- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κιμ Γιονγκ Ουν: Σύντομα και με πυρηνικά όπλα
Καταδικάζει ο ΟΗΕ – Πιθανό το στρατιωτικό επεισόδιο
«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας βρίσκεται λίγο πριν την απόκτηση πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας κ. Κιμ Γιονγκ Ουν, προκαλώντας έντονες ανησυχίες σ΄ όλο τον κόσμο για την πιθανότητα στρατιωτικού επεισοδίου, που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε πυρηνικό πόλεμο.
Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με το KCNA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της κομμουνιστικής Βόρειας Κορέας, ο κ. Κιμ είπε επίσης:
- «Ο τελικός μας στόχος είναι να εγκαθιδρύσουμε μια πραγματική ισορροπία δυνάμεων με τις ΗΠΑ και να κάνουμε τους κυβερνώντες των ΗΠΑ να μην τολμούν να μιλούν για μια στρατιωτική επιλογή ενάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας»
- Ο πύραυλός μας, που εκτοξεύτηκε με επιτυχία, αύξησε περαιτέρω τις «στρατιωτικές πυρηνικές δυνατότητες» της χώρας μας (Σ.Σ. βαλλιστικός, μεσαίου βεληνεκούς, τύπου «Hwasong-12», εκτοξεύτηκε Παρασκευή, πέταξε πάνω από την Ιαπωνία κι έπεσε στη θάλασσα).
Σε άλλες εξελίξεις σχετικές με το θέμα:
- Χτες Παρασκευή βράδυ, το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ καταδίκασε την εκτόξευση του πυραύλου ως μια «πολύ προκλητική και σκανδαλώδη» ενέργεια, ενώ ζήτησε από τη Βόρεια Κορέα να «σταματήσει αμέσως» τις πυραυλικές δοκιμές. «Αυτές οι ενέργειες δεν είναι απειλή μονάχα για την περιοχή, αλλά επίσης για όλα τα κράτη - μέλη του ΟΗΕ» τονίζεται στο ψήφισμα του ΣΑ.
- Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ είχε πει, νωρίτερα, πως η Βόρεια Κορέα έδειξε τη πλήρη περιφρόνηση προς τους γείτονές της και ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Και συμπλήρωσε: «Βλέποντας τις δυνατότητές μας, είμαι πεπεισμένος περισσότερο από ποτέ ότι οι πολυάριθμες επιλογές μας δεν είναι μόνο αποτελεσματικές, αλλά και ισχυρές»
- Από την άλλη, η Κίνα, σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, αποδοκίμασε προσεκτικά τις ΗΠΑ: «Ειλικρινά, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα από όσα κάνουν τώρα, ώστε να υπάρξει μια πραγματικά αποτελεσματική διεθνής συνεργασία σ΄ αυτό το θέμα. Θα πρέπει να αποφεύγουν να εκτοξεύουν και άλλες απειλές. Θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους για την επαναφορά του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων», είπε ο κ. Τσούι Τιανκάι, πρεσβευτής της Κίνας στη χώρα.
- Υπενθυμίζεται ότι προχτές η Νότια Κορέα είχε, επίσης, με τη σειρά της, απειλήσει τη Βόρεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.