Αυτοκινηση

VolvoXC60 Recharge, ένα βήμα πιο κοντά στην κινητικότητα με περισσότερη ενσυναίσθηση

Ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο που σκέφτεται το αύριο χωρίς να θυσιάζει την οδηγική εμπειρία του σήμερα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκίνητο VolvoXC60 Recharge

VolvoXC60 Recharge: Ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο που σκέφτεται το αύριο χωρίς να θυσιάζει την οδηγική εμπειρία του σήμερα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV) έχουν γίνει πολύ πιο ικανά και ανταγωνιστικά τα τελευταία χρόνια. Αλλά δεν είναι όλοι έτοιμοι να αποδεσμευτούν εντελώς από τα όσα γνωρίζουν μέχρι σήμερα. Τα plug-in υβριδικά μοντέλα της Volvo προσφέρουν μια συναρπαστική, καλύτερη εναλλακτική λύση εδώ και χρόνια, επιτρέποντάς σας να ολοκληρώσετε τις δουλειές σας με ένα EV διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία αυτονομίας ενέργειας για μεγάλα ταξίδια.

Αυτοκίνητο VolvoXC60 Recharge

Οι τρεις πυλώνες του XC60 Recharge

Πρώτος: Βάλτε ηλεκτρική ενέργεια στις καθημερινές σας μετακινήσεις και απολαύστε ένα plug-in υβριδικό που σκέφτεται το αύριο χωρίς να θυσιάζει την οδηγική εμπειρία του σήμερα.

Δεύτερος: Με τον νέο ενσωματωμένο διφασικό φορτιστή 6,4kW, το XC60 Recharge θα αναπληρώσει την ενέργειά του γρηγορότερα, φορτίζοντας από το 0% έως το 100% σε τρεις ώρες. Έτσι θα έχετε περισσότερο χρόνο οδήγησης μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, ώστε να καλύψετε περισσότερα χιλιόμετρα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Τρίτος: Με λειτουργία οδήγησης με ένα πεντάλ (onepedaldrive) και τετρακίνηση, το XC60 Recharge συνδυάζει τις επιδόσεις με ευελιξία, παρέχοντας άνετο έλεγχο και ομαλή, δυναμική οδήγηση.

Αυτοκίνητο VolvoXC60 Recharge

Αριθμοί να θυμόμαστε

Είναι αυτοί που ενώ όλοι μας δυσκολευόμαστε να αποστηθίσουμε στο σχολείο ή στην καθημερινότητά μας, εν τούτοις συγκρατούμε με εξαιρετική ευκολία όταν πρόκειται για το αυτοκίνητο που σκοπεύουμε να αποκτήσουμε… Εν προκειμένω στο XC60 Recharge τα ακόλουθα νούμερα δίνουν μία εντυπωσιακά πλήρη αρχική εικόνα του μοντέλου: Ισχύς 455 ίππων, 78 χλμ αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια, 22 γρμ/χλμ εκπομπές CO2, κατανάλωση καυσίμου 1 λίτρο/100 χλμ και σταθμισμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 19,0 kWh/100 χλμ!

Επίσης 5 καθίσματα για άνετα ταξίδια όλων των επιβατών, 1037 mm χώρος για το κεφάλι μπροστά και 988 mm πίσω, 468 λίτρα χωρητικότητας στο πορτμπαγκάζ, και 2.250 κιλά μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης.

Αυτοκίνητο VolvoXC60 Recharge

Εσωτερική γαλήνη

Η Volvo έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά στην δημιουργία των εσωτερικών χώρων XC60 Recharge. Ο σχεδιασμός του XC60 είναι απλός και καλά σχεδιασμένος. Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, η Volvo δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα και την υφή του υλικού. Ό,τι κοιτάς και αγγίζεις είναι ουσιαστικό. Είναι φανταχτερό, αλλά εξακολουθείς να αισθάνεσαι στο εσωτερικό μία διακριτικότητα, ενώ το Volvo σας, σας  ενημερώνει ακόμη και για την ποιότητα του εσωτερικού αέρα.

Το προηγμένο φίλτρο αέρα στο σύστημα ελέγχου ποιότητας του αέρα αποτρέπει την εισχώρηση επικίνδυνων σωματιδίων PM 2.5 στην καμπίνα σε ποσοστό έως και 95%. Αυτό μπορεί να βοηθήσει εσάς και τους επιβάτες σας να απολαμβάνετε καλύτερη και πιο υγιεινή ποιότητα αέρα, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. Μπορείτε ακόμη και να παρακολουθείτε τα επίπεδα σωματιδίων και γύρης έξω από το αυτοκίνητο.

Οι TailoredWoolBlend ταπετσαρίες αποτελούν μια προσέγγιση με σεβασμό προς τα φυσικά υλικά χωρίς τη χρήση δέρματος, το μοτίβο των διακοσμητικών ενθέτων από γνήσιο ξύλο είναι εμπνευσμένο από τις φυσικές δυνάμεις του νερού, του ανέμου και των κυμάτων, ο χειροποίητος κρυστάλλινος επιλογέας ταχυτήτων από γνήσιο σουηδικό κρύσταλλο και κατασκευάζεται αποκλειστικά για τη Volvo από την Orrefors, ενώ μια πανοραμική οροφή αφήνει το φως να λούσει την καμπίνα, δημιουργώντας φυσική αίσθηση ευρυχωρίας για όλους μέσα σε αυτήν.

Η οθόνη αφής κάθετης διάταξης σας προσφέρει πλήρη πρόσβαση στις λειτουργίες πληροφόρησης και συνδεσιμότητας μέσα από την γνωστή της σκανδιναβική μινιμαλιστική γοητεία.

Αυτοκίνητο VolvoXC60 Recharge

Με το GoogleMaps ενσωματωμένο στο XC60 Recharge, οι πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο και ο αυτόματος επανασχεδιασμός διαδρομής σάς βοηθούν να φτάνετε στον προορισμό σας με λιγότερη ταλαιπωρία, μέσω φωνητικού ελέγχου μπορείτε να λάβετε εύκολα οδηγίες, να απολαύσετε ψυχαγωγία και να παραμείνετε σε επαφή με τους φίλους σας, την οικογένειά σας και τους συναδέλφους σας λέγοντας απλώς «HeyGoogle» για να ξεκινήσετε. Τέλος, με το GooglePlay στο XC60 Recharge έχετε τη δυνατότητα να απολαμβάνετε τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που μπορούν να κάνουν κάθε ταξίδι πιο διασκεδαστικό και άνετο.

Επίσης μέσω του head-updisplay μπορείτε να παρακολουθείτε την ταχύτητά σας, να ακολουθείτε τις αναλυτικές οδηγίες πλοήγησης και πολλά άλλα. Όλα αυτά χωρίς να παίρνετε την προσοχή σας από τον δρόμο. Η φωτεινότητα του head-updisplay προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες φωτισμού και μπορείτε να ρυθμίσετε το σύστημα ώστε να ταιριάζει στις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις.

Αυτοκίνητο VolvoXC60 Recharge

Tech

ToXC60 Recharge είναι σχεδιασμένο για εκείνους που αναζητούν την τελειότητα στην απόδοση ήχου. Το προαιρετικό ηχοσύστημα υψηλής τεχνολογίας 1.400 W προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια και ρεαλισμό στη μουσική σας, βελτιστοποιώντας τις λεπτομέρειες και την ανάλυση, ώστε να μπορείτε να ακούτε ένα τραγούδι όπως το προόριζε αρχικά ο καλλιτέχνης. Με 15 ηχεία Hi-Fi ρυθμισμένα με ακρίβεια και ένα καινοτόμο subwoofer ειδικά προσαρμοσμένο στην αρχιτεκτονική της καμπίνας του, εξασφαλίζουν συναρπαστικό ήχο, ανεξάρτητα από το πού κάθεστε. Μια ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία που μπορείτε να νιώσετε πραγματικά. Μάλιστα, η διαθέσιμη μοναδική τεχνολογία RoomTransformation αναδημιουργεί την ακουστική μιας συγκεκριμένης αίθουσας. Επιλέξτε ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες αίθουσας, όπως Studio, IndividualStage, ConcertHall και JazzClub.

Φυσικά παρόντα, όλα τα υπερσύγχρονα συστήματα ενημέρωσης και υποβοήθησης του οδηγού που προσφέρουν μία πλήρη «ομπρέλα» ασφάλειας.

Αυτοκίνητο VolvoXC60 Recharge

Στον δρόμο                                                                   

ToXC60 Recharge διατίθεται σε δύο τετρακίνητες εκδόσεις, την T6 AWD και την κορυφαία T8 AWD, και οι δύο με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.

Η T6 AWD έχει συνδυαστική ισχύ 350 ίππων που παράγεται από ένα Τurbo βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων απόδοσης 253 ίππων και 350 Nm ροπής και ηλεκτροκινητήρα 145 ίππων και 309 Nm ροπής.

Αντίστοιχα στο Recharge T8 AWD η συνδυαστική δύναμη φτάνει τους 455 ίππους, χάρη στην επιπλέον ισχύ του 2.0Τurboβενζινοκινητήρα των 310 ίππων και 400 Nm ροπής.  Να σημειώσουμε εδώ ότι όπως σε όλα τα μοντέλα της μάρκας,  η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

Το ενεργό σασί του αυτοκινήτου με αερανάρτηση ρυθμίζει συνεχώς την απόσταση από το έδαφος και προσαρμόζει τα αμορτισέρ, ώστε να αυξάνεται η σταθερότητα και να εξασφαλίζεται μια δυναμική και άνετη εμπειρία οδήγησης, με μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας στις υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, όταν το απαιτούν οι συνθήκες, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα οδήγησης OffRoad για αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Αξία

Η τιμή του VolvoXC60 Rechargeείναι 69.634 ευρώ για την έκδοσηT6 AWD plug-in hybridPlus.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ