Μπάσο στο χειρουργείο
O Surgeon έρχεται την Παρασκευή στην Αθήνα. Του ζητήσαμε να μας αποκαλύψει το δίσκο...
- …που του άλλαξε τη ζωή Isao Tomita, «Tomita’s Greatest Hits», τον είχε ο πατέρας μου και τον άκουγα όλη την ώρα σπίτι. Ήταν η πρώτη φορά που άκουσα ηλεκτρονική μουσική, με αιχμαλώτισε στη στιγμή.
- …που τον έπεισε να γίνει παραγωγός/DJ The Beatles, «White Album» – μάλλον το «Revolution 9» από τους Beatles με έψησε να ασχοληθώ με τις λούπες. Το DJing προέκυψε, γιατί απλά ήθελα να μοιράζομαι με άλλους τη μουσική που με συναρπάζει.
- που πάντα έχει μαζί του γιατί κάνει τον κόσμο να χορεύει Σχεδόν οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει ο Blawan.
- …πού εκφράζει το τρέχον στάτους της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής Δεν θα πω ένα δίσκο, αλλά μια εικόνα. Ένα δωμάτιο γεμάτο απελπισμένους ανθρώπους που όλοι θέλουν να ακουστούν και φοβούνται ότι αν σταματήσουν να φωνάζουν, θα πάψουν να υπάρχουν.
- …που του αρέσει να ακούει, ενώ διαβάζει Bret Easton Ellis Δεν ακούω σχεδόν ποτέ μουσική όταν διαβάζω, γιατί θέλω να συγκεντρώνομαι. Αγαπημένο μου το «Λιγότερο από μηδέν» με μικρή διαφορά από «American Psycho».
- …που ντύνει μια σπουδαία κινηματογραφική σκηνή Τρία σάουντρακ. Το «Eraserhead» του David Lynch, το «Apocalypse Now» της Carmin Coppola και φυσικά το «Blade Runner» του Vangelis.
- …που του θυμίζει το μουσικό ήρωα της εφηβείας του Ποιος να ήταν αλήθεια; Ο Lou Reed; Ο Morrissey; Ή ο John Lennon;
- …που άκουσε εκείνο το πρωινό που απάντησε στις ερωτήσεις της A.V. The Beatles, «Please Please Me».
- …που δικαιολογεί το «χειρουργικό» καλλιτεχνικό του όνομα Το «Screw The Roses» που κυκλοφόρησα πριν από 12 χρόνια και θεωρώ ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη μου δουλειά. Νομίζω ότι έχει επηρεάσει αρκετούς techno δίσκους που βγαίνουν ακόμα και σήμερα.
Ο Surgeon, κατά κόσμον Anthony Child, γεννήθηκε στο Νιούπορτ πριν από 42 χρόνια κι αποτελεί έναν από τα πλέον καθοριστικά ονόματα στη χορευτική μουσική εδώ και 20+ χρόνια, επιβάτης στην techno υπερταχεία Μπέρμιγχαμ - Λονδίνο - Βερολίνο. Την Παρασκευή στο 6 d.o.g.s., μαζί του οι Mr. Statik, Runner, Roman και Manu (€ 10, στο athensvoice.gr ακούστε και τις επιλογές του)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Με κοντά στις 300.000 προβολές μέσα σε 48 ώρες
Ακούστε και τα 28 τραγούδια
Αποκαλύφθηκαν τα 14 τραγούδια του πρώτου ημιτελικού του Sing for Greece 2026
Ακούστε τα ολόκληρα για πρώτη φορά
Στις 20 Ιανουαρίου, μια βραδιά στο Θέατρο Ολύμπια με έργα των Λέοναρντ Μπερνστάιν, Τζορτζ Γκέρσουιν και Αντονίν Ντβορζάκ
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Γουλανδρή Σύγχρονης Τέχνης, το Half Note, την ΕΒΕ και το Ίδρυμα Θεοχαράκη
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από έρευνα
H οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα το 2027
Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, στις 17:00 στην ΕΡΤ1
Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανού ποπ σταρ κυκλοφορεί στις 6 Μαρτίου
65 χρόνια πορείας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε μια ζωή γεμάτη από ελληνικό τραγούδι
Ο Σπαρτιάτης ράπερ αποκάλυψε τις πρώτες ρίμες από τα νέα του τραγούδια με ένα ατμοσφαιρικό φιλμ του Απόστολου Ζυγούρη
Η επανέκδοση ενός δίσκου-σταθμού στην ιστορία της τζαζ
Από τον Φραντσέσκο Πιεμοντέζι στον Λούκας Στέρνατ και το πιανιστικό σύνολο Piandemonium
Ένα τραγούδι για το σώμα και την ανάγκη απελευθέρωσης
Πρωτότυπες ζωντανές συναντήσεις όπου οι καλλιτέχνες μιλούν ανοιχτά και η μουσική γίνεται σχέση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.