Αυτοκινηση

Ράλλυ Ακρόπολις: Νίκη στην κατηγορία τους, Θεοχαρόπουλος-Κότσαλης

Με το Ford Fiesta Rally4 της SV Motorsport και τα αυτοκόλλητα της ATHENS VOICE στα πλαϊνά του αυτοκινήτου

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Ακρόπολις 2021, Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Κοτσόλης
© acropolisrally.gr, Θωμάς Κ. Ευθυμίου

Ράλλυ Ακρόπολις: Νικητές στην κατηγορία τους οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος και Κότσαλης με το Ford Fiesta Rally 4 της SV Motorsport - Οι πρώτες δηλώσεις τους

Οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος και Γιώργος Κότσαλης με το Ford Fiesta Rally4 της SV Motorsport, με χορηγούς το ΖΑΓΟΡΙ, την XIAOMI και την COSMOTE και τα αυτοκόλλητα της ATHENS VOICE στα πλαϊνά του αυτοκινήτου, ολοκλήρωσαν την συμμετοχή τους στο 65ο Ράλλυ Ακρόπολις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: όχι απλά τερμάτισαν ένα δύσκολο και τόσο απαιτητικό αγώνα, αλλά κέρδισαν και την κατηγορία τους RC4!

Ράλλυ Ακρόπολις: Τι δήλωσαν Στέφανος Θεοχαρόπουλος και Γιώργος Κότσαλης για τη νίκη στην κατηγορία τους

Στέφανος Θεοχαρόπουλος (οδηγός): «Όταν ξεκίνησα το Ακρόπολις, είχα την εντύπωση ότι ήταν πρώτα αγώνας ταχύτητας και μετά επιβίωσης…  Τελικά αποδείχθηκε το ανάποδο. Ότι δηλαδή είναι πρώτα αγώνας επιβίωσης και μετά ταχύτητας. Το ότι καταφέραμε να φέρουμε το πληγωμένο αυτοκίνητο την πρώτη ημέρα (Παρασκευή) στο service park μια και κάναμε τέσσερις Ειδικές Διαδρομές με σπασμένο ψαλίδι είναι το σημείο αναφοράς τελικά. Το Σάββατο και την Κυριακή κινηθήκαμε γρήγορα κάτι που μας έφερε πρώτους στην γενική κατάταξη της κατηγορίας μας RC4. Γενικά το τετραήμερο του αγώνα περάσαμε καταπληκτικά, το απολαύσαμε και από την στιγμή που όλο αυτό συνδυάστηκε με την πρωτιά στην κατηγορία μας, είμαστε ευτυχισμένοι. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο του αγώνα, ήταν οι χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν τις Ειδικές διαδρομές στο σύνολό τους. Ωστόσο το Ακρόπολις πρέπει να προστατευτεί από ανεγκέφαλους που κάθονται σε επικίνδυνα σημεία βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους και όχι μόνο».

Αυτοκίνητο στο Ράλλυ Ακρόπολις
© acropolisrally.gr, Θωμάς Κ. Ευθυμίου

Γιώργος Κότσαλης (συνοδηγός): «Μετά από αρκετά χρόνια το Ακρόπολις είναι και πάλι στο WRC κάτι που συνεπάγεται τεράστια χαρά αλλά και ευθύνη για να το διατηρήσουμε στον κορυφαίο θεσμό. Σε ατομικό επίπεδο, είμαστε ευχαριστημένοι που τερματίσαμε τηρουμένων των αναλογιών σε πολύ καλή θέση, όντας πρώτοι στην κατηγορία μας. Είχαμε κάποιες δυσκολίες την πρώτη ημέρα τις οποίες αντιμετωπίσαμε με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα».

Αυτοκίνητο στο Ράλλυ Ακρόπολις
© acropolisrally.gr, Θωμάς Κ. Ευθυμίου

Σπύρος Βασιλείου (ιδιοκτήτης/μηχανικός SV Μotorsport): «Το Ράλλυ Ακρόπολις συνεπάγεται μία τεράστια πρόκληση για μία αγωνιστική ομάδα. Και τα προβλήματα που αναμένεται να παρουσιαστούν σε μία συμμετοχή, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, γνώση, ταχύτητα και ακρίβεια. Την Παρασκευή στην πρώτη Ε.Δ. έσπασε μία βίδα στο ψαλίδι κάτι που δημιούργησε ένα πιο ευρείας κλίμακας πρόβλημα. Επιδιορθώθηκε στο 15-λεπτο service στο Λουτράκι αλλά είχε προξενηθεί και ένα πιο εκτεταμένο πρόβλημα στην ανάρτηση. Με τις κατάλληλες συμβουλές και την ώριμη αντιμετώπιση από το πλήρωμα, το αυτοκίνητο έφτασε στο Service Park της Λαμίας, όπου στο μεγάλο service των 45 λεπτών ουσιαστικά όλα αλλάχτηκαν και το Fiesta έγινε ‘’καινούργιο’’. Από εκεί και μετά, η σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου μας σε συνδυασμό με την λεπτομερή συντήρησή του σε κάθε service και την χωρίς προβλήματα ταχύτατη παρουσία του πληρώματος στις άλλες δύο  ημέρες, έφεραν ένα ιδιαίτερα κολακευτικό αποτέλεσμα για εμάς, κερδίζοντας την κατηγορία RC4»

Αυτοκίνητο στο Ράλλυ Ακρόπολις
© acropolisrally.gr, Θωμάς Κ. Ευθυμίου

Ο φινλανδός Kalle Rovanpera μεγάλος νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ο φινλανδός Kalle Rovanpera φεύγει από την Ελλάδα ως ο μεγάλος νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, έχοντας γράψει το όνομά του στις σελίδες της ιστορίας του αγώνα, και μάλιστα σε μια χρονιά όπου μπήκαν τα θεμέλια για ένα πιο σίγουρο μέλλον.

«Κομμάτι της ιστορίας των ράλι, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA και του μηχανοκίνητου αθλητισμού» χαρακτήρισε προ ημερών ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, και τόσο οι αγωνιζόμενοι όσο και οι θεατές έβαλαν τα δυνατά τους για να τον επιβεβαιώσουν, πιστοποιώντας τη μοναδικότητα του ελληνικού αγώνα. Οι επικές μάχες των πρωταγωνιστών υπό το βλέμμα δεκάδων χιλιάδων θεατών συνέθεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα πάθους, ενθουσιασμού και έντονων συγκινήσεων.

Τα ίδια συναισθήματα κυρίευσαν κάθε λάτρη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όταν στη ράμπα του τερματισμού ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε πως η FIA και ο Promoter του θεσμού, αναγνωρίζοντας την αρτιότητα διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, προχώρησαν στην επέκταση της συμφωνίας για διεξαγωγή του στο WRC και το 2023! Υπενθυμίζεται πως η αρχική συμφωνία ήταν διετής και αφορούσε τις χρονιές 2021-2022.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ