Αυτοκινηση

Θυμηθείτε γιατί το φινάλε του Rush ήταν πιο... Νίκι Λάουντα από ποτέ

Το «κωλοδάχτυλο» του Νίκι Λάουντα στην τελευταία σκηνή συνοδεύτηκε από μια ειλικρινή εξομολόγηση

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mv5bytyyztvmymqtmjazzc00ngq2lwe0ywytotiwntmwmwfkmzg4xkeyxkfqcgdeqxvyntc3mjuznti._v1_.jpg
© Imdb

Η τελευταία στιχομυθία ανάμεσα στον Τζέιμς Χαντ και τον Νίκι Λάουντα στο «Rush» ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική

Τζέιμς Χαντ και Νίκι Λάουντα συναντιούνται μια τελευταία φορά, όσο συναγωνίζονται και ο πιο ειλικρινής διάλογος της ταινίας ξεκινά. Ο Κρις Χέμσγουορθ με τον Ντάνιελ Μπρουλ αναβίωσαν στο «Rush» την πιο σημαντική κόντρα των 70s της Formula 1 και δεν ήταν λίγες οι φορές που στοιχεία του χαρακτήρα των δύο ανδρών έγιναν γνωστά. Η ταινία είχε πάρει τις ευχές του Νίκι Λάουντα αφού, όπως είχε πει και ο ίδιος, ήταν περισσότερο από 80% σωστή, ενώ μάλιστα και ο ίδιος ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εμφανίστηκε στο τέλος της.

mv5bmty2mdi3mde5of5bml5banbnxkftztgwntqwnzgwmde._v1_sx1500_cr001500999_al_.jpg

Ο αυστριακός θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού είδε τον αντίπαλο από τα νεανικά του χρόνια να κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1976, λίγο μετά το ανατριχιαστικό ατύχημά του στο Νίρμπουργκρινγκ. Από όταν η Φεράρι του Νίκι Λάουντα τυλίχθηκε στις φλόγες, η ζωή του άλλαξε δραματικά. Τα σοβαρά εγκαύματα και η εισπνοή τοξικών αερίων ήταν η αιτία για δεκάδες πλαστικές επεμβάσεις και για πολλές επισκέψεις στα νοσοκομεία για 4 δεκαετίες. Ήταν η αιτία και για την απώλεια της ζωής του, τη Δευτέρα 20 Μαΐου του 2019. Αλλά εκείνος ο τραυματισμός δεν στάθηκε ικανός να του κόψει την πορεία για τον πρωταθλητισμό.

Έξι μόλις εβδομάδες μετά ο Νίκι Λάουντα τους ξάφνιασε όλους και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση κερδίζοντας μάλιστα την 4η θέση. Την επόμενη χρονιά η τάξη αποκαταστάθηκε. Ο αυστριακός οδηγός κέρδισε ξανά τον μεγάλο του αντίπαλο και σαν από θαύμα κέρδισε το 2ο από τα τρία πρωταθλήματα της καριέρας του. Ο Χαντ είχε πετύχει τον σκοπό του. Έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής. Μετά έχασε το κίνητρό του και, όπως φάνηκε και στο «Rush», αυτό τον ώθησε σε μια ζωή γεμάτη απολαύσεις και μακριά από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Rush 2013 Ending

Ο Νίκι Λάουντα, ένας πραγματικός μαχητής της ζωής δεν μπόρεσε να το καταλάβει. Γιατί ο Χαντ ήταν εντάξει με ένα πρωτάθλημα τη στιγμή που ο ίδιος ήταν στο νοσοκομείο; Μετά θυμήθηκε όσα πέρασε στο νοσοκομείο και εκείνα που σημάδεψαν την κόντρα του με τον Χαντ από τη Formula 3. Και έπειτα η τελευταία στιγμή black humor από τον βρετανό στην ταινία.

Ακολούθως ο Νίκι Λάουντα (Ντάνιελ Μπρουλ) του ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο και τότε εξιστόρησε τα όσα ακολούθησαν. Δεν ξαφνιάστηκε που ο Χαντ πέθανε στα 45 του από καρδιακή προσβολή αλλά στεναχωρήθηκε για τον αντίπαλο που τόσο σεβόταν και αγαπούσε να μονομαχεί. Ο Νίκι Λάουντα ήταν πολύ διαφορετικός από τον μεγάλο του αντίπαλο και για αυτό δεν τον κατάλαβε ποτέ. Και στο φινάλε του «Rush» είδαμε με τη βοήθεια του Ρον Χάουαρντ, ποιος πραγματικά ήταν ο μεγάλος αυστριακός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY