το αυτοκίνητό σου, να το κλειδώσεις ή να το ξεκλειδώσεις από μακριά, να παρακολουθείς την πίεση των ελαστικών και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για την υγεία του οχήματος. Μπορείς να προγραμματίζεις διαδρομές με το τηλέφωνό σου και στη συνέχεια να τους μοιράζεσαι με το όχημά σου. Επιπλέον μπορείς να σχεδιάζεις αυτόματα τη φόρτιση κατά τη διάρκεια της διαδρομής, σε περίπτωση που τη χρειαστείς. Ειδικά για την Mach-E, η λειτουργία «Intelligent Range» εμφανίζει τα επίπεδα φόρτισης, την υπολειπόμενη απόσταση οδήγησης καθώς επίσης και τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης καθ' οδόν.

Ford Mustang Mach-E

Η ευρύχωρη, ποιοτική και εργονομική καμπίνα με μπάκετ καθίσματα μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες που καλούνται να καθίσουν στην αγκαλιά της πολυτέλειας μέσα στην ευρύχωρη, και άρτια εξοπλισμένη καμπίνα, επαναπροσδιορίζει την ιδέα της εμβληματικής Ford Mustang τόσο μέσα όσο και έξω, συνδυάζοντας την ποιότητα, την καινοτομία και τις επιδόσεις όπως ποτέ πριν.

Ολόκληρη η παρέα σας που θα συνταξιδέψει μαζί σας, δεν θα στερηθεί τίποτα από τα πράγματά της, αφού οι διαθέσιμοι χώροι αποσκευών υπερκαλύπτουν τις όποιες ανάγκες. Στο πορτμπαγκάζ υπάρχουν διαθέσιμα 402 λίτρα (1.420 λίτρα με τα πίσω καθίσματα πεσμένα) και 100 λίτρα εμπρός κάτω από το καπό που διαθέτουν και σύστημα αποστράγγισης του νερού.

Τέλος, ως απόδειξη της ικανότητάς του να προστατεύει εσάς, τους επιβάτες σας και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, η Ford Mustang Mach-E συγκέντρωσε την κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος αξιολόγησης της ασφάλειας των νέων μοντέλων αυτοκινήτων EURO NCAP.

DIAMONDS ARE FOREVER | Las Vegas Chase

Οδηγική εμπειρία

Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη Mustang Mach-E διατίθεται με δύο διαφορετικής απόδοσης μπαταρίες. Την standard-range 75 kWh και την extended-range 98 kWh σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Αναλυτικά η πισωκίνητη Mustang Mach-E RWD με τη μικρή και μεγάλη μπαταρία (standard-range απόδοσης 269 ίππων και extended-range απόδοσης 294 ίππων, αντίστοιχα) μηδενίζουν το άγχος της αυτονομίας προσφέροντας αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία μέχρι και 610 χλμ.

H τετρακίνητη Mustang Mach-E AWD (Extended-Range) διαθέτει ισχύ 351 ίππων με την μεγαλύτερη μπαταρία extended-range και ροπή 580 Nm, ενώ η αυτονομία της φθάνει μέχρι τα 540 χλμ.

Ford Mustang Mach-E

Τέλος, η «υπερηχητική» Mach-E GT που επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,8’’ είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο με 487 ίππους και 860 Nm ροπή, extended-range μπαταρία, τετρακίνηση, ενισχυμένα φρένα, τροχούς 20 ιντσών, προηγμένη ανάρτηση MagneRide και αυτονομία που φτάνει τα 500 χλμ (WLTP) με μία πλήρη φόρτιση.

Η Mustang Mach-E σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε την οδηγική σας εμπειρία στο στιλ που προτιμάτε. Τρία διαφορετικά προφίλ οδήγησης, τα Active, Whisper και Untamed, αλλάζουν τους ήχους του κινητήρα, τον εσωτερικό φωτισμό, ακόμα και την απόκριση του ηλεκτρικού SUV σας για να ταιριάζει απόλυτα με τη διάθεσή σας. Αποκλειστικά στην έκδοση Mach-E GT, το προφίλ Untamed Plus ενισχύει το προφίλ οδήγησης Untamed Drive του Mach-E. Σχεδιασμένο για την πίστα, ενθουσιάζει ακόμη περισσότερο, χαρίζοντας συγκινήσεις μεγάλης διάρκειας.

Ford Mustang Mach-E

Άμεσα διαθέσιμη

Η Ford Mustang Mach-E είναι τώρα ετοιμοπαράδοτη για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Μπορείτε δε να την αποκτήσετε α) με μηνιαίο μίσθωμα 399€ μέσω του Ford Lease ή β) με το πρόγραμμα Ford Plus, από 61.552€*, με επιτόκιο 0,9% (πλέον εισφοράς 0,6% του Ν. 128/1975) και το πακέτο παροχών Ford Protect Electric.

Το πακέτο αυτό προσφέρει για 8 χρόνια ή 160.000 χλμ (όποιο έρθει πρώτο): επέκταση εγγύησης, συντήρηση (4 σέρβις), ανταλλακτικά φυσιολογικής φθοράς χρήσης**, και ανανέωση οδικής βοήθειας.

Ford Mustang Mach-E

*Στην τιμή περιλαμβάνεται το όφελος Ford Plus 2.227€. Από το όφελος εξαιρείται η έκδοση GT. H επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά δεν περιλαμβάνεται.

** Τακάκια /δίσκοι φρένων, αμορτισέρ, μάκτρα υαλοκαθαριστήρων, λαμπτήρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ