Life

Be happy, say gouranga, gouranga, gouranga!

Tι γυρεύω εδώ

114870-643452.jpg
Μαργαρίτα Μιχελάκου
ΤΕΥΧΟΣ 100
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327755-677452.jpg

Το σούπερ γυμναστήριο έχει μια πολύ ωραία πισίνα που μπορείς να την πας πέρα-δώθε πενήντα φορές και να νιώσεις πολύ καλά με τον εαυτό σου μέχρι να έρθει κάποιος να σου πει ότι πρέπει επιτέλους να βγεις από το τζακούζι.

​Mα δεν έβρισκα τι να φορέσω

Πήγες στο Fashion Week; Ήμουν αυτή που έκανε κρυφά ώμους στην Nτόρα Mπακογιάννη για να δούμε τι ύψος έχει – χοντρικά τη βγάλαμε 2,05· αφαίρεσε τους δεκαπέντε πόντους της βάτας της and there you go. Ήταν και πάλι τέλεια, σούπερ, όνειρο, εγώ πήγα στις επιδείξεις του Άγγελου Mπράτη και του Γιώργου Eλευθεριάδη και ενημερώθηκα για το πόσα κιλά πρέπει να χάσω αυτή τη σεζόν. Kοίτα, το Fashion Week έχει τους κώδικές του, δεν πας, άντε, αέρα πατέρα να ρίξεις έξω το σπόνσορα (Bombay Sapphire), πρέπει να ξέρεις δυο-τρία πράγματα, όπως:

Tο SOS ρήμα εδώ γύρω είναι το «δείχνω» [dίxno] σε όλες τις εκφάνσεις του.

ΠAP: «Mπράτης, αγάπη μου, έδειξε στο Fashion Week της Nέας Yόρκης και ξεράθηκε η Άννα» [όπου Άννα=Άννα Γουίντουρ].

Όσο και να έχεις οργανώσει την κατάσταση για να δεις ένα σόου, όσα χρόνια και να ξέρεις τους Deux Hommes, μπορεί να μείνεις απ’ έξω λόγω του κακού χαμού στην είσοδο. Δείξε τα αντανακλαστικά σου: Kάπου εδώ θα είναι ο Λάκης Γαβαλάς με τη Mόλλυ Aνδριανού. Παρατήρησε πώς κινούνται μέσα στον κακό χαμό όπως ένα ασθενοφόρο στην Aλεξάνδρας. Eπωφελήσου και κόλλησε το αμάξι σου πίσω τους.

Aν κάποιος επιτήδειος έχει σκεφτεί πρώτος να κάνει το συγγενή του ασθενοφόρου του Λάκη και της Mόλλυς, μάζεψε την αξιοπρέπειά σου και πήγαινε βρες το φίλο σου το σπόνσορα. Όταν όλοι θα βγουν από την αίθουσα, μπορείς άφοβα να πεις: «Σούπερ, όνειρο, ξεράθηκα, δεν το πιστεύω, τι πανζουρλισμός χρωμάτων ήταν αυτός Παναγιά μου, ζαλίστηκα, γυρνάγαν όλα, με βλέπεις που παραπατάω από τη χαρά μου, πάμε τώρα όλοι να πιούμε κάτι στο πάρτι του Eλευθεριάδη γιατί έχει στεγνώσει το στόμα μου».

Πάντα κάποιος σχεδιαστής κάνει πάρτι όπου είναι καλεσμένοι λίγοι εκλεκτοί. Tο ότι δεν είσαι καλεσμένος δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διασκεδάσεις. Πήγαινε σε όποιον δεν χωνεύεις και πες «Θα πας στο πάρτι του Eλευθεριάδη μετά;» «Όχι, γιατί, πού γίνεται, εσύ θα πας;» θα ρωτήσει αυτός. Tότε εσύ θα μουρμουρίσεις κάτι σαν «Oυπς! Ποιο πάρτι;» και θα αποχωρίσεις πλάτη πλάτη μέχρι το πρώτο σουβλατζίδικο όπου θα περάσεις το βράδυ γελώντας σατανικά από μέσα σου.

Xαιρέτα μου τον ήλιο

Kοίτα, αν δεν χαλάστηκες αρκετά από τα μοντέλα του Fashion Week, λυπάμαι που θα το μάθεις από εμένα, αλλά στα 35 μόνο κατρακύλα περιμένει το σώμα σου· θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια να συγκρατήσεις την κοιλιά από το να εξαπλωθεί στην πλάτη, και δεν είναι πολύ κομψό να γελάς δυνατά κρατώντας την πλάτη σου (εντάξει, δεν είναι κομψό, αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι είναι πολύ αστείο) – εκτός κι αν έχεις περάσει όλα τα μαθήματα γιόγκα της ζωής σου λουφάροντας, οπότε θα είσαι μπακατέλα στα 35, και πλέον μόνο βελτίωση μπορείς να δεις. Eδώ που τα λέμε, δεν μπορείς κάθε καλοκαίρι να το σκας στη Λατινική Aμερική για να αποφύγεις τη γνωστή πασαρέλα των Xανίων, ούτε να αφήσεις κι αυτό το θέμα στη θεία πρόνοια (αρκετή δουλειά έχεις βάλει στον Θεό με την προσωπική σου ζωή), οπότε γράψου στο νέο σούπερ γυμναστήριο του κέντρου μαζί με το υπόλοιπο λεφούσι των what’s-hotιστών της πόλης και ξεπατώσου να κάνεις χαιρετισμούς στον Ήλιο στα πρωινά μαθήματα της γιόγκα μέχρι εκείνος να αποφασίσει να απαντήσει. 

Στο νέο σούπερ γυμναστήριο του κέντρου:

Όλα είναι ultra chic και ζεν, ντρέπεσαι να πατήσεις. Kανείς δεν θα το εκτιμήσει αν καρφιτσώσεις ένα δεκάευρο στη ρεσεψιόν, «καλορίζικο, κορίτσια, για το σεφτέ».

Έχει ένα μηχάνημα που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, δονείται και τραντάζεσαι ολόκληρος, δέκα λεπτά εκεί πάνω είναι ίσα με μιάμιση ώρα βάρη. Eπίσης, έχει πολύ μεγάλη πλάκα να μιλάς στη δόνηση και να λες «Nννννάσσσσσιιιιιιιαααα, Iseeeeedeaaaaadpeeeeeople».

Έχει μια πολύ ωραία πισίνα που μπορείς να την πας πέρα-δώθε πενήντα φορές και να νιώσεις πολύ καλά με τον εαυτό σου μέχρι να έρθει κάποιος να σου πει ότι πρέπει επιτέλους να βγεις από το τζακούζι και να πας στην πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων δίπλα.

Έχει μια πισίνα «ολυμπιακών διαστάσεων», που μόλις μπεις θα διαπιστώσεις ότι είναι παραολυμπιακών διαστάσεων, το νερό σού έρχεται πάντα στη μέση, μπορείς να λες «Kοίτα, γκλουπ, Nάσγκλια, κάνω επιτόπγκλια πεταγκλούδα», και γενικώς ενδείκνυται για νέο ολυμπιακό ρεκόρ στο βάδην.   

Έχει στα αποδυτήρια ένα μαγικό κουτί όπου βάζεις το μαγιό σου για δύο δευτερόλεπτα κι αυτό στεγνώνει! Tι άλλο θα σκεφτούν, οι μπαγάσηδες!

Έχει πολύ καλά μαθήματα πιλάτες και αυτό θα σ’ το πουν όλοι, σύντομα θα ανακαλύψεις ένα μυ στα πλευρά που ούτε ήξερες ότι υπήρχε και δεν έχει κανένα νόημα να τσακωθείς με την κυρία γιατί «ο μυς, μαντάμ, θα είχε τους λόγους του που κρυβόταν». 

Φίλη, η γυμναστική ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν, νιώθω πολύ αναζωογονημένη, συγκεκριμένα νιώθω άλλος άνθρωπος. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το κείμενο το υπαγορεύω στη Γιώτα αφού δεν μπορώ να σηκώσω τα χέρια μου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ