Αυτοκινηση

Dacia Duster 1.5dCi 4X4

Ένα ολοκληρωμένο crossover που χαρακτηρίζεται, κυρίως, από το προσιτό κόστος κτήσης και χρήσης

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133842-304961.JPG

Τι είναι

> Το μικρομεσαίο crossover της Dacia

> Ένα ολοκληρωμένο crossover που χαρακτηρίζεται, κυρίως, από το προσιτό κόστος κτήσης και χρήσης

Ξεχωρίζει για

> Τις πραγματικές εκτός δρόμου δυνατότητες, την ανθεκτική κατασκευή τόσο των μηχανικών μερών όσο και του εσωτερικού που σχεδιάστηκαν να αντέχουν στη σκληρή χρήση.

> Τους πλούσιους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές όσο και τον πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας

image

Silicon Valley

> Το σύστημα πολυμέσων Media Nav σας προσφέρει πλήθος λειτουργικών χαρακτηριστικών

> Η οθόνη αφής των 7΄΄ προσφέρει άνεση και ευκολία

στη χρήση, ενώ το ενσωματωμένο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης θα σας οδηγήσει εύκολα στον προορισμό σας.

> H λειτουργία Βluetooth σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις hands free και στη θύρα USB μπορείτε να συνδέσετε το smartphone σας ή οποιαδήποτε φορητή συσκευή αποθήκευσης ήχου.

> Το ηχοσύστημα Dacia Plug & Radio, διαθέτει οθόνη 3 γραμμών που προσφέρει εύκολη ανάγνωση των πληροφοριών, CD με mp3 player, λειτουργία Audio streaming, Βluetooth και θύρες USB-AUX.

image

Safety First

> Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESC) με ASR, αλλά και το ABS με σύστημα υποβοήθησης σε απότομο φρενάρισμα (AFU), προσφέρουν σύγχρονη ασπίδα προστασίας για τον αποτελεσματικό έλεγχο της πορείας του αυτοκινήτου. Οι αερόσακοι οδηγού-συνοδηγού και οι εμπρός πλευρικοί αερόσακοι συμπεριλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

> Η ηχητική ειδοποίηση για την πρόσδεση ζώνης ασφαλείας οδηγού-συνοδηγού, τα πίσω πλαϊνά καθίσματα διαθέτουν σύστημα υποδοχής ISOFIX, ενώ για τη στάθμευση σε θέση με περιορισμένο χώρο οι πίσω αισθητήρες στάθμευσης θα σας διευκολύνουν στους ελιγμούς με άνεση και ασφάλεια.

> Μέσω των χειριστηρίων στο τιμόνι, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα ανώτατο όριο ταχύτητας (Speed limiter) ή την ταχύτητα με την οποία θέλετε να κινείστε (Cruise control).

image

Κινείται

> Από τον πετρελαιοκινητήρα (προελεύσεως Renault) 1.5 dCi που αποδίδει 110 ίππους με μέγιστη ροπή 240 Nm.

> Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, η κλιμάκωση του οποίου έχει προσανατολισμό για εκτός δρόμου χρήση βασικά, χωρίς ωστόσο να υστερεί και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο

> Η εργοστασιακή τιμή μικτής κατανάλωσης είναι 5,1 λίτρα/100 χλμ, τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 12,9΄΄ ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 168 χ.α.ώ.

> Το Duster στην τετρακίνητη έκδοση είναι εξοπλισμένο με το δοκιμασμένο σύστημα του Qashqai. Ουσιαστικά είναι προσθιοκίνητο και ανάλογα με την επιλογή ενός περιστροφικού διακόπτη στη θέση AUTO ή LOCK, η ροπή μοιράζεται μέχρι και 50:50 στους δύο άξονες.

image

Στρίβει

> Η υψηλή απόσταση από το έδαφος και οι μεγάλες γωνίες διέλευσης (προσέγγισης και αποχώρησης) είναι χαρακτηριστικά που του προσδίδουν τις πραγματικές δυνατότητες ενός 4Χ4. Η κατασκευή του τού δίνει τη δυνατότητα να αντεπεξέρχεται σε όλους τους τύπους οδοστρώματος με χαρακτηριστική άνεση, ακόμα και με «επιθετική οδήγηση... Βλέπετε, οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων (γόνατα McPherson με ψαλίδια βάσης εμπρός/πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω) μπορεί να μην «ξέχασαν» το γαλλικό DNA τους που σημαίνει άνετο ταξίδι, αλλά στις εκτός δρόμου διαδρομές θα νιώσετε το ίδιο βολικά.

image

Χωράει

> Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 475 λίτρα με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση, ενώ όταν αυτά είναι πεσμένα ο χώρος ανέρχεται σε 1.604 λίτρα

> Έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους στο ταμπλό και στις πόρτες, στις ποτηροθήκες εμπρός και πίσω, στο φωτιζόμενο ντουλαπάκι και στην εταζέρα δυο θέσεων.

Κοστίζει

> Το μοντέλο Dacia Duster 1.5dCi Ambiance 4X4 από 19.790 ευρώ

image

Κάτι άλλο;

> Τα Dacia είναι γνωστό ότι είναι αυτοκίνητα χαμηλού κόστους και όχι χαμηλής ποιότητας. Επιτυγχάνεται δε ο στόχος αυτός, αφού τα μοντέλα της δανείζονται τεχνικές λύσεις και στοιχεία από άλλα μοντέλα του ομίλου Renault. Έτσι το Duster βασίζεται στο πάτωμα του Nissan Qashqai, αλλά σε άλλα μοντέλα της Renault.

Προβληματίζει

> Το κοντό κιβώτιο στις μακρινές διαδρομές


FAST LANE

image

Škoda

Νέα εποχή για την τσέχικη μάρκα στην Ελλάδα! Η Kosmocar παρουσίασε στους δημοσιογράφους την ανάληψη της αντιπροσώπευσης της Škoda στη χώρα μας και διά στόματος του νέου διευθυντή Πωλήσεων & Marketing κ. Ανδρέα Χαλμπέ ενημερωθήκαμε για τους στόχους της νέας πορείας της Škoda στη χώρα μας. Όπως αναφέρθηκε σχετικά, για το 2016 στόχος είναι η επικοινωνία της νέας φιλοσοφίας Škoda και ο ορισμός της βάσης για σταδιακή αναβάθμιση των εκθέσεων. Το 2017 θα δοθεί έμφαση στο λανσάρισμα των νέων μοντέλων στην κατηγορία των SUV, στοχεύοντας παράλληλα και σε σταθερή αύξηση πωλήσεων και μεριδίου αγοράς της μάρκας. Παράλληλα, στην παρουσίαση της ανάληψης της αντιπροσώπευσης της Skoda από την Kosmocar, αναφέρθηκε ότι η παγκόσμια ζήτηση μοντέλων Skoda συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ κατέκτησε τον υψηλότερο δείκτη πιστότητας πελατών το 2015, ανακοινώνοντας επίσης το λανσάρισμα ενός νέου ή ανανεωμένου μοντέλου Škoda κάθε 6 μήνες, με 5 λανσαρίσματα το 2017 (νέα και ανανεωμένα μοντέλα). Τέλος έγινε γνωστός ο μεσοπρόθεσμος στόχος-πλάνο πωλήσεων 1.5 εκατομμυρίων οχημάτων Škoda ετησίως στην παγκόσμια αγορά!

image

Peugeot

Στην ελληνική αγορά το νέο 2008! Το Peugeot 2008 εμφανίστηκε στην αρένα των SUV το 2013 και έχοντας όλα τα εχέγγυα για μια εξαιρετική εμπορική πορεία πέτυχε να έχει ξεπεράσει, σε πωλήσεις, τις 580.000 μονάδες παγκοσμίως. Με στόχο τη συνέχεια αυτής της απόλυτα πετυχημένης πορείας, το νέο 2008 απέκτησε μία ακόμη πιο δυναμική και ελκυστική εμφάνιση, ενισχύεται με ακόμα καλύτερη αίσθηση ελέγχου χάρη στο καινοτόμο Peugeot i-Cockpit που διασφαλίζει όλα τα προτερήματα του αυτοκινήτου: προνοητικότητα, ευελιξία, άνεση και ασφάλεια στην οδήγηση.

Το Grip Control, ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, προσδίδει στο 2008 απόλυτη προσαρμοστικότητα σε όλους τους τύπους εδάφους. Συνδυάζεται με ελαστικά προδιαγραφών Mud & Snow (all-Season). Το Peugeot 2008 διαθέτει νέα στοιχεία εξοπλισμού, όπως το σύστημα Mirror Screen, η κάμερα οπισθοπορείας, η αυτόνομη πέδηση (Active City Brake) και η υποβοήθηση στάθμευσης (Park Assist).

Τέσσερις εκδόσεις έχουν αναδειχτεί ως «Best-in-Class» (καλύτερες στην κατηγορία τους), συμπεριλαμβανομένης της 1.2L PureTech 130 S&S με το μηχανικό 6-τάχυτο κιβώτιο. Το νέο Peugeot 2008 διατίθεται σε πλήθος εκδόσεων τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και κινητήρων, με τιμή έναρξης τα €14.850.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ