ferrari-212
Αυτοκινηση

Αφιέρωμα: Το αυτοκίνητο ως μέσο ελευθερίας και απόλαυσης

30 άρθρα για τα ελκυστικά μέσα αξιοποίησης θεσμικών μας ελευθεριών

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Η ιδέα ότι το μέλλον είναι απρόβλεπτο, υπονομεύεται καθημερινά από την ευκολία με την οποία εξηγείται το παρελθόν» δήλωσε ο Daniel Kahneman, Ισραηλινός ψυχολόγος και οικονομολόγος, αξιοσημείωτος για το έργο του σχετικά με την ψυχολογία της κρίσης και της λήψης αποφάσεων, καθώς και τα οικονομικά συμπεριφοράς, για τα οποία του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ των Οικονομικών Επιστημών του 2002. Αν προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε την παραπάνω φράση στο πεδίο της αυτοκίνησης, θα δούμε ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τη βεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη διατήρηση της εκπλήρωσης του βασικού, πανεθνικού στόχου της δημιουργίας του αυτοκινήτου: την ελευθερία μετακίνησης! Όσο έχουμε έτοιμες απαντήσεις για την «ενοχικότητα» του αυτοκινήτου, για την «υπερβολική» χρήση του ή την «υπερεκτίμησή» του ως υλικό αγαθό, τόσο δημιουργούμε ένα μέλλον απόλυτα προβλέψιμο που αναμένεται να θέσει στεγανά, περιορισμούς, αλλά και «τιμωρητικότητα» της χρήσης του. Θέλουμε κάτι τέτοιο; Ας δράσουμε. Έχουμε λόγο. Και επιθυμίες.

Στο αφιέρωμα αυτό δεν γράφουμε για «λαμαρίνες». Γράφουμε για ελκυστικά μέσα αξιοποίησης θεσμικών μας ελευθεριών. Σε διάφορες εκδοχές τους. Που συμβαίνει να αποτελούνται από υλικά που παράγει ο πλανήτης μας.

Επιμέλεια αφιερώματος: Θωμάς Κ. Ευθυμίου


Στο σκίτσο, o Ιταλός οδηγός αγώνων Piero Scotti (1909-1976) στον αγώνα Targa Florio του 1951 με μία Ferrari 212 Export Spider, έργο του Damien Charles, που φιλοτεχνεί και το εξώφυλλο της Athens Voice για το τεύχος 788

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Δειτε περισσοτερα