Αυτοκινηση

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Από το OAKA στις νυχτερινές Καρούτες

«Φέρνουμε το Ράλλυ των Θεών στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ»

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 - Το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την Ελλάδα: Τι έγινε στην παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ.

Τι είναι
Το 66o Ράλλυ Ακρόπολις 2022 είναι ο δέκατος γύρος του ημερολογίου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2022.

Κάτι νέο;

  • Υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ
  • Από 10 ευρώ τα εισιτήρια
  • Τέσσερις νέες ειδικές διαδρομές, Χαρβάτι, Δάφνη, Λειβαδιά, Περιβόλι
  • Παγκόσμιος Τελικός eSports WRC για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Η εκδήλωση

Στο κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, τον χώρο από όπου θα ξεκινήσει το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με μια φαντασμαγορική Υπερειδική Διαδρομή στις 8 Σεπτεμβρίου, φιλοξενήθηκε η παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης, που έγινε απόν κ. Τάκη Πουρναράκη, Πρόεδρο της Motorsport Greece, η οποία θα αποτελέσει το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την Ελλάδα.

Διεθνώς αναγνωρισμένο, με ονομασία, ταυτότητα και χαρακτήρα απόλυτα ταυτισμένα με την Ελλάδα, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έρχεται να δώσει συνέχεια σε ό,τι ξεκίνησε πέρυσι με την επιστροφή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι: να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στον υγιή αθλητικό ανταγωνισμό και να μεταφέρει μια ιδανική εικόνα της Ελλάδας σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Λ. Αυγενάκης, Τ. Πουρναράλης, Ο. Βασδέκη
Λ. Αυγενάκης, Τ. Πουρναράλης, Ο. Βασδέκη

Όχι τυχαία, συνεπώς, οι καλύτεροι οδηγοί ράλλυ στον κόσμο, τα πλέον άρτια τεχνολογικά αυτοκίνητα στην πενηντάχρονη ιστορία του WRC και όλοι όσοι θα βρεθούν στη λίστα συμμετεχόντων θα ξεκινήσουν την πορεία τους στη φετινή εκδοχή του αγώνα με μια μοναδική παράσταση στην ΕΚΟ Super Special Stage @ Olympic Stadium, μπροστά στα μάτια δεκάδων χιλιάδων θεατών.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Ανίτα  Πασαλή, Αλυτάρχης του αγώνα
Ανίτα Πασαλή, Αλυτάρχης του αγώνα

Στο ΟΑΚΑ με εισιτήρια από 10 ευρώ

Πρόθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα είναι η Υπερειδική Διαδρομή στο ΟΑΚΑ να αποτελέσει το αποκορύφωμα της χρονιάς για τον ελληνικό αθλητισμό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στο σύνολό του και, ως εκ τούτου, οι τιμές των εισιτηρίων, που ξεκίνησαν να πωλούνται από την πλατφόρμα του viva.gr, έχουν ως τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ! Αξίζει να αναφερθεί πως περισσότερα από 40.000 εισιτήρια θα έχουν μέση τιμή 18,5 ευρώ.

«Φέρνουμε το Ράλλυ των Θεών στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ» δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αγώνα, προσθέτοντας: «Το διαρκώς αναβαθμιζόμενο Ολυμπιακό Στάδιο θα "αποχωριστεί" για λίγο το γρασίδι για μια ασφάλτινη διαδρομή συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων, και θα ανοίξει τις πύλες του σε κάθε φίλο του σπορ, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, φέρνοντας τη δράση μπροστά από την άνεση των κερκίδων του».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Ο αγώνας

Το καθαρά αγωνιστικό μέρος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 παρουσίασαν η Αλυτάρχης του αγώνα, κ. Ανίτα Πασαλή, με τον βετεράνο οδηγό αγώνων, «Στρατισίνο», κατά κόσμον Στράτη Χατζηπαναγιώτου. Οι ίδιοι αποκάλυψαν τρεις προσθήκες, και συγκεκριμένα της γνωστής ειδικής διαδρομής «Χαρβάτι» (14,02 χλμ.) στην Κορινθία, της Ε.Δ. «Λειβαδιά» (21,21 χλμ.), γνωστής ως «Ευαγγελίστρια» τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και μιας διαδρομής που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά. Πρόκειται για τη «Δάφνη», στο Δήμο Τανάγρας, με μήκος 17,45 χλμ. Αναλυτικότερες λεπτομέρειες για το ωράριο του αγώνα θα ανακοινωθούν άμεσα.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Κ. Στεφανής, Τ. Πουρναράκης
Κ. Στεφανής, Τ. Πουρναράκης

Νυχτερινή Ειδική Διαδρομή Βωξίτες. Με πανσέληνο, το Ράλλυ Ακρόπολις θα φιλοξενήσει την νυχτερινή αυτή Ε.Δ. που αναμένεται να είναι ένα ακόμα σημείο αναφοράς του αγώνα!

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αγώνα έγινε αναφορά σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιό του, όπως ενέργειες Οδικής Ασφάλειας, αλλά και η διοργάνωση -για δεύτερη συνεχή χρονιά- του Τελικού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ eSports, που, όπως και πέρυσι, θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Οι προσεγγίσεις

Στο «μέγεθος» του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στάθηκε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε πολλά σημεία της ομιλίας του, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είναι από τις φορές που ο ιδιωτικός τομέας θέλει να συνεργάζεται με το κράτος. Είναι η φιλοσοφία που πρεσβεύει η Κυβέρνησή μας, που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ο ιδιωτικός τομέας επενδύει τα χρήματά του, αισθάνεται ασφάλεια, είναι βέβαιος για την επένδυσή του και συνεργάζεται με το κράτος αποτελεσματικά, και όλο αυτό εντέλει είναι προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Τα λόγια του Υφυπουργού Αθλητισμού επιβεβαίωσε και η παρουσία στελεχών της Κυβέρνησης στην εκδήλωση. Ανάμεσά τους, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, που βρίσκεται ενεργά δίπλα στον αγώνα, Δημήτρης Φραγκάκης.

Ανάλογα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού εξήρε τη συνεισφορά των χορηγών, λέγοντας «Είναι η φιλοσοφία της συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Το είδαμε πολύ έντονα πέρυσι με τη σπουδαία συμμετοχή ελληνικών και διεθνών εταιρειών, οι οποίες επέλεξαν να προβληθούν μέσα από τον αγώνα και να ταυτιστούν με μια παγκόσμια αθλητική διοργάνωση που προξένησε κύματα ενθουσιασμού σε φίλους του motorsport εντός και εκτός Ελλάδος».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Γ.Μ. Παπαδόπουλος, Ν. Κερερές
Γ.Μ. Παπαδόπουλος, Ν. Κερερές

Ο Υφυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάπτυξη συνεργειών με φορείς της κοινωνίας των πολιτών, όπως με τον Ερυθρό Σταυρό, που στέκεται δίπλα στον αγώνα με πράξεις. Πράξεις αντίστοιχες αυτών κάθε πολίτη που θέτει εαυτόν στις τάξεις της διοργάνωσης ως εθελοντής, βοηθώντας στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα.

Η προσέλευση εθελοντών, μάλιστα, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη φέτος, που οι ανάγκες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχουν καθοριστεί και αναρτηθεί στο www.acropolis.gr.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Από την πλευρά των χορηγών, από το βήμα της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Χριστίνα Μηλιαράκη, Διευθύντρια Marketing Εγχώριας Εμπορίας της ΕΚΟ, μέλους του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, Μαρία Ηλιοπούλου, Corporate Communications Manager της Toyota Ελλάς, Γιάννης Βασιλάκος, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Dixon South East Europe (Κωτσόβολος), Θάνος Μαρίνος, Managing Director της Betsson και Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022


Φωτογαρφίες: © acropolisrally.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ