Αυτοκινηση

Τesla: Κατηγορίες για αστοχίες και εμπλοκές στα συστήματα οδήγησης

Παρόλα αυτά ο Μασκ αυξάνει τις τιμές

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ © EPA/CHRISTIAN MARQUARDT
Ο Έλον Μασκ © EPA/CHRISTIAN MARQUARDT

Τesla: H αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε τις περισσότερες συγκρούσεις λόγω εμπλοκής στα αυτόνομα συστήματα.

Η Tesla ανέφερε 273 συγκρούσεις οχημάτων από τον Ιούλιο, λόγω εμπλοκής χρήσης συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό συμβάντων από κάθε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν χθες, οι αρμόδιες αρχές εποπτείας και αναφέρει η Washington Post. 

Οι κατασκευαστές οχημάτων και οι εταιρίες τεχνολογίας ανέφεραν περισσότερα από 500 συμβάντα από τον Ιούνιο του 2021, όταν η Αρμόδια Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικών Δικτύων στις ΗΠΑ (NHTSA) εξέδωσε μία εντολή, απαιτώντας τη διάθεση λεπτομερών στοιχείων αναφορικά με τα συμβάντα. Δύο γερουσιαστές ζήτησαν την πραγματοποίηση μιας βαθύτερης έρευνας για τη βιομηχανία αυτόνομης οδήγησης ώστε να αξιολογηθεί με ακρίβεια η επίδοση του συστήματος του κάθε κατασκευαστή.

Την ίδια ώρα ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες Tesla, τα «βάζουν» με την εταιρία. Άλλοι για πιθανές αστοχίες στο πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης, άλλοι για ξαφνικά – αναίτια- φρεναρίσματα και άλλοι για ποιοτικές αστοχίες σε παραδόσεις νέων μοντέλων.

Το 2020 ένας ισπανός μηχανικός που παρέλαβε το ολοκαίνουργιο Tesla 3 του, ανακάλυψε σοβαρά ατοπήματα στο τομέα της ποιότητας, όπως το κακώς συγκολλημένο αμάξωμα, ότι το καπό δεν έκλεινε καλά, ενώ ήταν φθαρμένοι και οι υαλοκαθαριστήρες αλλά και ο μπροστά προφυλακτήρας. Η εταιρία έστειλε εμπειρογνώμονα μετά τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη, ο οποίος ανέφερε πως οι ζημιές δεν επηρεάζουν την λειτουργία του μοντέλου, και ότι η Tesla μπορεί να τις επισκευάσει. 

Ο Ισπανός όμως προχώρησε νομικά ζητώντας να αποζημιωθεί καθώς αγόρασε ένα καινούργιο μοντέλο και επιθυμεί να είναι άριστο και πραγματικά καινούργιο. Το δικαστήριο τον δικαίωσε και η εταιρεία οφείλει να καταβάλλει στον Gaitan το πλήρες ποσό που είχε πληρώσει για το αυτοκίνητο. 

Η Tesla αυξάνει τις τιμές των αυτοκινήτων της


Φαίνεται όμως πως η Tesla πιέζεται από τον πληθωρισμό καθώς ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις τιμές όλων των αυτοκινήτων της από 2.500 ως 6.000 δολάρια Σύμφωνα με έκθεση της electrek, η Tesla αύξησε αρκετές φορές τις τιμές των αυτοκινήτων της το 2021 και φέτος προχώρησε σε δύο ακόμη κύματα αυξήσεων στις τιμών της σε διαφορετικά μοντέλα, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022.

Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει 34% φέτος, καθώς εκτός από τις ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων που έπληξαν ιδιαίτερα τις τεχνολογικές μετοχές, επλήγη ιδιαίτερα στον απόηχο της προσφοράς εξαγοράς του Μασκ για το Twitter, για την οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει μετοχές της Tesla ως εγγύηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ