- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλι Κροατίας: O Kalle Rovanpera πρώτος με διαφορά
Η πρώτη ημέρα του Ράλι ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για όλα τα πληρώματα
Ράλι Κροατίας - 1η ημέρα: Πρώτος ο Kalle Rovanpera - Ακολούθησαν ο Thierry Neuville και ο Ott Tanak στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα
Μετά τις 8 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) της πρώτης ημέρας του Ράλι Κροατίας, ο Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, ηγείται με κάτι παραπάνω από ένα λεπτό διαφορά.
Ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα για όλα τα πληρώματα, εκτός από τον νεαρό Φινλανδό, τόσο λόγω καιρού (βροχή, ομίχλη και περιορισμένη ορατότητα) όσο και λόγω των συνθηκών του δρόμου μέσα στις Ε.Δ.
Ξεκάθαρος νικητής ο Rovanpera, ο οποίος τερμάτισε πρώτος σε 7 από τις 8 Ε.Δ, και μας θύμισε τις επιδόσεις του στο Ράλι Ακρόπολις τον Σεπτέμβρη του 2021. Δήλωσε ότι ήταν μία από τις καλύτερές του μέρες σε αυτοκίνητο ράλι και ότι ελπίζει να μπορέσει να κρατήσει την πρωτιά. Λόγω καιρικών συνθηκών, το γεγονός ότι ξεκινούσε πρώτος ήταν προς όφελός του, σε αντίθεση με άλλους αγώνες όπου ο πρώτος οδηγός εκτελεί χρέη «σκούπας» και αυτό λειτουργεί εις βάρος του.
Ο Βέλγος Thierry Neuville και ο συνοδηγός Martijn Wydaeghe, με Hyundai i20, απείχαν μόλις 12,5 δευτερόλεπτα από τον Rovanpera μετά τις πρώτες 4 Ειδικές Διαδρομές, και είχαν μόλις τελειώσει το πρωινό σκέλος της ημέρας, όταν το αυτοκίνητό τους έμεινε στα όρια της πρωτεύουσας της Κροατίας με προβλήματα στον alternator. Το πλήρωμα κατάφερε να επανεκκινήσει το i20 N αλλά τους έμεινε και πάλι λίγο μετά αναγκάζοντάς τους να το σπρώξουν 800 μέτρα σε έξι λεπτά για να φτάσουν στο time control στην είσοδο του service park. Η ποινή των 40 δευτερολέπτων έριξε το πλήρωμα στην τέταρτη θέση, 52,5 δευτερόλεπτα μακριά από τον ηγέτη Rovanperä. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας ο Neuville επανήλθε δυναμικά στη 2η θέση, 1 λεπτό και 4 δευτερόλεπτα μακριά από τον Rovanpera.
Επίσης άτυχος, αλλά και απρόσεκτος, υπήρξε ο Γάλλος Adrien Fourmaux, με Ford Puma, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στην 3η Ε.Δ. της ημέρας, και κατέστρεψε, για ακόμη μια φορά, και το Puma του και τον κήπο ενός Κροάτη πολίτη, και βγήκε εκτός αγώνα. Οι αναξιόπιστες και επανειλημμένως πια κακές επιδόσεις του Fourmaux στους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος θα έχουν σίγουρα επιπτώσεις στην καριέρα του, εκτός και αν καταφέρει να επανορθώσει.
Ο Εσθονός Ott Tanak, με Hyundai i20, κατάφερε να κρατήσει την 3η θέση στην κατάταξη μέχρι το πέρας της ημέρας. Ήταν 2ος στην 6η Ε.Δ., αλλά έπαθε λάστιχο στην 7η και αυτό του κόστισε μια θέση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ναυαρχίδα της γκάμας Chery προσαρμόζει αυτόματα τις λειτουργίες οδήγησης για διαφορετικές συνθήκες
Με 579 Ι.Χ. ανά 1.000 κατοίκους και στόλος 17 ετών επιβαρύνουν την καθημερινότητα
Καινοτομία και στιλ στο 6ης γενιάς best seller supermini
Με στάνταρ προβολείς LED που περιλαμβάνουν κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας
Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός παντός εδάφους SUV, με τη σπορ ουσία ενός hatchback, σε ένα coupé αμάξωμα.
Με ενσωμάτωση της καινοτόμου μπαταρίας τύπου Blade Battery, σήμα κατατεθέν της BYD
Γίνεται ο νεότερος νικητής του αγώνα αυτού στην ιστορία της διοργάνωσης
Στα 17,8 έτη η μέση ηλικία των ΙΧ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ACEA
«Το αυτοκίνητο που κάνει την καθημερινότητά σας Pandastic»
Με πολυτελές εσωτερικό και πρακτικό αποθηκευτικό χώρο 17 λίτρων
Η ΕΕ καλείται να επιμείνει στην πλήρη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα ή να υποχωρήσει στις πιέσεις της βιομηχανίας και των λόμπι
Αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και diesel με κορυφαία τεχνολογία και αποδοτικότητα
Oδηγήσαμε ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη χώρα μας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του
Αποστολή στην Ιταλία για το νέο μοντέλο της Toyota
Με σπορ premium περιβάλλον και ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού
To compact SUV είναι διαθέσιμο σε βενζινοκίνητη, υβριδική και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση
Αλλάζει ο στόχος του 2035 μετά τις πιέσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας
Πρώτος τερμάτισε ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Πιάστρι, τρίτος ο Νόρις, με τη McLaren να εξασφαλίζει τον τίτλο των κατασκευαστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.