Αυτοκινηση

Ράλλυ Ακρόπολις: Κυριαρχία Οgier στην πρώτη «ειδική»

Ο Γάλλος οδηγός πήρε τον πρώτο χρόνο στην πανηγυρική υπερειδική στο κέντρο της Αθήνας.

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_6.jpg
© Φωτό: RBCP

Την πρώτη μέρα του Ράλλυ Ακρόπολις, ο οδηγός Sebastien Ogier έκανε τον γρηγορότερο χρόνο στην Ειδική στην Πλατεία Συντάγματος η οποία «έκλεψε την παράσταση».

Η ημέρα ξεκίνησε με το Shakedown, στο οποίο οι καιρικές συνθήκες έμοιαζαν περισσότερο με το Wales Rally GB, παρά με το Ακρόπολις όπως το γνωρίζουμε: βροχερός καιρός με ομίχλη και λάσπη. Όλα τα πληρώματα έχουν εκπλαγεί με τις διαφορετικές αυτές συνθήκες, και υπάρχει αναπόφευκτα μια ανησυχία για το πως θα εξελιχθεί ο υπόλοιπος αγώνας, καθότι έχουν όλοι εξοπλιστεί με πολύ λιγότερα ελαστικά μαλακής γόμας, τα οποία τώρα χρειάζονται. Να σημειώσουμε οτι παραδοσιακά, στο Ακρόπολις, όπως και στο ράλι Τουρκίας, η επιλογή ελαστικών είναι κυρίως σκληρή γόμα λόγω υψηλής θερμοκρασίας και σκληρού εδάφους. 

Στο Shakedown καλύτερο χρόνο έκανε ο Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του και τον ρωτήσαμε πως αισθάνεται που βρίσκεται εδώ για πρώτη φορά. Μας είπε ότι έχει ακούσει πολλές ιστορίες από τον πατέρα του για το Ακρόπολις και είναι πολύ ενθουσιασμένος που είναι εδώ και λαμβάνει μέρος στον θρυλικό αυτό αγώνα, αν και φέτος φαίνεται να είναι πολύ διαφορετικός απ’οτι συνήθως (λόγω καιρού). 

Το απόγευμα, στις 18:00, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε κάτι σπάνιο και μοναδικό: μία Υπερειδική Διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, γύρω απο την πλατεία Συντάγματος. Το κλίμα που επικρατούσε ήταν κατ’ ελάχιστον μαγευτικό, καθότι τοσο οι θεατές που παρακολουθούσαν, όσο και τα πληρώματα, απήλαυσαν στο έπακρο την εμπειρία αυτή. 

Τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, με 51.5 δευτερόλεπτα, 2ος ήταν ο Elfyn Evans, με Toyota Yaris επίσης, και χρόνο 52.1, και 3ος ο Kalle Rovanpera με 52.3 δευτερόλεπτα. 

Τέλος, να σημειώσουμε επίσης ότι δυστυχώς ο Takamoto Katsuta, της ομάδας Toyota Gazoo Racing, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα καθότι ο συνοδηγός του έπρεπε να επιστρέψει στη Βρετανία εκτάκτως για προσωπικούς λόγους.

 

auto_3.jpg
© Φωτό: RBCP

 

 

auto_4.jpg
© Φωτό: RBCP

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ