Ελλαδα

ΕΜΥ- Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές & καταιγίδες από αύριο

Πού θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταιγίδα
Καταιγίδα © EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο Τρίτη 1 Μαρτίου.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (28/2) η ΕΜΥ, για τον καιρό των επόμενων δύο ημερών, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

ΕΜΥ: Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Α. Τρίτη (01-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Β. Τετάρτη (02-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, το νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ημιορεινά της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

 

ΕΜΥ - Ο καιρός αύριο, Τετάρτη 1 Μαρτίου

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική
Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά της χώρας, κατά τόπους πυκνές σε ορεινές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα
πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα φθάνοντας στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς, στα κεντρικά τους 09 με 12 βαθμούς και στα νότια τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ