Ελλαδα

Καιρός -Πέμπτη: Ποιες περιοχές επηρεάζει το ψυχρό μέτωπο (βίντεο)

Πού θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα - Η αναλυτική πρόγνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα με ομπρέλα στη βροχή (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κοπέλα με ομπρέλα στη βροχή (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 έχει βροχές και καταιγίδες, με έντονα καιρικά φαινόμενα στην Εύβοια, καθώς το ψυχρό μέτωπο διασχίζει τη χώρα.

Αναμένεται επιδείνωση καιρού τις επόμενες ώρες, καθώς το ψυχρό μέτωπο διασχίζει την Ελλάδα από τα βόρεια με κατεύθυνση το νότιο τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν αύριο, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο άστατος.

Στο γράφημα που ακολουθεί, παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχής για τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα σε Ανατολική Θεσσαλία, Βορειοανατολική Στερεά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. Στη συνέχεια, πάντως, και κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη.  

Καιρός: Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται την Πέμπτη (23/9) στην Εύβοια, σύμφωνα με το γράφημα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στο Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 22/09/2021 | ΕΡΤ

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 έχει βροχές αλλά και ηλιοφάνεια - Η πρόγνωση

Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο με γρήγορη βελτίωση στη συνέχεια θα έχει ο καιρός αύριο Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια τις θερμές ώρες, ισχυροί και αργότερα μέτριοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και νότια. Πιο αναλυτικά:

  • Προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες σε Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη.
  • Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι έντονα στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Βορειοανατολική Στερεά και στην Εύβοια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια τις θερμές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς), 14 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 23 βαθμούς), 14 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 19 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως τους 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, στο Κεντρικό Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο μέτριοι 5 μποφόρ, όπου αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

 

Τι καιρό θα κάνει αύριο Πέμπτη (23/9) σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια τμήματα και βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Καιρός: Βροχές σε Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο δίνει η πρόγνωση της ΕΜΥ τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου 2021
Καιρός: Βροχές σε Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο δίνει η πρόγνωση της ΕΜΥ τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου 2021 © hnms.gr

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ