Ελλαδα

Ταξί: Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα για οδηγό και επιβάτη

Η άρση υποχρεωτικότητας δεν αφορά τελικά το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταξί
© EUROKINISSI

Η μάσκα στο ταξί είναι υποχρεωτική τόσο για τον οδηγό όσο και για τον επιβάτη. Το μέτρο παραμένει σε ισχύ, με απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Στο ταξί η μάσκα για τον κορωνοϊό δεν βγαίνει τελικά. Από σήμερα 1η Ιουνίου 2022 που έπεσαν οι μάσκες στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο υπήρχαν επιβάτες που διαφώνησαν με οδηγούς ταξί για το αν η υποχρεωτικότητα της μάσκας που παραμένει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ισχύει και για τα ταξί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η διαφωνία οδήγησε επιβάτη να κατέβει από το ταξί, καθώς ο επαγγελματίας οδηγός δεν δεχόταν να βάλει τη μάσκα για να ξεκινήσει η κούρσα.

Μάσκα στο ταξί: Η εισήγηση από την Επιτροπή

Τελικά, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη (01/06), αποφάσισε να παραμείνει υποχρεωτική η μάσκα στα ταξί. Παράλληλα, εισηγήθηκε να μην βγουν οι μάσκες στα πλοία, όταν ο επιβάτης βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους. Στο κατάστρωμα οι επιβάτες των πλοίων μπορούν να κινούνται χωρίς μάσκες.

Τέλος οι μάσκες: Οι 4 χώροι που παραμένουν υποχρεωτικές

Όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η χρήσης μάσκας παραμένει υποχρεωτική στους ακόλουθους εσωτερικούς χώρους:

  1. Νοσοκομεία
  2. Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (γηροκομεία, οίκοι ευγηρίας)
  3. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) αστικού τύπου: Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Προαστιακός, λεωφορεία και τρόλεϊ.

Πλέον, σε αυτήν την τριάδα περιλαμβάνονται και τα ταξί, όπου η μάσκα είναι υποχρεωτική τόσο για τον οδηγό ταξί όσο και για τον επιβάτη.

«Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες» είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την ημέρα που ανακοίνωσε την άρση υποχρεωτικότητας χρήσης της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Σε κάθε περίπτωση είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε πολίτη να κρίνει αν οι συνθήκες συνωστισμού στον εξωτερικό ή στον εσωτερικό χώρο όπου βρίσκεται, είναι ικανές για τη μετάδοση του κορωνοϊού και συνεπώς χρειάζεται να φοράει τη μάσκα του.

Έπεσαν οι μάσκες αλλά αρκετοί πολίτες συνεχίζουν να φορούν για λόγους προστασίας | 1/06 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ