Αυτοκινηση

Το νέο Citroen C5 Aircross, με μεγαλύτερο δυναμισμό και περισσότερη φινέτσα, απαιτεί να το ζήσεις

Ένα καθαρόαιμο SUV με στιβαρή και μυώδη σχεδίαση, μεγάλους τροχούς, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και 100% αυθεντική προσωπικότητα Citroën

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross: To design, η τεχνολογία και η συμπεριφορά του στον δρόμο

Τι είναι
Το ανανεωμένο C5 Aircross, που έχει αναγνωριστεί από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση ως το πιο άνετο και ευέλικτο SUV στην κατηγορία του, έχει πλέον ανανεωθεί ριζικά για να προβάλλει μια πιο μοντέρνα και δυναμική προσωπικότητα. Βασίζεται στα δυνατά σημεία της άνεσης, της ευρυχωρίας και της ευελιξίας του, το γαλλικό μοντέλο έχει ωριμάσει για να γίνει πιο δυναμικό και πιο κομψό. Στο εσωτερικό, συναντάμε ακόμα πιο μοντέρνα και υψηλής ποιότητας χρώματα και υλικά.

Citroen C5 Aircross

Με μια ματιά
Από το λανσάρισμά του στα τέλη του 2018 στην Ευρώπη, το C5 Aircross έχει αφήσει το στίγμα του στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των μικρομεσαίων SUV με την ευρυχωρία, την πρακτικότητά του, τα κορυφαία SUV χαρακτηριστικά όπως οι τεράστιοι τροχοί και τα 23 εκ. απόστασης από το έδαφος, μα πάνω απ' όλα την άνεσή του, χάρη στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort, που είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία.

Citroen C5 Aircross

Σχεδιασμός

Το C5 Aircross εισάγει μια νέα σχεδιαστική ταυτότητα στο εμπρός τμήμα, με τις καμπύλες να δίνουν τη θέση τους σε πιο «αιχμηρές» και «καθαρές» γραμμές που αποπνέουν περισσότερο δυναμισμό με το χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας της Citroën.

Η «υπογραφή» LED των φώτων ημέρας σε σχήμα V δίνει ένα «hi tech» και πιο έντονο 3D εφέ στα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Citroen C5 Aircross

Στο εσωτερικό, η νέα σχεδίαση της οθόνης αφής 10” και της κεντρικής κονσόλας, ενισχύουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της καμπίνας επιβατών

Το μοντέλο εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για την άνεση που προσφέρει στους επιβάτες του, καθώς προσφέρει ανάρτηση και καθίσματα, αμφότερα εναρμονισμένα στις αρχές του προγράμματος Citroën Advanced Comfort.

Εντυπωσιακή είναι η ευρυχωρία καθώς και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, όπως το Highway Driver Assist, που διασφαλίζουν ότι κάθε διαδρομή, από την καθημερινή μετακίνηση, έως και τα μεγάλα ταξίδια, γίνεται μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Citroen C5 Aircross

Η διάταξη των χειριστηρίων είναι πλέον πιο εργονομική, με το νέο, κομψό και υψηλής τεχνολογίας e-Toggle επιλογέα ταχυτήτων.

Ένα νέο κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και, στις plug-in-υβριδικές εκδόσεις, τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport).

Tech

Το C5 Aircross προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών τελευταίας γενιάς για τη βελτίωση της άνεσης και της ασφάλειας των επιβατών καθημερινά.

Οι οδηγοί του ανανεωμένου C5 Aircross επωφελούνται από 20 συστήματα υποβοήθησης οδηγού που αποτελούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία των SUV.

Σε αυτά περιλαμβάνεται και το Highway Driver Assist, ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, που συνδυάζει το Adaptive Cruise Contra με τη λειτουργία Stop & Go και το σύστημα Active Lane Departure Warning, ενώ παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ασφάλειας χάρη στη μόνιμη υποστήριξη του οδηγού.

Citroen C5 Aircross

Στον δρόμο

Tο C5 Aircross διατίθεται με μια ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων plug-in Hybrid, βενζίνης ή diesel, η οποία μπορεί να ανταποκριθεί στον τρόπο ζωής και δραστηριοτήτων των αγοραστών του, καλύπτοντας κάθε ανάγκη μετακίνησης.

Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και μπορούν να εφοδιαστούν με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, πιο συγκεκριμένα:

  • Κινητήρας βενζίνης 1.2 PureTech 130 με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (EAT8)
  • Κινητήρας πετρελαίου 1.5 BlueHDi 130 με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο σχέσεων (EAT8),
  • Υβριδικό σύνολο Plug-In Hybrid με συνδυαστική ισχύ 225 ίππων με αυτόματο κιβώτιο σχέσεων ë-EAT8

Κοστίζει
Οι τιμές της γκάμας Citroen C5 Aircross αρχίζουν από τις 31.500 ευρώ για την έκδοση 1.2 PureTech 130 S&S Feel.

Info
Περισσότερες πληροφορίες για το Citroen C5 Aircross μπορείτε να βρείτε εδώ

Citroen C5 Aircross

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ