Αυτοκινηση

Νέο Peugeot 308: Δύσκολα αποφεύγεις δεύτερη ματιά, όταν το πρωτοδείς

Οι σχεδιαστές του φαίνεται να είχαν κέφια

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 827
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία με το νέο Peugeot 308.

Νέο Peugeot 308: Το νέο αυτοκίνητο της εταιρείας κάνει την εμφάνισή του στη διεθνή αγορά.

«Είναι αλήθεια ότι δεν είναι ένα απλά ένα όμορφο αυτοκίνητο, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο εκεί έξω, κάτι που το κάνει αυτόματα πιο ενδιαφέρον»

av-peugeot-308-2_1.jpg

Έτσι σχολίασε ο διεθνής Τύπος την έλευση του ολοκαίνουργιου Peugeot 308 στα διεθνή φόρα. Και η αλήθεια είναι ότι η Peugeot είχε πολλά κέφια όταν ενέκρινε τις γραμμές των σχεδιαστών που παρουσίασαν τη νέα version του 308. Ας το γνωρίσουμε.

Design

Η αλλαγή της εμφάνισης του νέου 308 οφείλεται κυρίως στο κατά 5,5 εκ. αυξημένο μεταξόνιο που μεταφράζεται σε μεγαλύτερο μήκος και περισσότερο χώρο στους πίσω επιβάτες, ενώ είναι πιο κοντό κατά 2 εκ. που σε συνδυασμό με το χαμηλωμένο καπό εμπρός εξασφαλίζει την εικόνα ενός ακόμα πιο σπορτίφ hatchback. Παράλληλα μία πληθώρα αρχιτεκτονικών βελτιώσεων και λύσεων έχουν ως αποτέλεσμα την κορυφαία αεροδυναμική απόδοση του αμαξώματος, ενώ φέρει το νέο έμβλημα της Peugeot –μόνο η Λεοντοκεφαλή– πάνω σε μία ειδική μάσκα που είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά για αυτό. Εμπρός βέβαια δεσπόζουν η φωτιστική ταυτότητα της μάρκας με φώτα LED εμπρός και πίσω όπως και τα φώτα ημέρας σε σχήμα «δόντι λιονταριού» εμπρός και οι γνώριμες τρεις «νυχιές» πίσω.

Στο εσωτερικό στο νέο Peugeot 308, το γνωστό μας i-Cockpit επανασχεδιάζεται και γίνεται απόλυτα εργονομικό και διαισθητικό στοχεύοντας στην ποιοτική αξιοποίηση του χρόνου σας μέσα στο αυτοκίνητο, το γραμμικό ταμπλό σε ξεκουράζει και σου δίνει την αίσθηση του μεγάλου χώρου, ο νέος ψηφιακός ή ψηφιακός 3D πίνακας οργάνων, 10’’ στο ύψος των ματιών του οδηγού σε πληροφορεί για τα πάντα, ενώ το νέο compact σπορ τιμόνι, με θερμαινόμενη στεφάνη, συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα χειριστήρια για τη λειτουργία του ηχοσυστήματος, πολυμέσων, τηλεφώνου και συστημάτων υποστήριξης οδήγησης. Τον δικό της σημαντικό ρόλο παίζει η νέα –«κρυμμένη» στο ταμπλό– εύχρηστη και πλήρως διαμορφώσιμη κεντρική οθόνη αφής 10’’ «multi-window», με σύστημα infotainment με φωνητική αναγνώριση.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 412 λίτρα και ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από το δάπεδο τα 28 λίτρα. Με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα η μέγιστη χωρητικότητα φτάνει τα 1.323 λίτρα.

Φωτογραφία από το εσωτερικού του νέου Peugeot 308.

Το νέο Peugeot 308 εξοπλίζεται με πληθώρα συστημάτων υποστήριξης οδήγησης που φροντίζουν να βελτιώνουν το επίπεδο άνεσης και ασφαλείας σας, ειδικότερα, με νέα υψηλής ευκρίνειας κάμερα οπισθοπορείας με ορατότητα 180°, τέσσερις κάμερες υποβοήθησης στάθμευσης με ορατότητα 360° και έλεγχος τυφλών σημείων μεγάλης απόστασης. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί από την Peugeot στον τομέα της συνδεσιμότητας με εξατομικευμένες υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο, μέσω της δωρεάν εφαρμογής My Peugeot.

Στον δρόμο

Το νέο Peugeot 308 διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης βενζίνης και πετρελαίου Euro 6 που συνεργάζονται με χειροκίνητα κιβώτια 6 σχέσεων ή αυτόματα ΕΑΤ8 σχέσεων. Συγκεκριμένα υπάρχουν για επιλογή 3-κύλινδροι κινητήρες βενζίνης PureTech 1.2 λίτρων 110 και 130 ίππων και Diesel, 4-κύλινδροος κινητήρας Blue Hdi 1.5λίτρων 130 ίππων. Όμως το νέο 308 ως εκπρόσωπος της φιλοσοφίας της «δύναμης της επιλογής», προσφέρεται και με 2 Plug-In υβριδικά κινητήρια σύνολα με ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο κιβώτιο e-EAT8, ήτοι Plug-In Hybrid 180 e-EAT8 ( βενζινοκινητήρας Pure Tech 150 ίππων και ηλεκτροκινητήρας 110 ίππων) με ηλεκτρική αυτονομία κίνησης έως και 70 χιλιόμετρα και Plug-In Hybrid 225 e-EAT8 (βενζινοκινητήρας Pure Tech 180 ίππων και ηλεκτροκινητήρας 110 ίππων) με ηλεκτρική αυτονομία κίνησης έως και 71 χιλιόμετρα.

Η οδηγική απόλαυση κάνει περισσότερο από ποτέ αισθητή την παρουσία της στο νέο Peugeot 308, με υποδειγματική οδική συμπεριφορά, κορυφαίο επίπεδο άνεσης, και μοναδική ευελιξία στην πόλη χάρη στην ακτίνα στροφής που δεν ξεπερνά τα 10,5 μ., ενώ τα επίπεδα πρόσφυσης είναι πολύ μεγάλα, γεγονός που δίνει στον οδηγό την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να μπει με αξιοπρεπή ταχύτητα σε έναν δρόμο με στροφές.

Τιμές

Το νέο Peugeot 308 είναι διαθέσιμο σε τιμές που αρχίζουν από τις 20.900 ευρώ για την έκδοση 308 1.2 PureTech 110

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ