Αυτοκινηση

Το Ράλλυ Ακρόπολις περνά από την πλατεία Συντάγματος

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Λεωφόρος Αμαλίας στην πλατεία Συντάγματος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας για το Ράλι Ακρόπολις
Η Λεωφόρος Αμαλίας στην πλατεία Συντάγματος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας για το Ράλι Ακρόπολις © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει μετά από 8 χρόνια και περνά από την πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021.

Στον ρυθμό του Ράλλυ Ακρόπολης 2021 θα ζήσει αυτήν την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 η Αθήνα, καθώς μετατρέπεται σε αποκλεισμένη πόλη για 10 ολόκληρες ώρες. Για πρώτη φορά η διοργάνωση ξεκινά από την Ακρόπολη και με πρώτη «ειδική διαδρομή» στην πλατεία Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι Θεοχαρόπουλος-Κότσαλης συμμετέχουν στο Ράλλυ Ακρόπολις με ένα Ford Fiesta Rally4/R2 και τον αριθμό «63» στο καπό.

Καθώς το φετινό «Ράλλυ των Θεών» περνά από την πλατεία Συντάγματος, δημιουργείται μια γενική αναστάτωση στην πρωτεύουσα, γεγονός που αποτέλεσε το αντικείμενο ειδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό το νέο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη και όλων των επικεφαλής των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε ο σχεδιασμός των μέτρων που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης και την προστασία των θεατών, των επισήμων και ταυτόχρονα την τήρηση μέτρων για την Covid-19.

Τάκης Θεοδωρικάκος για Ράλλυ Ακρόπολις: Τεράστια προβολή για τη χώρα

Όπως δήλωσαν και ο κ. Θεδωρικάκος και ο κ. Αυγενάκης, εκτιμάται ότι την έναρξη του αγώνα θα παρακολουθήσουν πάνω από 500 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο και θα είναι μια πολύ μεγάλη προβολή για τη χώρα, γι' αυτό η επιτυχία του σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση.

Και πρόσθεσε: «Ύστερα από οκτώ χρόνια ένα πολύ μεγάλης, παγκόσμιας σημασίας γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Ράλλυ Ακρόπολις, πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ανήκει στο υφυπουργείο Αθλητισμού, στον κ. Αυγενάκη και η έγκριση και η ενίσχυση με όλα τα μέσα ήταν απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη…Αναμένεται να υπάρξουν περί τα 500 εκατομμύρια τηλεθεατές και ασφαλώς η εικόνα που θα εκπέμψει η πατρίδα μας, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είναι μία τεράστια προβολή που ενισχύει την ακτινοβολία και το κύρος της χώρας».

Ράλλυ Ακρόπολις 2021 - Το «Ράλλυ των Θεών» επιστρέφει δυναμικά, περνώντας από την πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021
Ράλλυ Ακρόπολις 2021 - Το «Ράλλυ των Θεών» επιστρέφει δυναμικά, περνώντας από την πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Στην έκβαση αυτής της υπόθεσης, επεσήμανε ακόμη ο υπουργός, η Ελληνική Αστυνομία έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο, καθώς το γεγονός θα μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από τη μεριά του ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε το Ράλλυ Ακρόπολις «Ολυμπιάδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού»

Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πλατεία Συντάγματος - Κλείνει η λεωφόρος Συγγρού

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν όλα τα μέτρα και οι διακοπές κυκλοφορίας από την Τροχαία Αττικής, ενώ ο κ. Θεοδωρικάκος απηύθυνε παράκληση σε όλους τους πολίτες «να ενημερωθούν και να πάρουν υπόψη τους τα μέτρα που θα ληφθούν, γιατί αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν για ένα τριήμερο τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Ράλλυ Ακρόπολις 2021 την Πέμπτη 9-9-2021, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ, ενώ από την Τροχαία θα γίνονται εκτροπές για να διευκολύνεται η κίνηση.

Παράλληλα, κλείνουν τμήμα στη λεωφόρο Συγγρού από την οδό Καλλιρόης, ενώ θα απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων σε έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι οι δύσκολες ώρες για την Αθήνα δεν θα είναι μόνο αυτές, αλλά μετά την ολοκλήρωση της «ειδικής» διαδρομής στο Σύνταγμα, τα περίπου 50 αγωνιστικά αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν στο ράλι, θα σταθμεύσουν στην κάτω πλευρά της πλατείας, μέχρι το πρωί της Παρασκευής οπότε θα αναχωρήσουν για τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι. Στον χώρο στάθμευσης θα μπορούν να τα επισκέπτονται οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να τα θαυμάσουν, κάτι που θα γίνεται με έλεγχο από την αστυνομία.

Παράλληλα, στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της προστασίας των θεατών, αλλά και των επισήμων που έχουν προσκληθεί και θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από ειδική εξέδρα στην πλατεία Συντάγματος, με αυστηρές προϋποθέσεις για την πανδημία, που καθορίζει το υφυπουργείο Αθλητισμού (μόνο εμβολιασμένοι, με τεστ κλ.π.). Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία οι προσκεκλημένοι είναι περίπου 650 άτομα.

WRC Acropolis Rally Greece 2021 : Maps : Route : Stage Info : Times

Επί ποδός περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί για το Ράλλυ Ακρόπολις 2021

Για πρόληψη οποιουσδήποτε απροόπτου και την εφαρμογή των μέτρων θα διατεθούν πάνω από 1.000 αστυνομικοί, ενώ ομάδες της Ασφάλειας θα βρίσκονται παντού, τόσο για την παρακολούθηση κινήσεων από κάποιους που ενδεχομένως θα προσπαθούσαν να σαμποτάρουν την εκδήλωση όσο και για την πρόληψη κλοπών και άλλων παραβατικών πράξεων, λόγω την αναμενόμενης προσέλευσης κόσμου.

«Υπάρχει πάρα πολύ σημαντική προετοιμασία από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο υφυπουργός, ο κ. Οικονόμου και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Καραμαλάκης έχουν κάνει δουλειά με τη συνδρομή όλων των άξιων στελεχών. Εμπλέκεται και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η Τροχαία Αττικής φυσικά και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου» δήλωσε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος και κατάληξε: «Θα βοηθήσουμε όλοι μαζί να πετύχει το Ράλλυ Ακρόπολις, με ασφάλεια, με σιγουριά, θα είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα για την πατρίδα και την πρωτεύουσα».

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αποφυγή του οποιουδήποτε προβλήματος σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

«Βεβαίως όλο αυτό έχει και μία άλλη διάσταση, η εικόνα της χώρας μας, η εξυπηρέτηση των πολιτών, η πρόβλεψη και του τελευταίου απίθανου συμβάντος που μπορεί να συμβεί σε μία τέτοιας έκτασης διοργάνωση. Είναι στην ουσία η ολυμπιάδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού» τόνισε. Και πρόσθεσε: «Σε αυτήν τη διοργάνωση η Ελληνική Αστυνομία έχει δώσει την ψυχή της. Οφείλω λοιπόν από εδώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλης της οργανωτικής επιτροπής, όλων των αγωνιζομένων, όλων των στελεχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά, ότι θα έχουμε έναν καταπληκτικό αγώνα, ότι θα δούμε μοναδικές εικόνες, τόσο από το κέντρο της Αθήνας και από το Λουτράκι, όσο φυσικά και από τη Στερεά Ελλάδα».

«Η χώρα μας θα διαφημιστεί σε πάνω από μισό δισεκατομμύριο φανατικούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και βεβαίως οι εικόνες που πρέπει να πάρουν φεύγοντας μαζί τους και οι αγωνιζόμενοι στα πληρώματά τους και τα στελέχη των ομάδων τους θα πρέπει να είναι οι καλύτερες. Δουλεύουμε γι' αυτό και είμαστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα με πρωτοβουλίες όπως αυτή με εξωστρέφεια και μέσω του αθλητισμού γιγαντώνεται και δυναμώνει στο διεθνές στερέωμα» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο εκδήλωση με προσομοίωση τροχαίου ατυχήματος, για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο του Ράλλυ Ακρόπολις 2021. Σύμφωνα με την Τροχαία, δεν θα υπάρξουν διακοπές άλλα ρύθμιση της κυκλοφορίας όπου χρειαστεί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ