Ελλαδα

Νέες αποφάσεις για τις μάσκες: Πού παραμένουν

Τέσσερις εσωτερικοί χώροι που η μάσκα παραμένει υποχρεωτική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα πλοία, όταν ο επιβάτης βρίσκεται στο κατάστρωμα
Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα πλοία, όταν ο επιβάτης βρίσκεται στο κατάστρωμα EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ

Υποχρεωτική η μάσκα σε πλοία, ταξί, φαρμακεία και κρουαζιερόπλοια. Οι νέες αποφάσεις για τις μάσκες, με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ανατροπές με τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους φέρνουν οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα, τα μέλη της επιτροπής εισηγήθηκαν ομόφωνα η μάσκα να παραμείνει στα ταξί και τα φαρμακεία.

Παράλληλα, δόθηκαν διευκρινίσεις για τις μάσκες στα πλοία, με έμφαση να δίνεται επίσης και στα κρουαζιερόπλοια. Ειδικότερα, για τα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία ελήφθη η απόφαση η μάσκα να βγαίνει όταν ο επιβάτης είναι στο κατάστρωμα σε εξωτερικό χώρο και να μπαίνει όταν βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο.

Με μάσκες σε ταξί, φαρμακεία, πλοία και κρουαζιερόπλοια - Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα:

  1. Για τα ταξί: Υποχρεωτική μάσκα για οδηγούς και επιβάτες.
  2. Για τα κρουαζιερόπλοια: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται όταν νοσήσει ποσοστό ανω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.
  3. Για τα επιβατηγά πλοία: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες.
  4. Για τα φαρμακεία: Παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό και τους πελάτες.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Σημειώνεται ότι από σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 έπεσαν οι μάσκες στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, Ηλεκτρικός, τρόλεϊ, λεωφορεία, τραμ), νοσοκομεία και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (Οίκοι ευγηρίας, γηροκομεία).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ