Life

Πρώτη φορά στην παραλία με μωρό: Τι να προσέξετε

Πώς θα προετοιμάσετε το παιδί για αυτή τη νέα εμπειρία

sofia-tsonou.png
Σοφία Τσώνου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μωρό που παίζει στη θάλασσα

How Are You Mum: Η Σοφία Τσώνου δίνει tips σε γονείς για την πρώτη επαφή του μωρού με τη θάλασσα

Αν έφτασε η πρώτη φορά που θα επισκεφθείτε την παραλία παρέα με το καινούριο μέλος της οικογένειάς σας, ενδεχομένως να έχετε αγχωθεί για το τι θα πρέπει να προσέξετε για να προστατεύσετε το παιδί από τον ήλιο και πως πρέπει να το προετοιμάσετε ώστε να του φανεί μια διασκεδαστική εμπειρία. Το ενδεχόμενο να αρχίσει να κλαίει και να τσιρίζει μόλις ακουμπήσει τα πόδια του στο νερό δεν θέλετε ούτε να το φανταστείτε, γι’ αυτό καλό είναι να είστε διαβασμένες πριν το επιχειρήσετε!

Πώς θα προετοιμάσετε το παιδί

  • Φροντίστε το παιδί σας να είναι ξεκούραστο και να έχει κοιμηθεί ώστε να είναι έτοιμο για παιχνίδι.
  • Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την σωστή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, ακόμη και κάτω από την ομπρέλα και πάντα να φοράτε στο μωρό μπλουζάκι και καπέλο.
  • Προτιμήστε να επισκέπτεστε την παραλία πριν τις 11 το πρωί ή αργά το απόγευμα. Εκτός από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου θα πρέπει να αναλογιστούμε και την δυσφορία που μπορεί να αισθανθεί το μωρό από την υπερβολική ζέστη.
  • Κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά σας, μπείτε σιγά- σιγά στη θάλασσα έτσι ώστε πρώτα να βραχούν τα πόδια του και ν’ αρχίσει σταδιακά να συνηθίζει την θερμοκρασία του νερού. Στη συνέχεια, αρχίστε να βρέχετε το υπόλοιπο σώμα του.
  • Μόλις βγείτε από την θάλασσα σκουπίστε το, βάλτε του καθαρή πάνα, αντηλιακό, ένα μπλουζάκι και δώστε του την ευκαιρία να αισθανθεί την άμμο και τις πετρούλες στα χέρια και στα πόδια του, πάντα υπό την επίβλεψη σας.
  • Τέλος, οι παιδίατροι συνιστούν μετά τον 3μήνα να μπαίνουν τα μωρά στην θάλασσα, οπότε καλό είναι να πάρετε την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε κίνηση.

Μην ξεχνάτε! Αν το παιδί σας γκρινιάζει ή δείχνει δυσφορία μην το πιέσετε. Είναι καλύτερα να προσπαθήσετε κάποια άλλη στιγμή που ίσως να αισθάνεται περισσότερο έτοιμο για την νέα αυτή εμπειρία.

Καλές βουτιές!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ