- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τυφώνας Χάρβεϊ - Εικόνες καταστροφής – Αναμένεται κυκλώνας (video)
Την Τρίτη μεταβαίνει στην πολιτεία ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Χάρβεϊ ήρθε στο Τέξας ως τυφώνας Κατηγορίας 4 (ύψιστο επίπεδο κλίμακας), με ανέμους 210 χλμ/ώρα, και είναι η ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει το Τέξας από το 1961, έχοντας αφήσει δύο νεκρούς στο πέρασμά του.

. @Munxoner on #Periscope: live from Houston #HurricaneHarvey #Houstonflood https://t.co/MzkPeWSKIm
— Gary FrostGermanotta (@frostygary) 27 Αυγούστου 2017
Τμήματα της πόλης του Χιούστον, κοντά στις ακτές του Τέξας στον Κόλπο του Μεξικού, έχουν καταγράψει πάνω από 76 εκατοστά (30 ίντσες) βροχόπτωσης σε 48 ώρες, ενώ η βροχή συνεχίζεται, δήλωσε σήμερα η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την αντιπλημμυρική αρχή στην οποία υπάγεται η κομητεία Χάρις όπου βρίσκεται το Χιούστον, οι επιπτώσεις του τυφώνα Χάρβεϊ συναγωνίζονται αυτές της τροπικής καταιγίδας Άλισον, η οποία είχε φέρει στο Τέξας επίπεδα βροχόπτωσης πάνω 102 εκατοστά (40 ίντσες) τον Ιούνιο 2001, πλημμυρίζοντας 70.000 σπίτια και προκαλώντας ζημιές αξίας 9 δις δολαρίων (7,55 δις ευρώ).

"Το εύρος και η ένταση της βροχόπτωσης αυτής είναι πέρα από οτιδήποτε έχει καταγραφεί έως τώρα. Έρχονται καταστροφικές πλημμύρες και αναμένεται να συνεχιστούν επί σειρά ημερών", είπε η Υπηρεσία σε ανάρτησή της στο Twitter.
Συνεχίζονται οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο Τέξας, ενώ ο Χάρβεϊ κινείται με ανέμους έντασης 65 χλμ/ώρα
Το μετεωρολογικό σύστημα στα νοτιοανατολικά παράλια των Ηνωμένων Πολιτειών έχει 90% πιθανότητα να μετατραπεί σε κυκλώνα τις επόμενες 48 ώρες, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Το κέντρο της καταιγίδας Χάρβεϊ προβλέπεται να μετακινηθεί από το κέντρο της ακτογραμμής του Τέξας σήμερα και να ξαναεπιστρέψει στη θάλασσα απόψε.
Οι πρωτοφανείς πλημμύρες, είπε το Κέντρο, συνεχίζονται στο νοτιοανατολικό Τέξας, ενώ η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ βρίσκεται περίπου 15 χλμ βορειοανατολικά της Βικτόρια του Τέξας, με ανέμους έντασης 65 χλμ/ώρα.
Παραμένει κλειστό το λιμάνι του Χιούστον, η βροχή αναμένεται να συνεχιστεί τοπικά έως και την Παρασκευή
Όλες οι υπηρεσίες στο λιμάνι του Χιούστον, τέταρτης μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Πολιτειών, θα παραμείνουν κλειστές σήμερα λόγω της επικινδυνότητας του καιρού, ενώ συνεχίζονται οι πλημμύρες και η βροχή από την καταιγίδα Χάρβεϊ, είπε χθες η εκπρόσωπος της αρχής του λιμανιού.
Στο μεταξύ, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων είπε ότι η βροχόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή σε ορισμένες περιοχές του Τέξας, φέρνοντας από 38 έως και 63,5 εκατοστά βροχής επιπλέον.

Το Κέντρο προειδοποίησε επίσης ότι υπήρχε πιθανότητα τυφώνων στο βορειότερο άκρο των παράκτιων περιοχών του Τέξας, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την νοτιοδυτική Λουιζιάνα, σήμερα το πρωί (απόγευμα ώρα Ελλάδας).
Το λιμάνι του Κόρπους Κρίστι στο Τέξας ξεκινά την προσπάθεια αποκατάστασης μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ
Το λιμάνι του Κόρπους Κρίστι στο Τέξας έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες αποκατάστασής του μετά από τις αρχικές εκτιμήσεις που μιλούν για ελαφριά με μέτρια επίπεδα καταστροφής και συντριμμιών από τις επιπτώσεις του Χάρβεϊ, που πέρασε από την περιοχή του σημαντικού λιμανιού ως τυφώνας ύψιστης έντασης (Κατηγορία 4), είπε ο διευθυντής του λιμανιού χθες.

"Ολοκληρώνουμε τις αρχικές μας εκτιμήσεις και συνεργαζόμαστε με το Σώμα Μηχανικών του αμερικανικού Στρατού για να ξεκινήσουμε μια επιθεώρηση του πορθμού ίσως και αύριο, και αναμένουμε ότι η προσπάθεια αποκατάστασης θα είναι επιτυχής", είπε ο Τζον Λαρού, επικεφαλής του λιμανιού.
Στο Τέξας μεταβείνει ο Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί στο Τέξας την Τρίτη για να επιθεωρήσει τις καταστροφές και τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ που έπληξε την Πολιτεία το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε απόψε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τη Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, ο Λευκός Οίκος "συντονίζει" τις επιχειρήσεις σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Πολιτείας και των τοπικών αρχών.
Μόλις οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες, θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες, πρόσθεσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.