Αυτοκινηση

Toyota Aygo X: Το νέο city-crossover είναι ένα εμπνευσμένο αυτοκίνητο πόλης

Eμπνευσμένο από τις ανάγκες της σύγχρονης αστικής ζωής, συνδυάζει σχεδιασμό συμπαγούς cross-over design με υψηλή θέση οδήγησης και εξαιρετική ευελιξία

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Toyota Aygo X

Toyota Aygo X: Ένα crossover υψηλής οδήγησης, αλλά με τα χαρακτηριστικά και την ευελιξία ενός συμπαγούς αυτοκινήτου πόλης.

Τι είναι
Ένα αυτοκίνητο πόλης, εμπνευσμένο από τις ανάγκες της σύγχρονης αστικής ζωής, που συνδυάζει σχεδιασμό συμπαγούς cross-over design με υψηλή θέση οδήγησης και εξαιρετική ευελιξία. Προσφέρει ταυτόχρονα πληθώρα τεχνολογιών και κορυφαία οικονομία καυσίμου.

Ένα απόλυτα ευρωπαϊκό αυτοκίνητο αφού σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στη Γηραιά Ήπειρο. Είναι αποτέλεσμα ερευνών σε ευρωπαίους πολίτες διαφόρων χωρών σχετικά με το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης που θα ήθελαν.

Γνωριμία

Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία πρώτη γεύση από την ημερήσια συνύπαρξη μαζί του και σας το παρουσιάζουμε επιφυλασσόμενοι για πιο εκτενή ενημέρωση μόλις το έχουμε στην διάθεσή μας για ένα κανονικό test drive.

Toyota Aygo X

Αρχικά να σημειώσουμε ότι το Aygo X κεντρίζει την προσοχή του κοινού από την πρώτη του εμφάνιση.

Ο cross-over χαρακτήρας του ενισχύεται από τους μεγάλους τροχούς που καταλαμβάνουν το 40% του συνολικού ύψους του, δίνοντας μια ξεχωριστή παρουσία στον δρόμο και αίσθηση στιβαρότητας.

Η νέα σφηνοειδής οροφή επιτείνει την αίσθηση δυναμισμού πετυχαίνοντας μία πιο σπορ εικόνα.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η διχρωμία του Aygo X, που, σε συνδυασμό με μία νέα, ζωηρή χρωματική φιλοσοφία, συνθέτουν ένα μοναδικό προφίλ και προσδίδουν νέα διάσταση στον χαρακτήρα του μοντέλου.

Η νέα χρωματική φιλοσοφία είναι εμπνευσμένη από μπαχαρικά, αποτυπώνοντας την αύρα και τις διαφορετικές προσωπικότητες του αυτοκινήτου. Cardamom (Κάρδαμο), Chilli (Τσίλι), Ginger (Τζίντζερ), Juniper (Άρκευθος): το καθένα από αυτά τα δυναμικά χρώματα μπαχαρικών δημιουργεί αντίθεση με τη δίχρωμη μαύρη οροφή και το πίσω τμήμα που καθιστά το Aygo X ξεχωριστό και άμεσα αναγνωρίσιμο.

Toyota Aygo X

Tο θέμα των μπαχαρικών, όμως, δε μένει απλώς στην επιφάνεια, καθώς ξεχωριστά στοιχεία του εσωτερικού συνδυάζονται με τα εξωτερικά χρώματα προσδίδοντας μία μοναδική προσωπικότητα.

Με μήκος 3.70m, το νέο Aygo X είναι 23,5 εκ. μακρύτερο από τον προκάτοχό του, με το μεταξόνιο να έχει αυξηθεί κατά 9 εκ., με αποτέλεσμα, τα εμπρός καθίσματα απέχουν κατά +20mm, αυξάνοντας τον χώρο για τους ώμους κατά 45mm.

Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης από τους κορυφαίους στην κατηγορία, διαθέτοντας μεγαλύτερο μήκος και έξυπνη σχεδίαση, με αποτέλεσμα την αύξηση της χωρητικότητάς του πάνω από 60 λίτρα συγκριτικά με τον προκάτοχό του, η οποία φθάνει πλέον στα 231 λίτρα. H χωρητικότητα (έως την οροφή) με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα φθάνει τα 820 λίτρα.

Σχεδιασμένο για τους πιο στενούς δρόμους της πόλης, το Aygo X έχει εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής με ακτίνα μόλις 4,7 μέτρα, που αποτελεί έναν από τους μικρότερους στην κατηγορία. Το σύστημα διεύθυνσης έχει ρυθμιστεί για οδήγηση σε αστικά κέντρα και προάστια.

Toyota Aygo X

Tech

Το Aygo X είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα, σημαντικά νέα χαρακτηριστικά και συστήματα. Το μοντέλο έχει κάνει άλματα προόδου στον τομέα της ασφάλειας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense και Advanced Driver Assistance, στην πιο εξελιγμένη γενιά Τ-Mate, ως στάνταρ εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις για πρώτη φορά σε μοντέλο της A κατηγορίας.

Ταυτόχρονα, οι πελάτες θα μπορούν να μένουν συνδεδεμένοι με το Aygo X μέσω του Toyota Smart Connect και του MyT smartphone app. Το Toyota Smart Connect επικεντρώνεται σε χαρακτηριστικά όπως η υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 9”, η ασύρματη φόρτιση και η ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

Toyota Aygo X

Στον δρόμο

Το Aygo X έχει σχεδιαστεί εξ αρχής με στόχο τη μέγιστη οικονομία και τη βέλτιστη αεροδυναμική, αλλά και την οδηγική ευχρηστία, εξ ού και η απόσταση από το έδαφος 14,7 εκ.

Χρησιμοποιεί τον βραβευμένο σε αξιοπιστία και αποδοτικότητα 3-κύλινδρο κινητήρα του 1-λίτρου απόδοσης 72 ίππων που έχει βελτιωθεί σημαντικά, πετυχαίνοντας σημαντικά μικρή κατανάλωση καυσίμου, μόλις 4,8 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 109 γρ/χλμ. (εργοστασιακές τιμές).

Toyota Aygo X

Η κίνηση περνάει στους εμπρός τροχούς μέσα από ένα νέο κιβώτιο S-CVT που προσφέρει καλύτερη αρχική απόκριση, διαισθητικές αλλαγές ταχυτήτων και γραμμικότητα, διατηρώντας ταυτόχρονα μία ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και την κατανάλωση καυσίμου.

Ωστόσο, το μοντέλο διατίθεται και σε έκδοση με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Κοστίζει
Το νέο Toyota Aygo X διατίθεται σε επτά εκδόσεις, με την τιμή να ξεκινά από τα 14.370 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ