- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι μανιακοί με τις λίστες (Blogovision)
Τι είναι Blogovision; Ετήσια σύναξη μουσικόφιλων, στο τέλος του χρόνου, που παίζουν το παιχνίδι του countdown από την 1η μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου με αντίστροφη αποκάλυψη του top 20 τους καθημερινά, από το Νο 20 ως το Νο 1.
Ε και; Έχει πλάκα γιατί κάνουν ξεπερασούρες, ενώ στο τέλος όλα κορυφώνονται με ένα πάρτι-συναυλία στις 22 του μήνα για να ανακοινώσουν την τελική εικοσάδα (και να πιούνε). Το πάρτι κάθε χρόνο γίνεται και πιο μεγάλο.
Φέτος έπαιξαν: Οι His Majesty The King Of Spain στο Bios.
Άλλα βραβεία: Καλύτερη παρουσίαση, προσωπική λίστα που έφτασε κοντύτερα στην τελική κ.λπ.
Highlight: Ο φετινός παρουσιαστής της βραδιάς, Θοδωρής Κανελλόπουλος. «Ήταν πιο χαρούμενος και από τότε που έβγαλε καινούργιο μενού η πίτσα Ντόμινο’ς».
Θεωρία συνωμοσίας: Διαβάζουν όλοι τα ίδια ξένα μουσικά blogs;
Ποιοι είναι; Άνθρωποι που αγαπούν τις λίστες. Bloggers, μουσικοί δημοσιογράφοι, καλά καλοδιωμένοι στα social media. Hip(στερς).
Τους έχουμε δει: Στο ιστορικό κέντρο, γενικά. Μεταξύ Drunk Sinatra, Keybar και Aμπάριζας. Στο Bios και στο S.I.X. Dogs είναι μόνιμοι.
Είναι αγαπημένοι: Πολύ. Και κινούνται ομαδικά. Ακόμα και χωριστά αν ξεκινήσουν, στο τέλος βρίσκονται όλοι μαζί – στη Βαρκελώνη για το Primavera.
Φετινό ραντεβού: Προσκύνημα στους My Bloody Valentine, Blur, Jesus And Mary Chain.
Πάρεργο: Τελευταία λυσσάνε οι περισσότεροι από τους ψηφίσαντες (180 στην τελευταία blogovision) με το κινηματογραφόφιλο letterboxd.com.
Guru: Το Blogovision το ξεκίνησε το 2007 ο Μάρκος Φράγκος (http://gone4sure.wordpress.com/)
Βρείτε τους: #blogovision [Φωτο.: Ηis Majesty The King Of Spain, live στα Blogovision]
Οι άλλοι μανιακοί με τις λίστες (Blogoscars)

Ο Μανώλης Βαμβούνης στο making of «Iron Lady»

Ο @george the beast στο making of
Τι είναι Blogoscars; Η ετήσια συνάντηση Ελλήνων blogers σινεφίλ που ξεκίνησε (πριν 3 χρόνια) με μια απλή πρόταση του @rebelli0n, μετά τη σοβαρή ήττα των οσκαρικών προπέρσινων αποτελεσμάτων και τις απανωτές νίκες ταινιών που θεωρούν επιεικώς overhyped.
Ποιοι είναι; Ο @Dr Manolis Vamvounis οργανώθηκε με τον @rebelli0n, τον @dark_tyler και τον @dimitrisdx (ναι, το twitter είναι αναντικατάστατος κώδικας σε αυτό που κάνουν) και μέσα σε λίγες μόνο μέρες μαζεύτηκε εντυπωσιακός αριθμός από bloggers και φίλους με κοινά στοιχεία: την αγάπη για τις ταινίες, το fun, τη δημιουργικότητα (αρκεί να δει κανείς τις παρουσιάσεις τους) και την εμμονή να βάζουν πράγματα σε αριθμημένες λίστες.
Τι έχουν: Μούσια.
Τι κάνουν: Κάθε Δεκέμβριο, επί μία εβδομάδα (15-22/2) ψηφίζουν στις βασικές κατηγορίες των Όσκαρ. Μετά μαζεύονται και (ε, ναι) κάνουν πάρτι.
Ε και; «Αναγνωρίζουμε πόσο πιο γαμάτοι είμαστε από τους Αμερικάνους».
Fun: Χαβαλές. Σινεκόντρες. Καινούργιες φιλίες. Η αποκάλυψη ότι ΔΕΝ είσαι ο μόνος που ανακάλυψες μία «άγνωστη ταινία», υπάρχουν κι άλλοι σαν εσένα.
Τους είδαμε: Στο Bios στην Πειραιώς. Στα πάρτι του περιοδικού «Σινεμά».
Όσκαρ ειδικών εφέ: Στην τελετή των βραβείων τα αποτελέσματα τρέχουν σε ένα matrix, σαν teaser στον πίνακα ανακοινώσεων του αεροδρομίου.
Highlight: Την πρώτη χρονιά όλοι πόζαραν μοστράροντας ένα ψεύτικο πόδι-με-μπούτι ίδιο με το πόδι της Angelina Jolie στη γνωστή φωτογραφία στο κόκκινο χαλί.
Δεν πρέπει να χάσετε: Τα μικρά φιλμ που γυρίζουν, αντιγράφοντας το γνωστό πια μοντάζ με τις υποψήφιες ταινίες των Όσκαρ. Οι Blogoscars δημιουργούν τις δικές τους ταινίες-μοντάζ, εισβάλλοντας μέσα στις σημαντικότερες σκηνές της χρονιάς. Ξεκίνησαν δειλά με το «Social Network» και το «Inception» για να φτάσουν πέρυσι να ξαναγυρίζουν σκηνές από το «Drive», τα «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και το «Άλογο του Τορίνο» με δικό τους ταξί στους δρόμους του Βοτανικού! Κανένα ακριβοπληρωμένο στούντιο.
Δείτε τους: facebook.com/blogoscars

Ο Μανώλης Βαμβούνης στο making of «Iron Lady»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους
Ο μύθος που πρέπει να αφήσουμε πίσω και αυτά στα οποία πρέπει να δώσουμε σημασία
Η πλατφόρμα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να εξερευνούν συνεργασίες, samples και διασκευές
Παρακολουθήσαμε την πανελλήνια «πρώτη» παρουσίαση του 7GT, του αμιγώς ηλεκτρικού Grand Tourer της Zeekr στην Ελλάδα.
Η γύρη και οι εποχικές αλλεργίες επηρεάζουν και τα κατοικίδια - Τα συμπτώματα και οι τρόποι αντιμετώπισης
Η ΕΕ καθυστερεί την πλήρη απαγόρευση PFAS – Εξαιρέσεις για κρίσιμους τομείς και βιομηχανία
Νέα μελέτη δείχνει ότι η μείωση της ποικιλίας στα γεύματα καταπολεμά την «κόπωση λήψης αποφάσεων»
Έρευνα καταγράφει εκατοντάδες περιστατικά εξαπάτησης, παραβίασης κανόνων και αυθαίρετων ενεργειών
Η φιλοσοφία παραμένει ίδια: σπιτικό φαγητό, καθαρές γεύσεις, καμία ανάγκη για εντυπωσιασμό
Ακριβότερες όλες οι συνδρομές χωρίς νέες παροχές
Το παγκόσμιο κίνημα που σπάει τα ταμπού - Γιατί χιλιάδες άνθρωποι συναντιούνται για να μιλήσουν ανοιχτά για το τέλος της ζωής
Εκεί θα φας παραδοσιακά τυλιχτά (καθώς ένα δεν φτάνει) με ζουμερό κρέας και λαχταριστή σάλτσα
Συνομιλία με την καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (ΕΚΠΑ) Τζίνα Καλογήρου
Παραμορφώσεις, τραυματισμοί, αθλητικές κακώσεις
20 χρόνια δημιουργεί λύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της ψηφιακής εποχής
Οι ένοχοι πίσω από το τρίξιμο και σφίξιμο των δοντιών, ενώ κοιμόμαστε
Πόσο εφικτή είναι η καθημερινή χρήση των ηλεκτροκίνητων ΙΧ και ταξί;
Επετειακό φεστιβάλ στις 4 και 5 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
Οι αδερφοί Τέιτ, το OnlyFans και η προσέγγιση του δημοσιογράφου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.