Αυτοκινηση

Nέο Nissan Qashqai, συνεχίζει την παράδοση που το ίδιο έχτισε

Ένα μοντέλο που γνώρισε εντυπωσιακή επιτυχία σε όλο το φάσμα του αγοραστικού κοινού, αλλάζει

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 788
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nissan Qashqai

Το Nissan Qashqai αλλάζει και συνεχίζει την παράδοση που το ίδιο έχτισε.

Ένα εμβληματικό αυτοκίνητο, ένα μοντέλο που γνώρισε εντυπωσιακή επιτυχία σε όλο το φάσμα του αγοραστικού κοινού, αλλάζει, γίνεται ακόμα καλύτερο σε κάθε τομέα και συνεχίζει την παράδοση που το ίδιο έχτισε! Πάνω από 3 εκ. Qashqai έχουν πουληθεί, στην Ευρώπη και 5 εκ. παγκοσμίως από το 2007, όταν η Nissan δημιούργησε τη συγκεκριμένη κατηγορία που έμελλε να ταράξει τα νερά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, το Nissan Qashqai καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο, έχοντας πωληθεί σχεδόν 38 χιλιάδες αυτοκίνητα του μοντέλου, από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς το 2007. 

Nissan Qashqai

Σχεδίαση

Στο νέο αυτό ξεκίνημα, η Nissan έχει διατηρήσει τις κατευθυντήριες αρχές που οδήγησαν στη σύλληψη της ιδέας, στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη των δύο προηγούμενων γενεών του Qashqai: κομψός σχεδιασμός, αναβαθμισμένο αμάξωμα και αποτελεσματικά κινητήρια σύνολα, σε συνδυασμό με αυξημένη ποιότητα και οδηγική εμπειρία από μια υψηλότερη κατηγορία. Χάρη στη νέα πλατφόρμα Alliance CMF-C, ενός προτύπου προηγμένης μηχανικής, καινοτομίας και προηγμένης τεχνολογίας, το νέο Qashqai αναμένεται να ανεβάσει και πάλι πολύ ψηλά  τον πήχη στην κατηγορία των crossovers.

Διατηρώντας το στIλ του Qashqai, η τρίτη γενιά είναι πιο μυώδης, πιο δυναμική και μοντέρνα. Εξωτερικά, με εμφανείς γραμμές στο πλάι, προηγμένους προβολείς full LED,  με φώτα ημέρας που έχουν τη χαρακτηριστική «υπογραφή» σε σχήμα μπούμερανγκ και μεγάλους τροχούς από ελαφρύ κράμα 20 ιντσών, που τοποθετούνται για πρώτη φορά στο Qashqai, ολοκληρώνεται μία εντυπωσιακή εικόνα.

Η μπροστινή όψη του ολοκαίνουργιου Qashqai διαθέτει μια διευρυμένη μάσκα Nissan V-Motion, με φινίρισμα χρωμίου, ενώ από το πλάι το μοντέλο εμφανίζεται πιο αθλητικό και δυναμικό, με μία απλή γραμμή που «διαπερνά» το αυτοκίνητο από μπροστά έως πίσω, αποδίδοντας μια πολύ οριζόντια παρουσία του αυτοκινήτου, αλλά και μεταδίδοντας  μια αίσθηση δυναμισμού.

Συνδεδεμένη, άνετη και άψογη, η καμπίνα του νέου Nissan Qashqai θέτει ένα νέο πρότυπο στην κατηγορία με εξαιρετική αίσθηση, ξεχωριστό σχεδιασμό και βελτιωμένη χρηστικότητα.
Νέα υλικά καθισμάτων δημιουργούν μια ελκυστική και πολυτελή καμπίνα για χαλάρωση. Προσθέτοντας ένα άγγιγμα πολυτέλειας, μια λειτουργία μασάζ  για τα εμπρός καθίσματα με τρία  προγράμματα θα είναι διαθέσιμη στις κορυφαίες εξοπλιστικές εκδόσεις. 

Το νέο Qashqai προσφέρει ένα προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με κορυφαία στην κατηγορία γκάμα συνδεδεμένων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της εύκολης ενσωμάτωσης smartphone, του Wi-Fi εντός αυτοκινήτου για έως επτά συσκευές και της Nissan Connect Services, μιας ειδικής εφαρμογής για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του οχήματος.

Η μεγαλύτερης και υψηλότερης ανάλυσης 9 ιντσών οθόνη του Nissan Connect είναι μια ψηφιακή πύλη για τις ρυθμίσεις της πλοήγησης, της ψυχαγωγίας, αλλά και του οχήματος και είναι συμβατή με το Android Auto και το Apple Car Play, όπου μάλιστα στο τελευταίο έχει ενσωματωθεί και η ασύρματη σύνδεση.

Η ηλεκτρικά κινούμενη πίσω πόρτα με λειτουργία hands-free προσφέρει εύκολη πρόσβαση στον χώρο των αποσκευών, όταν τα χέρια είναι γεμάτα. Ο χώρος των αποσκευών έχει αυξηθεί πάνω από 50 λίτρα σε σχέση με το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, εν μέρει χάρη στο χαμήλωμα του πατώματος κατά 20 mm, ως συνέπεια της βελτιωμένης χωροθέτησης της πίσω ανάρτησης.

Nissan Qashqai

Υβριδικά και E-Power κινητήρια σύνολα 

Υποστηρίζοντας τον στόχο της Nissan να επιτύχει 50% «εξηλεκτρισμένες» πωλήσεις στην Ευρώπη έως το 2024, το νέο Nissan Qashqai δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο με τον κινητήρα βενζίνης 1.3 DiG-T εξοπλισμένο με υβριδική τεχνολογία, αλλά και με το e-Power, το καινοτόμο και βραβευμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης της Nissan, που αντλεί τεχνολογίες από το πρωτοποριακό ηλεκτρικό όχημα Nissan LEAF. 

Με εκδόσεις τόσο 2WD όσο και 4WD, καθώς και με το χειροκίνητο 6τάχυτο ή το νέο αυτόματο Xtronic CVT κιβώτιο ταχυτήτων, όπως και με την ηλεκτροκίνηση που φέρνει το e-Power, το Qashqai θα καλύψει στο έπακρο κάθε απαίτηση του υποψήφιου αγοραστή, με την οδηγική απόλαυση να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε κινητήριας έκδοσης του μοντέλου. 

Με το νέο Qashqai πραγματοποιείται και το ντεμπούτο του καινοτόμου συστήματος κίνησης e-Power της Nissan στην Ευρώπη, που αποτελείται από μπαταρία υψηλής απόδοσης και σύστημα μετάδοσης κίνησης που ενσωματώνει έναν βενζινοκινητήρα  157 ίππων, γεννήτρια ισχύος, μετατροπέα και ηλεκτρικό κινητήρα 140kW παρόμοιου μεγέθους και εξόδου ισχύος, όπως ακριβώς στα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan. 

Το νέο Qashqai ξεκινά από τις 24.490 ευρώ για την έκδοση 1.3 140PS M/T Elite και θα βρίσκεται σύντομα στις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα. Εμείς είχαμε την τύχη να δούμε το πρώτο Qashqai τελευταίας γενιάς που ήρθε στη χώρα μας, στην παρουσίαση που έγινε στα κεντρικά της Nissan - Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ