Αυτοκινηση

WRC: Ξεκίνησε το Ypres Rally Belgium

O Thierry Neuville ηγείται στο τέλος της πρώτης μέρας του αγώνα

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο
© RBCP, WRC Teams

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι: O Thierry Neuville παίρνει τα ηνία στο Ράλι Βελγίου το οποίο μπαίνει πρώτη φορά στο ημερολόγιο του WRC

Σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου, ξεκίνησε το Ράλι Βελγίου (Ypres Rally Belgium), το οποίο συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλοί από τους αγωνιζόμενους της κορυφαίας κατηγορίας δεν έχουν συμμετέχει ποτέ στο παρελθόν στο ράλι αυτό, συμπεριλαμβανομένων των Sebastien Ogier, Kalle Rovanpera και Ott Tanak. Αντιθέτως, για τον Βέλγο Thierry Neuville, το Ypres Rally Belgium διεξάγεται στην «έδρα» του, και αυτό φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο καθότι στο τέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα ο Neuville, με Hyundai i20, ηγείται με 7.6 δευτερόλεπτα διαφορά από τον 2ο στην κατάταξη Ιρλανδό Craig Breen, επίσης με Hyundai i20. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Ott Tanak, ο οποίος αν και έχει μεγάλη διαφορά από τον Breen (31.2), εξασφαλίζει το 1-2-3 για τη Hyundai Motorsport, κάτι που έχουμε πολύ καιρό να δούμε.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο
© RBCP, WRC Teams

Σημαντικό ρόλο σήμερα έπαιξε η επιλογή ελαστικών, και τα περισσότερα πληρώματα επέλεξαν να πάρουν έναν συνδυασμό μαλακής και σκληρής γόμας. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο αγώνας αν και ασφάλτινος, έχει σε πολλά σημεία σκόνη και λίγο χαλίκι στην άκρη του δρόμου, κάτι το οποίο δημιούργησε ουκ ολίγες φορές σημαντική έλλειψη πρόσφυσης για τους αγωνιζόμενους. Κάτι άλλο με το οποίο «πάλεψαν» τα πληρώματα σήμερα ήταν οι λανθασμένες ή ελλιπείς σημειώσεις.

Η ομάδα M-Sport υπήρξε ιδιαιτέρως άτυχη καθότι ο Gus Greensmith, με Ford Fiesta WRC, έπεσε σε ένα χαντάκι μόλις 200 μέτρα μετά την εκκίνηση της 4ης Ε.Δ. και έχασε πολύ χρόνο, ενώ ο Adrien Fourmaux είχε ένα άσχημο ατύχημα στην 3η Ε.Δ. καταστρέφοντας το Ford Fiesta του και βγαίνοντας εκτός αγώνα. Ο αρχηγός ομάδας της M-Sport, Richard Millener, είπε αργότερα ότι ενώ πίστευαν αρχικά ότι το αυτοκίνητο θα μπορούσε να επισκευαστεί για να επανέλθει στον αγώνα την επόμενη ημέρα, όταν το είδαν από κοντά κατάλαβαν ότι αυτό δεν θα ήταν εφικτό. Ευτυχώς, και τα δύο μέλη του πληρώματος βγήκαν σώοι και αβλαβείς.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο
© RBCP, WRC Teams

Για την Toyota Gazoo Racing η πρώτη ημέρα του Ράλι Βελγίου υπήρξε απογοητευτική, καθότι ούτε ο Ogier ούτε ο Rovanpera μπόρεσαν να σημειώσουν ιδιαίτερα αξιόλογους χρόνους, με εξαίρεση στις τελευταίες Ε.Δ. της ημέρας, ενώ το καλύτερο που κατάφερε ο Elfyn Evans ήταν να τερματίσει 3ος σε τρεις Ε.Δ. Ο Takamoto Katsuta ήταν στην αφάνεια όλη την ημέρα, οδηγώντας με ένα ιδιαιτέρως ενοχλημένο και εκνευρισμένο ύφος (πρωτοφανές για αυτόν), αλλά σε μεγάλο βαθμό η διάθεσή του αυτή δικαιολογείται από το γεγονός ότι μετά τον τραυματισμό στη μέση και τον αυχένα του συνοδηγού του στο Ράλι Εσθονίας, ο Katsuta συμμετέχει στο Ράλι Βελγίου με έναν καινούργιο συνοδηγό, τον νεαρό Keaton Williams, και φαίνεται να μην μπορεί να βρει ρυθμό καθόλου.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ράλι Ypres στο Βέλγιο
© RBCP, WRC Teams

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η τελευταία Ε.Δ. της ημέρας (η 8η) ακυρώθηκε.

Renties Ypres Rally Belgium 2021 : HIGHLIGHTS Friday Morning :  WRC Rally Highlights and Results

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ