Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Ο Χορός της Φωτιάς

Ειδος: Ελληνικό
Χρήστος Λούλης, Ιωάννα Παππά, "Χορός της Φωτιάς", Άρης Μπινιάρης, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τι απέγιναν όσοι είχαν μέσα τους το σπέρμα  της ζωής;

Ο Άρης Μπινιάρης γράφει και σκηνοθετεί μια παράσταση ενθύμησης μέσα από τη μουσική, την κίνηση και την αναπαράσταση. Ο αγώνας αντίστασης, απέναντι στην καταστροφική επέλαση του ολοκληρωτισμού, στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα, στέκεται η αφορμή. Αφορμή για να εστιάσουμε στις γονιμικές ιδιότητες ενός λαού, που εγείρεται και μάχεται ενάντια στις δυνάμεις, που αρνούνται τη ζωή.

Μέσα από κείμενα της εποχής, επιστολογραφία, άρθρα εφημερίδων και μαρτυρίες αποδίδει ανάγλυφα ως πανανθρώπινο σύμβολο, τον διαχρονικό αγώνα για τη μετάβαση από μια κατάσταση σκλαβιάς προς έναν ορίζοντα απελευθέρωσης.

Μουσική και λόγος συνυπάρχουν και με όχημα τη θεατρική δράση, ανάγουν τα γεγονότα, τον τόπο και τον χρόνο, στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων, εκεί που απηχεί, ολόθυμα, η επιθυμία για τη ζωή και τη δημιουργία.

Πρωταγωνιστουν: Χρήστος Λούλης, Ιωάννα Παππά, Δώρα Ξαγοράρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Κώστας Σεβδαλής, Γρηγορία Μεθενίτη, Ελένη Μπούκλη, Κατερίνα Δημάτη, Μάνος Πετράκης, Νίκος Τσολερίδης, Ορέστης Χαλκιάς
Σκηνοθετης: Άρης Μπινιάρης
Συγγραφεας: Άρης Μπινιάρης

Που παιζεται

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Από 30/10 έως 05/01
κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 20:30
κάθε Σάββατο 18:00
κάθε Σάββατο 21:00
κάθε Κυριακή 19:00
Διακεκριμένη €30-25 (Φοιτητικό-Ανέργων), Α’ Ζώνη: €25-20 (Φοιτητικό-Ανέργων). B’ Ζώνη: €20-15 (Φοιτητικό-Ανέργων). Γ’ Ζώνη: €15-10 (Φοιτητικό-Ανέργων)
Τα FAQ του EUROBASKET
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5